Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαστρονομία

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομία

Ανάμειξη κόκκινου και λευκού κρασιού: Ιεροσυλία ή γαστρονομική ανακάλυψη;

Βάζουμε ένα τέλος στο ερώτημα αν η ανάμειξη λευκού κρασιού με κόκκινο οδηγεί σε καλά αποτελέσματα ή όχι.

Τα 6 είδη ξυδιού και σε ποια πιάτα ταιριάζουν καλύτερα

Ένας βασικός οδηγός για τα 6 πιο δημοφιλή είδη ξυδιού που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι.

Καυτερές Πιπεριές: Η κλίμακα Scoville που μετρά το… κάψιμο!

Γνωρίζετε πόσο πικάντικες είναι οι πιπεριές που καλλιεργείτε ή τρώτε; Ή ποια είναι η πιο καυτερή στον κόσμο; Αν δεν ξέρετε, είναι μια καλή ευκαιρία να μάθετε μέσα από την κλίμακα Scoville.

3 ξεχωριστά κοκτέιλ για να υποδεχτείτε το φθινόπωρο

Συνταγές κοκτέιλ, εμπνευσμένες από αγαπημένα φθινοπωρινά συστατικά, όπως pumpkin spice και μήλο.

Τι είναι ο somelier νερού (water somelier)

Ο σομελιέ νερού αποτελεί ένα πρόσφατο και αρκετά ασυνήθιστο μονοπάτι καριέρας στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Τι κάνει, όμως, ένας σομελιέ νερού;

Διάσημος Ισπανός σεφ διαφημίζει την Θεσσαλία στη χώρα του

O J. Cruz Mas, που συγκαταλέγεται μεταξύ των δώδεκα πλέον βραβευμένων με αστέρια Michelin σεφ στον κόσμο και είναι μέλος της κριτικής ομάδας στη δημοφιλή εκπομπή «Master Chef» της Ισπανίας.

Μαθήματα Ιταλικής κουζίνας από το Ιταλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα

Σεμινάριο για τη ζύμη (σφόλια) για ζυμαρικά και γλυκά στο σπίτι.

 Ιωάννινα: Το μυστικό της επιτυχίας της εκλεκτής μπουγάτσας του “Select”…

"Επιχειρηματικές" συμβουλές από την «ειδική» της μπουγάτσας και του Μπουγατσοκούλουρου Β. Κασκάνη

Η Ελλάδα αποκτά τη σφραγίδα του γαστρονομικού οδηγού “Michelin”

Συμφωνία του ΕΟΤ με τον εμβληματικό «Michelin Guide» - Προβολή της ελληνικής γαστρονομίας διεθνώς

Οι φθηνότερες και ακριβότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για ένα γαστρονομικό ταξίδι

Το Holidu δημιούργησε έναν οδηγό με τις φτηνότερες και ακριβότερες χώρες της Ευρώπης για να φάει κανείς και να πιεί ανάλογα το πορτοφόλι του.

Ο “πόνος” της κέτσαπ πάνω στα ντολμαδάκια – Ο κοινός εχθρός Ελλάδας και Τουρκίας!

Τούρκος Διπλωμάτης καλεί Τούρκους και Έλληνες να ενωθούν απέναντι σε έναν κοινό "εχθρό" με αφορμή τα... ντολμαδάκια

Καινοτομία στην πίτσα: Οι τάσεις στα υλικά και τις ζύμες για το 2022

Ζύμη με κάνναβη, από κουνουπίδι ή χωρίς γλουτένη, Vegan υλικά, ή "φρουτένιες" πίτσες, είναι μόνο κάποια από τα trends για την πίτσα του 2022

Γιατί πλέον το κόκκινο κρασί ταιριάζει και με το ψάρι; Και γιατί η μπανάνα με τον μαϊντανό; Η επιστήμη των γαστρονομικών συνδυασμών

Πίσω από το "πάντρεμα" κρασιού και φαγητού, υπάρχει μια ολόκληρη επιστήμη. Αλλά πόσο καλή είναι αυτή η επιστήμη; Ένα βίντεο αποκαλύπτει την απάντηση σε αυτή την ερώτηση.

Το CNN υμνεί τη γαστρονομία της Σίφνου και τη ρεβυθάδα!

22-24 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές»

Γ. Μπουροδήμος: Όταν η γεύση και το άρωμα παίρνουν τον πρώτο λόγο

Πώς η γεύση οδηγεί σε φιλίες και... συνεργασίες

Ποια ελληνικά βιβλία μαγειρικής προτείνει το Βρετανικό Evening Standard

Αποθέωση της ελληνικής κουζίνας μέσα από τρία βιβλία

Στη Θεσσαλονίκη ο Jamie Oliver για τα γυρίσματα της νέας εκπομπής του

Η Θεσσαλονίκη μία από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς σύμφωνα με το Time

Γαλλία: Αίτημα για… πνευματικά δικαιώματα στις παραδοσιακές συνταγές!

Η Γαλλίδα πολιτικός, μέλος του συντηρητικού κόμματος των Ρεπουμπλικανών, Alexandra Borchio-Fontimp υποστηρίζει ότι η Γαλλία πρέπει να υπερασπιστεί τη γαστρονομική της κληρονομιά.

Συνταγή για πικάντικη καλοκαιρινή κομπόστα

Για να δώσετε μία ξεχωριστή νότα στην κομπόστα σας με καλοκαιρινά φρούτα, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με μπαχαρικά.

1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Peloponnese Food Stories Ιστορίες ανθρώπων – γεύσεων – πολιτισμού»

Το Παράλιο Άστρος, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας- ΠΕ Αρκαδίας, θα αποτελέσει τον τρίτο σταθμό του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας, «Peloponnese Food Stories Ιστορίες ανθρώπων-γεύσεων-πολιτισμού», που μετά την Αρεόπολη και την Κορώνη, συνεχίζει δυναμικά το ταξίδι του με φόντο την πελοποννησιακή γη.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικά σουπερμάρκετ: Εκτίναξη της τιμής σε εμφιαλωμένα νερά και σνακ!

Οι τιμές των προϊόντων στα σουπερμάρκετ τον Μάρτιο 2024 καταγράφονται σταθερές σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης