Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
22.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαστρονομία

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομία

“Γεύση Ελλάδας” από τον ΕΟΤ σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις και ένταξη της χώρας στον οδηγό Michelin

Με εντελώς νέο "πρόσωπο" που αλλάζει μετά από 15 χρόνια και "γεύσεις" Ελλάδας, ο ΕΟΤ τοποθετεί ακόμη πιο ψηλά τη γαστρονομία στο χάρτη της τουριστικής προβολής ενώ μπαίνει επίσημα ως χώρα στον οδηγό Michelin.

Γαστρονομικό φεστιβάλ “Taste of Athens” του ΕΟΤ στο Ζάππειο

Με την υποστήριξη του ΕΟΤ και της AEGEAN ξεκινάει την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 στο Ζάππειο το γαστρονομικό φεστιβάλ Taste of Athens που παρουσιάζει τους κορυφαίους της εστίασης στη χώρα και βάζει την Αθήνα στην πρώτη γραμμή των παγκόσμιων γαστρονομικών προορισμών.

Ποια κρασιά ταιριάζουν με vegan πιάτα

Ένας βασικός οδηγός για να συνδυάσετε vegan ή χορτοφαγικές νοστιμιές με το κατάλληλο κρασί.

To Lesvos Food Fest ξαναστρώνει το Λεσβιακό τραπέζι σε 8 περιοχές του νησιού

Το Lesvos Food Fest και ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου ξαναστρώνουν το Λεσβιακό τραπέζι από τις 13 έως τις 17 Ιουλίου 2022 παρέα με παλιούς και νέους εταίρους σε 8 περιοχές της Λέσβου.

Ήταν θέμα χρόνου: Ήρθαν πρώτοι οι αυτόματοι πωλητές βρώσιμων εντόμων

Πού αλλού, στην Ιαπωνία, οι πρώτοι αυτόματοι πωλητές βρώσιμων εντόμων είναι γεγονός και προσφέρουν έτοιμα γεύματα εντόμων, τηγανητά, με αλάτι ή με σοκολάτα, για όλα τα γούστα.

6 τρόποι να “απογειώσετε” μια κατεψυγμένη πίτσα

Πώς να κάνετε μια κατεψυγμένη πίτσα να φαίνεται σαν σπιτική.

Αυτό είναι το σωστό δημοψήφισμα! Πατατάκια, μέσα ή έξω από το σάντουιτς;

Αυτά είναι τα δημοψηφίσματα που θέλουμε και αγαπάμε! Το πιο σημαντικό δημοψήφισμα στην ιστορία του φαγητού στο Ηνωμένο Βασίλειο «Πρέπει να σάντουιτς να τρώγονται με πατατάκια μέσα ή έξω από αυτό;» επιτέλους απαντήθηκε.

Βυθίστηκε το εμβληματικό πλωτό εστιατόριο του Χονγκ – Κονγκ

Ένα πλωτό εστιατόριο που ήταν ένα διάσημο ορόσημο του Χονγκ Κονγκ έχει βυθιστεί, λίγο πιο μακριά από το λιμάνι όπου λειτουργούσε για σχεδόν 50 χρόνια.

Πώς να μαγειρεύετε τέλεια τα διάφορα είδη ρυζιού

Υπάρχουν διάφορα είδη ρυζιού, όπως μπασμάτι, γιασμίν και καστανό αλλά το καθένα θέλει τον δικό του τρόπο μαγειρέματος

Ψηφιακή μέτρηση της γεύσης; Είναι γεγονός! Χρήσιμο εργαλείο για τους παρασκευαστές τροφίμων

Μια καινοτόμος εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης, η Gastrograph, στοχεύει να εισαγάγει έναν αξιόπιστο τρόπο μέτρησης της γεύσης ώστε να ξέρουν οι παρασκευαστές τροφίμων πως θα ανταποκριθούν οι καταναλωτές σε νέα προϊόντα

“Μαγικό” το εκχύλισμα πατάτας για την διατήρηση βάρους σε μία διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες!

Ομάδα ερευνητών από πανεπιστήμιο του Καναδά δημιουργεί ένα καινοτόμο εκχύλισμα για τη διατήρηση βάρους, με βασικό συστατικό την πατάτα.

Κέικ ρυζιού σε σχήμα πιγκουίνου και φώκιας από τα χέρια Ιάπωνα αρτοποιού

Ο Νότιος Πόλος στο... πιάτο σας! Αυτό σκέφτηκε ένας Ιάπωνας αρτοποιός και έβαλε όλη του την τέχνη να το πετύχει.

Η επιστήμη πίσω από παλιό Ασιατικό κόλπο για την τέλεια θερμοκρασία καυτού λαδιού

Γιατί οι Ασιάτες μάγειρες βουτάνε ξυλάκια μπαμπού σε λάδι για να μετρήσουν τη θερμοκρασία του;

Η ελληνική κουζίνα κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως

Μεγάλη διάκριση για την ελληνική κουζίνα, καθώς σύμφωνα με τον βιωματικό ταξιδιωτικό οδηγό TasteAtlas, έρχεται δεύτερη στην παγκόσμια κατάταξη.

Οι τέλειες ψητές πατάτες είναι αποτέλεσμα χημικών αντιδράσεων – Το μαγικό συστατικό

Θέλετε να μάθετε πώς να φτιάχνετε πεντανόστιμες ψητές πατάτες; Για να σας βοηθήσει μία επιστημονική ομάδα έκανε ένα πείραμα και κατέληξε σε συγκεκριμένο τρόπο μαγειρέματος.

Scrambled eggs: Λόγος και… αντίλογος σε διαφορετικές μεθόδους μαγειρέματος

Επαγγελματίες chef ασκούν κριτική σε συνταγές διασήμων για αυγά scrambled

Ποια λουλούδια τρώγονται

Τα λουλούδια είναι ένας από τους καλύτερους και ομορφότερους τρόπους να στολίσουμε το σπίτι μας, γιατί όχι και το πιάτο μας ή το ποτό μας;

Και όμως και υπάρχει και… “τα σπάει”: Παγωτό με γεύση σκόρδου!

Όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο οι θαυμαστές του είναι και πολλοί και φανατικοί και μάλιστα συμμετέχει ως πρωτότυπη γεύση σε φεστιβάλ!

«Gastronomy & Design»: Η Θεσσαλονίκη επιδιώκει να γίνει παγκόσμιος γαστρονομικός προορισμός

Eπαγγελματίες της γαστρονομίας, της εστίασης και designers συζήτησαν για τα θέματα της ανάδειξης της ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, βασισμένης στην κουλτούρα του φαγητού.

Οι διαφορές μαύρου και λευκού πιπεριού – Γιατί οι Γάλλοι σεφ προτιμούν το λευκό;

Το μαύρο πιπέρι είναι ένα από τα μπαχαρικά, που χρησιμοποιούμε σχεδόν στα πάντα.  Παρά το γεγονός αυτό, όμως, ξέρουμε ελάχιστα για αυτό. Και ακόμα λιγότερα για το συγγενικό του είδος, το λευκό πιπέρι

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Καταργήθηκε το τρυγικό στεατύλιο (E 483) ως πρόσθετο σε τρόφιμα

Μέχρι πότε μπορούν να διατίθενται στην αγορά τρόφιμα που περιέχουν Ε 483.

26.509 Ευρωπαίοι πολίτες απαντούν για τους χημικούς ρύπους και τους βιολογικούς κινδύνους στα τρόφιμα

Πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές για την ασφάλεια τροφίμων – Μεγάλη μελέτη της EFSA.

EFSA – Φέτα: Πράσινο φως για το ένζυμο λιπάση τριακυλογλυκερόλης στην παραγωγή φέτας και άλλων τυριών

Ο ομάδα της EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκαλεί ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης