Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαστρονομία

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομία

Οι απίθανοι παράγοντες που επηρεάζουν την αποδοχή ενός τροφίμου – Χρώμα, συσκευασία, διάθεση, ήχοι, οσμή, υφή

Οι απίστευτοι συσχετισμοί της γεύσης - Γιατί οι καταναλωτές απορρίπτουν τα σνακ σε κόκκινα μπολ και η ζεστή σοκολάτα έχει καλύτερη γεύση όταν σερβίρεται σε πορτοκαλί ή κρεμ φλιτζάνι.

Βούτυρο Maître d’Hôtel: Πώς να φτιάξετε αρωματικό βούτυρο

Το απλό και νόστιμο συνοδευτικό που εντυπωσιάζει.

Γιατί μερικά φαγητά είναι πιο νόστιμα την επόμενη ημέρα;

Γιατί άραγε φαγητά όπως τα μακαρόνια με κιμά, ο μουσακάς, η σπανακόπιτα, το παστίτσιο και ίσως η πίτσα είναι πιο νόστιμα την επόμενη μέρα;

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά στη γιορτή του Ευαγγελισμού;

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο και σκορδαλιά την γιορτή του Ευαγγελισμού

Οι τάσεις στα μπαχαρικά τα επόμενα χρόνια

Ποια μπαχαρικά θα δίνουν πικάντικη γεύση στη ζωή των καταναλωτών τα επόμενα χρόνια;

Πώς τα εστιατόρια κάνουν τις τηγανιτές πατάτες τόσο τραγανές;

Και γιατί εμείς δεν μπορούμε;

Σορμπέ πορτοκαλιού με τρία υλικά

Το κατεψυγμένο πορτοκαλένιο επιδόρπιο απαιτεί μόνο τρία απλά υλικά και απλή διαδικασία.

“Λαδένια”: Η νηστίσιμη (και vegan) πίτσα της Κιμώλου

Η συνταγή της Κυρίας Οδηγήτριας της Καπετάνισσας

Τι είναι και πως γίνεται η καραμελοποίηση τροφίμων

Η επιστήμη πίσω από τη διαδικασία της καραμελοποίησης.

Μισή χιλιετηρίδα γαστρονομίας… στο πιάτο: Το «Viandier» σε δημοπρασία από τον Οίκο Christie’s

Το «Viandier» του Taillevent, ένα βιβλίο μαγειρικής, εκτιμώμενης αξίας ύψους τουλάχιστον μισού εκατομμυρίου ευρώ, θα δημοπρατηθεί από τον Οίκο Christie's στη γαλλική πρωτεύουσα.

Πώς να φτιάξετε νηστήσιμα (και vegan) τηγανητά αυγά

Μία ευφάνταστη συνταγή για να απολαύσετε αυγά και κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Μπορώ να φάω ωμό κουνουπίδι;

Ένα από τα οφέλη της κατανάλωσης ωμού κουνουπιδιού είναι η συμβολή του στην απώλεια βάρους. Ποια είναι όμως η σημαντική παρενέργεια;

Η ταχύτητα μάσησης αλλάζει τη γεύση!

Επιστημονική μελέτη εξέτασε πόσο επηρεάζεται η αισθητηριακή αντίληψη σύνθετων τροφίμων από την ταχύτητα που τρώμε.

Τι είναι το κουλουράκι του εκατομμυριούχου;

Η συνταγή και η ιστορία του δημοφιλούς γλυκού.

Γιαγιά Ελένη: Γιατί να φτιάξεις ένα ψωμί στο σπίτι αντί να το αγοράσεις;

Πέρα από τα οικονομικά οφέλη το σπιτικό ψωμί είναι ανώτερο σε γεύση, η διαδικασία παρασκευής του βελτιώνει την ψυχολογία μας και είναι καλύτερο και για το περιβάλλον.

Cloud Chef: Ένα Spotify για φαγητό που επιτρέπει την αναδημιουργία πιάτων βραβευμένων σεφ

Το Cloud Chef μέσα από την τεχνολογία εγγραφής και αναπαραγωγής συνταγών φέρνει διάσημα, βραβευμένα πιάτα στις κουζίνες πολλών ανθρώπων.

Πίνοντας κρασί… στα σύννεφα: Η πρώτη αεροπορική εταιρεία οινογευσίας στον κόσμο!

Η αεροπορική εταιρεία Invivo Air πραγματοποίησε την πρώτη πτήση στον κόσμο αφιερωμένη στον οινικό τουρισμό.

Γιατί μια καλής ποιότητας τρούφα κοστίζει χιλιάδες ευρώ;

Οι αιτίες πίσω από την υψηλή τιμή μιας τρούφας.

Ποια είναι τα 5 δημοφιλέστερα κοκτέιλ της Ευρώπης;

Τα κορυφαία 5 κοκτέιλ που κατέκτησαν την καρδιά των Ευρωπαίων.

Εστιατόρια: Τι είναι το Πράσινο Αστέρι Michelin και ποιος μπορεί να το κερδίσει

Η βιωσιμότητα και η ηθική έχουν την τιμητική τους και στη γαστρονομία.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης