Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2024
9.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επικινδυνότητα τροφίμων

ΑρχικήΟικιακάΕπικινδυνότητα τροφίμων

Ψάρια και πρόσληψη τοξικού υδραργύρου – Τα νομοθετικά όρια – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Μορφές υδραργύρου - Έκθεση σε υδράργυρο -  Επιπτώσεις στη υγεία – Νομοθετικά όρια στα ψάρια.

Lidl Fr: Ανάκληση ευαλλοίωτου τροφίμου επειδή δεν είχε ημερομηνία λήξης!

Για άλλη μία φορά, λάθος σε συσκευασία οδηγεί σε ανάκληση προϊόντος.

Εάν μια κονσέρβα σφυρίζει όταν ανοίγει, είναι το φαγητό ασφαλές για κατανάλωση;

Τι σημαίνει όταν η κονσέρβα..."σφυρίζει".

Πώς αποκαλύφθηκε ότι πίσω από το θανατηφόρο ξέσπασμα E. coli είναι η McDonald’s

Το χρονικό της αποκάλυψης και πώς ένας 17χρονος με αιμορραγικές διάρροιες βοήθησε τις αρχές να βρουν την άκρη του νήματος.

Ελπιδοφόρα πρόοδος στην έρευνα για τη σαλμονέλα, το E. coli και άλλα τροφιμογενή βακτήρια

Οι επιστήμονες υπόσχονται διαγνωστικές τεχνικές και εμβόλια που θα μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης από τρόφιμα

Η TRATA ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τον υδράργυρο στα ψάρια

Του Δρ. Δημήτρη Γεωργαντέλη - Χημικού, Διδάκτωρ κτηνιατρικής σχολής Α.Π.Θ - Τεχνικού συμβούλου της Κονσερβοποιίας Βορείου Αιγαίου (TRATA).

Η υποχρεωτική επιβολή ορίων στη χρήση αλατιού στα συσκευασμένα τρόφιμα θα σώσει χιλιάδες ζωές – Μελέτη ΠΟΥ

Γιατί η βιομηχανία τροφίμων μπορεί να συμβάλει στην μείωση μη μεταδοτικών ασθενιών όπως οι καρδιακές παθήσεις, το εγκεφαλικό επεισόδιο, ο καρκίνος και ο διαβήτης

Επιδημία σταφυλόκοκκου σε εργαζομένους εγκατάστασης διανομής ψαριών  – Δηλητηριάστηκαν από κέρασμα συναδέλφου!

Ο Σταφυλόκοκκος μπορεί να διατηρήσει την τοξικότητά του για περισσότερο από δύο μήνες σε κανονικές θερμοκρασίες και δεν αλλάζει τη μυρωδιά ή τη γεύση των τροφίμων

Τρώνε ωμά φασολάκια και δηλητηριάζονται!

Τροφιμογενείς ασθένειες που σχετίζονται με την κατανάλωση ωμών ή άψητων φασολιών στην Ευρώπη - Προειδοποίηση FSAI.

Επιστήμονες κρούουν κώδωνα κινδύνου για το “γάλα” αμυγδάλου και βρώμης σε παιδιά – Εντόπισαν καρκινογόνες μυκοτοξίνες

Ανάλυση φυτικών ροφημάτων αμυγδάλου, σόγιας και βρώμης για την παρουσία μυκοτοξινών και αξιολόγηση κινδύνου.

Αγγούρια, μαρούλια, ντομάτες: Νέα μελέτη αποκαλύπτει τον πιο αποτελεσματικό τρόπο πλύσης

Επίδραση των διαφόρων πρωτοκόλλων πλύσης στον μετριασμό της μόλυνσης από E. coli σε ωμά λαχανικά σαλάτας.

Οι Ελληνικές Αρχές κατέστρεψαν 200 τόνους ντομάτες από την Τουρκία – Πρόστιμο €32.000 σε πωλητή λαϊκής αγοράς για τα κάστανα

Θέματα σήμανσης και υπέρβασης φυτοφαρμάκων εντόπισαν οι αρχές σε ντομάτες προέλευσης Τουρκίας.

Θάνατος από burger – Τι πρέπει να ξέρετε και να προσέχετε

Πολύτιμες συμβουλές για καταναλωτές αλλά και για εργαζόμενους στην εστίαση για προστασία από τροφικές δηλητηριάσεις.

4 τρόποι να μειώσετε τις επικίνδυνες χημικές ενώσεις όταν βράζετε ζυμαρικά

Το μαγείρεμα ζυμαρικών σε νερό με ιωδιούχο αλάτι μπορεί να παράγει δυνητικά επιβλαβή υποπροϊόντα - Επιστημονική μελέτη.

Πώς, με τι και γιατί νοθεύουν τη ρίγανη – Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής για τη ρίγανη.

Σπιτικά μπισκότα: Πώς να μειώσετε το καρκινογόνο ακρυλαμίδιο

Συμβουλές για να μειώσετε το ακρυλαμίδιο όταν φτιάχνετε σπιτικά μπισκότα.

Τα 10+1 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώτε ΠΟΤΕ μετά την ημερομηνία λήξης τους

Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να εμπιστεύεστε την σχετική ένδειξη της συσκευασίας.

Αρτοσκευάσματα: Σοβαρός κίνδυνος από αλκαλοειδή τροπανίου – Άμεση ανάκληση αλευριού

Τι είναι τα αλκαλοειδή τροπανίου, γιατί αποτελούν σοβαρό κίνδυνο και γιατί ανακαλούνται τρόφιμα που τα περιέχουν.

Η σκοτεινή πλευρά του κουρκουμά

Με πολλούς ανθρώπους να λαμβάνουν κουρκουμά σε συμπυκνωμένη μορφή συμπληρώματος, έχει εμφανιστεί μια ανησυχητική τάση.

Έφαγαν αρκούδα και έπαθαν τροφική δηλητηρίαση

Είναι το δεύτερο περιστατικό τα τελευταία δύο χρόνια στις ΗΠΑ.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η αποκαλυπτική ομοιότητα της ζύμωσης τροφίμων με τις “ζυμώσεις” στον ΣΥΡΙΖΑ – Του Δρ Φ. Γαΐτη

Τί σχέση μπορεί να έχει η συμπεριφορά των μικροβίων σε ένα προϊόν ζύμωσης, με την αλληλουχία γεγονότων στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση Τσίπρα.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Δεκάδες μολύνσεις από σαλμονέλα μετά την κατανάλωση ωμών λαχανικών

Η μόλυνση των λαχανικών μπορεί να συμβεί μέσω μολυσμένου εδάφους, κοπριάς ή νερού

Ανακαλείται γάλα λόγω μόλυνσης με τον ιό της γρίπης των πτηνών

Μολυσμένο με τον ιό της γρίπης των πτηνών γάλα, αποσύρθηκε από τα ράφια - Άγνωστος ο κίνδυνος για τους καταναλωτές λένε οι αρχές.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο