cibum team
Το βιβλίο του Δρ William W. Li από τις εκδόσεις Χρονικό, αναλύει τον ρόλο της διατροφής στην υγεία, και αναδεικνύεται σε ένα παγκόσμιο μπεστ σέλερ, The New York Times Bestseller, ήδη μεταφράζεται σε 24 γλώσσες, με τα ελληνικά να είναι μία από τις πρώτες. Eίναι έτοιμο να μεταμορφώσει το πώς διαχειριζόμαστε την υγεία τη δική μας και εκείνων που αγαπάμε και να φέρει την ελπίδα περιγράφοντας τον τρόπο που η νέα–σύγχρονη ιατρική προσεγγίζει συνολικά τις ασθένειες.
Ο συγγραφέας του βιβλίου δεν υπερθεματίζει: Δεν είμαι ένας από τους ιατρούς που απορρίπτει τη δυτική βιοϊατρική και υποστηρίζει ότι η διατροφή είναι η μαγική λύση. Ακριβώς το αντίθετο: η εκπαίδευση και η εμπειρία μου στην παθολογία καθοδηγούν τη συνετή εφαρμογή από μέρους μου της βασισμένης σε αποδείξεις ιατρικής, συμπεριλαμβανομένης της χειρουργικής επέμβασης και των προηγμένων φαρμάκων, όσον αφορά τη διάγνωση και τη θεραπεία. Η υγεία μας είναι μια ενεργός κατάσταση που προστατεύεται από μια σειρά αξιόλογων συστημάτων άμυνας στο σώμα που λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά λέει ο Δρ William W. Li. Το βιβλίο καταγράφει τις πιο πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις σχετικά με την εντυπωσιακή ικανότητα του σώματός μας να αυτοθεραπεύεται, όταν υιοθετούμε κατάλληλη διατροφή χωρίς όμως να θέλει να αλλάξει την διατροφική μας καθημερινότητα. Σύμφωνα με το βιβλίο η λύση για καλή υγεία βρίσκεται στις καθημερινές διατροφικές επιλογές μας και ειδικότερα στα τρόφιμα που καταναλώνουμε πιο πρόθυμα και όχι σε αυτά που αποφεύγουμε. Το Βιβλίο «Η διατροφή ως ασπίδα υγείας» δίνει επιστημονικές πληροφορίες αλλά και πρακτικές συμβουλές για την διαμόρφωση μίας θετικής στάσης απέναντι στις τροφές.
Ο Δρ William W. Li είναι διεθνώς αναγνωρισμένος γιατρός ερευνητής, συγγραφέας, απόφοιτος του Χάρβαρντ και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, συνιδρυτής του Ιδρύματος Αγγειογένεσης, όπου ήταν πρωτοπόρος στην ανάδειξη ενός νέου πεδίου ιατρικής για την καταπολέμηση των ασθενειών. Έχει συγγράψει περισσότερες από εκατό επιστημονικές δημοσιεύσεις σε κορυφαία περιοδικά, όπως το Science, το New England Journal of Medicine, το The Lancet και άλλα. Περισσότερα από 11 εκατομμύρια άτομα έχουν παρακολουθήσει την ομιλία του στο TED με τίτλο Can we eat to starve cancer? (Μπορούμε να τρώμε, ώστε να κάνουμε τον καρκίνο να λιμοκτονήσει;)
Το βιβλίο «η διατροφή ως ασπίδα υγείας» έχει τρία μέρη.
- Στο πρώτο μέρος, καταγράφεται η συναρπαστική ιστορία πίσω από τη δύναμη των πέντε συστημάτων άμυνας της υγείας, της αγγειογένεσης, των λαστοκυττάρων, του μικροβιώματος, της προστασίας του DNA και της ανοσίας, πώς λειτουργούν και πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις αμυντικές- θεραπευτικές τους δυνάμεις.
- Στο δεύτερο μέρος, αποκαλύπτονται τα τρόφιμα που ενεργοποιούν τα πέντε συστήματα άμυνας του οργανισμού. Παρουσιάζονται ερευνητικά στοιχεία για περισσότερα από τετρακόσια τρόφιμα που ενισχύουν την υγεία, με υποσημειώσεις για ελληνικά τρόφιμα.
- Στο τρίτο μέρος, περιγράφονται εύκολοι και πρακτικοί τρόποι για να ενσωματώσουμε τα τρόφιμα αυτά στη ζωή μας, πράγμα που θα μας διευκολύνει στην ενίσχυση της υγείας μας μέσω της επιλογής των τροφίμων που αγαπάμε σε καθημερινή βάση.
Το βιβλίο συμπληρώνεται με πενήντα απλές συνταγές που ενισχύουν τα συστήματα άμυνας, δύο παραρτήματα, τέσσερα ευρετήρια και εκτεταμένη βιβλιογραφία. Είναι γεμάτο με επιστημονικές πληροφορίες, πρακτικές συμβουλές και θετική στάση γύρω από το φαγητό.
Δείτε: Επεξεργασμένα τρόφιμα: ταιριάζουν σε μία υγιεινή διατροφή;
Δείτε: Και όμως υπάρχει… σοκολάτα με γεύση μπέικον!
Δείτε: Μπορεί η φυτοφαγία να βοηθήσει με τις αλλεργίες;
Δείτε: Έρευνα: οι φυτοφάγοι έχουν περισσότερους υγιείς βιοδείκτες από τους κρεατοφάγους
Δείτε: Ο λακωνικός “cibum Δεκάλογος” της υγιεινής διατροφής
Δείτε: Ηγουμενίτσα: Αγριογούρουνο επιτέθηκε σε βάρκα μέσα στη θάλασσα. Απίστευτο βίντεο!!!
Δείτε: Ποια είναι η κατάλληλη εποχή να τρώμε ψάρια. Βασικοί κανόνες.
Δείτε:Η νέα μάσκα μύτης για τον covid και οι γεύσεις που χάνονται. Η γεύση και η COVID19 έχουν κάτι κοινό.
Δείτε: Μελέτη για αγελαδινό γάλα πλούσιο σε ω3 λιπαρά.
Δείτε: Κουΐζ: τι σχέση μπορεί να έχει μία μπαταρία με ένα σάντουιτς;
Δείτε: Ανατροπές στη βιομηχανία τροφίμων λόγω διοξειδίου του τιτανίου, φέρνει η άποψη της ΕFSA