Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαστρονομία

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομία

Φυσικός πουρές γλυκοπατάτας από την Μπάρμπα Στάθης – Έτοιμος σε πέντε λεπτά!

Καινοτομία από την Μπάρμπα Στάθης για απαιτητικούς ουρανίσκους.

Culinary Team Greece: Με Μακεδονική Κουζίνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής

Η Ελληνική Ομάδα θα αναδείξει τοπικές γεύσεις και προϊόντα, προβάλλοντας τη σύγχρονη γαστρονομική κουλτούρα της χωράς μας παγκοσμίως.

Μπαχαρικό ή καρύκευμα: Ποια είναι η χαρακτηριστική διαφορά μεταξύ τους;

Όσοι γνωρίζουν την διαφορά μεταξύ καρυκεύματος και μπαχαρικού αποτελούν την εξαίρεση καθώς οι περισσότεροι τελούν εν... αγνοία!

«Ημαθιώτικο Δεκατιανό»: Η νέα γαστρονομική πρόταση σε επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης

Πρόταση για πρωινό και δεκατιανό με προϊόντα και συνταγές της Ημαθίας, όπως βλάχικη πλισσέτα με τυριά και σπανάκι κρεπουλίνια με μείγμα τυριών Βερμίου και τραγανό μπέικον και σχοινόπρασο.

Η «καλύτερη στον κόσμο» σάλτσα για ζυμαρικά χρειάζεται μόνο τρία υλικά και καμία προσπάθεια!

Ίσως να φαίνεται τρελό όμως η συνταγή αυτή, επιβεβαιώνει ότι τελικά η νοστιμιά βρίσκεται στην απλότητα.

“Giro d’ Italia” από τη La Pasteria: Ένα ταξίδι στα αρώματα και τις γεύσεις της Ιταλίας

Η La Pasteria παρουσιάζει μια σειρά από νέες γευστικές επιλογές, εμπνευσμένες από διάφορες περιοχές της Ιταλίας.

Πώς οι υπόλοιπες αισθήσεις “εξαπατούν” τη γεύση του κρασιού

Η σύνδεση της νευροεπιστήμης με την πολυαισθητηριακή γεύση του κρασιού.

Πέλλα: Πολύτεκνη αγρότισσα σαρώνει στο TikTok με τις συνταγές της!

Εκατοντάδες χιλιάδες προβολές τα βίντεο της 39χρονης Αναστασίας Καλαλίδου στην πλατφόρμα TikTok

5 λάθη που όλοι κάνουμε στο μαγείρεμα μιας μπριζόλας

Ποια είναι τα πιο κοινά λάθη στο μαγείρεμα μιας μπριζόλας;

5+1 τροφές που δεν πρέπει να αγοράζετε κατεψυγμένες

Επαγγελματίες σεφ συνιστούν να αποφεύγετε την αγορά ορισμένων τροφών στην κατεψυγμένη μορφή τους.

Εκτός από την “προσποίηση” στο σεξ υπάρχει και προσποίηση στο φαγητό – Ποια τρόφιμα αγαπούμε να… μισούμε

Χαβιάρι που θυμίζει... γκαζόν, Βότκα με γεύση "τοίχων νοσοκομείου", βασανιστική χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα και απεχθείς γαμήλιες τούρτες - Χρήστες του Reddit μοιράζονται φαγητά που προσποιούνται ότι τους αρέσουν, αλλά στην πραγματικότητα μισούν.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch του Λουξεμβούργου, θα συμμετέχει η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας- Culinary Professionals Greece.

Ποιος μαγείρεψε για το Βασικό ζεύγος της Ολλανδίας στο Προεδρικό Μέγαρο

Εντυπωσίασε η γαλατόπιτα Μάνης που σερβιρίστηκε ως επιδόρπιο

Τι είναι το καλακούκκο

Το μοναδικό TSG που περιέχει και ψάρι και κρέας!

Τρώγοντας με τα χέρια… Η κατάργηση μαχαιροπίρουνου προσφέρει μία πολυαισθητηριακή εμπειρία

Με αφορμή το βίντεο ενός TikToker, δημιουργήθηκε η απορία αν πράγματι το φαγητό με τα χέρια αντί για μαχαιροπίρουνα προσδίδει μια καλύτερη εμπειρία φαγητού.

Τελικά, πόσο αξιόπιστες είναι οι κριτικές εστιατορίων σε πλατφόρμες και ΜΜΕ;

Με τόσες χιλιάδες κριτικές εστιατορίων εκεί έξω, πώς ξεχωρίζει κανείς ποιες αληθεύουν και ποιες όχι;

Μίλτος Καρούμπας: Η Παγκόσμια Ημέρα Σεφ γιορτάζει την αγάπη για την κουζίνα, αλλά και τη συναδελφική αλληλεγγύη

Σήμερα, αλλά και κάθε χρόνο στις 20 Οκτωβρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Σεφ!

Θεσσαλονίκη: Αναβίωση της κουζίνας των Εβραίων της Ισπανίας

«Γεύσεις και Αρώματα της Σεφαράδ» στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Πως πρέπει να απολαμβάνετε τη σοκολάτα – 9+1 επιστημονικές τεχνικές για να απογειώσετε τη “μαγεία’ της

Οι 10 κανόνες για την σωστή κατανάλωση σοκολάτας από την ειδικό στα τρόφιμα, Natalie Alibrandi.

Τουρκία: Θεαματική είσοδος στο γαστρονομικό χάρτη Michelin, με διακρίσεις σε 5 εστιατόριά της

H Τουρκία εισέρχεται και αυτή στον παγκόσμιο χάρτη υψηλής γαστρονομίας Michelin, με 5 εστιατόρια στην Κωνσταντινούπολη να λαμβάνουν την τιμητική διάκριση.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης