Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
33.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαστρονομία

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομία

Σεφ, βράσε… όρυζα αρκεί (το ρύζι) να είναι ελληνικό

 Μasterclass μαγειρικής με την Ντίνα Νικολάου: Ποιοτική και διατροφική αξία του ελληνικού ρυζιού και κατ' επέκταση του ευρωπαϊκού, καθώς το ελληνικό ρύζι μαζί με το ισπανικό αποτελούν βασικούς πρεσβευτές του.

Το μυστήριο του γλυκού με το σύννεφο και τη βροχή που έγινε viral

Πως μπορεί να "πετάει" πάνω από το γλυκό αυτό το βρώσιμο συννεφάκι που ρίχνει και... ψιλόβροχο.

Dinara Kasko: Η απόλυτη γεωμετρία σε τούρτες

Γλυκά και τούρτες με αλγόριθμους και σύγχρονες τεχνικές σχεδίασης.

Τα 4 μυστικά για την τέλεια σάλτσα σύμφωνα με την επιστήμη

Οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την γεύση και την ποιότητα της σάλτσας σύμφωνα με τους επιστήμονες.

H άγνωστη διαφορά μεταξύ μικρών και μεγάλων αυγών

Γιατί γνωστοί chef έχουν βγάλει από τις συνταγές τους τα μεγάλα αυγά.

Φυσικός πουρές γλυκοπατάτας από την Μπάρμπα Στάθης – Έτοιμος σε πέντε λεπτά!

Καινοτομία από την Μπάρμπα Στάθης για απαιτητικούς ουρανίσκους.

Culinary Team Greece: Με Μακεδονική Κουζίνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής

Η Ελληνική Ομάδα θα αναδείξει τοπικές γεύσεις και προϊόντα, προβάλλοντας τη σύγχρονη γαστρονομική κουλτούρα της χωράς μας παγκοσμίως.

Μπαχαρικό ή καρύκευμα: Ποια είναι η χαρακτηριστική διαφορά μεταξύ τους;

Όσοι γνωρίζουν την διαφορά μεταξύ καρυκεύματος και μπαχαρικού αποτελούν την εξαίρεση καθώς οι περισσότεροι τελούν εν... αγνοία!

«Ημαθιώτικο Δεκατιανό»: Η νέα γαστρονομική πρόταση σε επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης

Πρόταση για πρωινό και δεκατιανό με προϊόντα και συνταγές της Ημαθίας, όπως βλάχικη πλισσέτα με τυριά και σπανάκι κρεπουλίνια με μείγμα τυριών Βερμίου και τραγανό μπέικον και σχοινόπρασο.

Η «καλύτερη στον κόσμο» σάλτσα για ζυμαρικά χρειάζεται μόνο τρία υλικά και καμία προσπάθεια!

Ίσως να φαίνεται τρελό όμως η συνταγή αυτή, επιβεβαιώνει ότι τελικά η νοστιμιά βρίσκεται στην απλότητα.

“Giro d’ Italia” από τη La Pasteria: Ένα ταξίδι στα αρώματα και τις γεύσεις της Ιταλίας

Η La Pasteria παρουσιάζει μια σειρά από νέες γευστικές επιλογές, εμπνευσμένες από διάφορες περιοχές της Ιταλίας.

Πώς οι υπόλοιπες αισθήσεις “εξαπατούν” τη γεύση του κρασιού

Η σύνδεση της νευροεπιστήμης με την πολυαισθητηριακή γεύση του κρασιού.

Πέλλα: Πολύτεκνη αγρότισσα σαρώνει στο TikTok με τις συνταγές της!

Εκατοντάδες χιλιάδες προβολές τα βίντεο της 39χρονης Αναστασίας Καλαλίδου στην πλατφόρμα TikTok

5 λάθη που όλοι κάνουμε στο μαγείρεμα μιας μπριζόλας

Ποια είναι τα πιο κοινά λάθη στο μαγείρεμα μιας μπριζόλας;

5+1 τροφές που δεν πρέπει να αγοράζετε κατεψυγμένες

Επαγγελματίες σεφ συνιστούν να αποφεύγετε την αγορά ορισμένων τροφών στην κατεψυγμένη μορφή τους.

Εκτός από την “προσποίηση” στο σεξ υπάρχει και προσποίηση στο φαγητό – Ποια τρόφιμα αγαπούμε να… μισούμε

Χαβιάρι που θυμίζει... γκαζόν, Βότκα με γεύση "τοίχων νοσοκομείου", βασανιστική χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα και απεχθείς γαμήλιες τούρτες - Χρήστες του Reddit μοιράζονται φαγητά που προσποιούνται ότι τους αρέσουν, αλλά στην πραγματικότητα μισούν.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch του Λουξεμβούργου, θα συμμετέχει η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας- Culinary Professionals Greece.

Ποιος μαγείρεψε για το Βασικό ζεύγος της Ολλανδίας στο Προεδρικό Μέγαρο

Εντυπωσίασε η γαλατόπιτα Μάνης που σερβιρίστηκε ως επιδόρπιο

Τι είναι το καλακούκκο

Το μοναδικό TSG που περιέχει και ψάρι και κρέας!

Τρώγοντας με τα χέρια… Η κατάργηση μαχαιροπίρουνου προσφέρει μία πολυαισθητηριακή εμπειρία

Με αφορμή το βίντεο ενός TikToker, δημιουργήθηκε η απορία αν πράγματι το φαγητό με τα χέρια αντί για μαχαιροπίρουνα προσδίδει μια καλύτερη εμπειρία φαγητού.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τέρμα στο “κρυφτούλι” – Επετράπη η πώληση αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στη λιανική

Αντικατάσταση του άρθρου 35 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τους όρους διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο.

ΥΠΕΝ: Από τον Οκτώβρη ξεκινούν οι έλεγχοι στην αγορά για τα μη αποσπώμενα καπάκια στους περιέκτες ποτών

Νέα διευκρινιστική εγκύκλιος για τον έλεγχο της συμμόρφωσης για τα μη αποσπώμενα καπάκια.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης