Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
28.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταναλωτής

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτής

Εστίαση: Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να στείλεις ένα πιάτο πίσω

Πως να ξεπεράσετε με επιτυχία την άβολη στιγμή της επιστροφής φαγητού σε εστιατόριο.

Παλαιωμένο κρέας: Τι λέει η EFSA για την ασφάλεια του και τους κινδύνους σε σύγκριση με το νωπό

Η Επιστημονική αρχή κάλυψε με χθεσινή γνωμοδότηση την έλλειψη γνώσεων σχετικά με την ασφάλεια του παλαιωμένου κρέατος.

2 “ανορθόδοξες” τεχνικές για να καταλάβετε αμέσως εάν ένα τρόφιμο είναι υγιεινό ή όχι

Σύμφωνα με διατροφολόγους, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος επιστήμονας τροφίμων για να καταλάβει εάν ένα τρόφιμο θα τον ωφελήσει ή θα τον βλάψει. Μπορεί να αναγνωρίσει τα πιο υγιεινά προϊόντα χρησιμοποιώντας δύο απλά "κόλπα".

Πόσο “ζει” μια σαμπάνια μετά το άνοιγμα;

Αν και η σαμπάνια κοστίζει συνήθως πολύ, έχει μικρή διάρκεια ζωής. Μάθετε πώς μπορείτε να την αυξήσετε.

4 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το ξύδι ως καθαριστικό για όλο το σπίτι σας

Το ξύδι είναι ένα ευέλικτο οικιακό υλικό, τόσο για την κουζίνα, όσο και για το υπόλοιπο σπίτι. Δείτε πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε.

Τι σημαίνει πιστοποίηση προϊόντος – Πληροφορίες για συνειδητοποιημένους καταναλωτές

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για τον κρίσιμο ρόλο της πιστοποίησης στην ασφάλεια των τροφίμων.

Φούρνος μικροκυμάτων: Τελικά να τον χρησιμοποιούμε ή μήπως είναι επικίνδυνος;

Χρήσιμες και απαραίτητες συμβουλές στους καταναλωτές για την επίδρασή του φούρνου μικροκυμάτων στην ασφάλεια, την ποιότητα και την υφή των τροφίμων.

Μπορούμε να καταψύξουμε το φρέσκο γάλα;

Το γάλα είναι εντελώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα τρόφιμα που βάζουμε στην κατάψυξη, οπότε και η συντήρησή του διαφέρει.

Ξανθά vs κόκκινα πορτοκάλια: Επιστημονική μελέτη για τις διαφορές σε θρεπτική αξία

 Αξιολόγηση βιοδραστικών και θρεπτικών ενώσεων στα κόκκινα πορτοκάλια.

Ποιο κρασί προστατεύει το δέρμα χαρίζοντας λαμπερή επιδερμίδα

Τα τρία βήματα για την σωστή επιλογή κρασιού που θα κάνει την επιδερμίδα σας πιο νεανική.

Κόψιμο κρεάτων: Σε ξύλο ή πλαστικό;

Η εταιρεία ΚΡΕΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον άρθρο για το ποια επιφάνεια είναι καλύτερη και πιο υγιεινή για κόψιμο κρέατος, μεταξύ ξύλου και πλαστικού.

Από 1η Φεβρουαρίου σε ισχύ το επίδομα τροφίμων –  8.400.000 δικαιούχοι θα λαμβάνουν από 22-100 ευρώ το μήνα

Αύξηση του ποσού εάν μία οικογένεια έχει φιλοξενούμενους.

Τι είναι η φριτέζα αέρα και πώς μπορεί να “σώσει” τη ζωή σας;

Η φριτέζα αέρα και το τηγάνισμα με αυτήν είναι ένας σχετικά νέος τρόπος μαγειρέματος που αποδίδει νόστιμο αποτέλεσμα, αλλά με λιγότερα λιπαρά και θερμίδες. Τι άλλα πλεονεκτήματα διαθέτει σε σύγκριση με το συμβατικό τηγάνισμα;

Mπανανόφυλλα: Δεν είναι μόνο φύλλα, αλλά πολλά παραπάνω!

Πώς πολιτισμοί από όλο τον κόσμο έχουν επινοήσει τρόπους για να χρησιμοποιούν τα φύλλα μπανάνας στη διατροφή τους.

Tι γίνεται με τα προϊόντα εκτός «καλαθιού» oεo;

Πώς παραπλανούν τους καταναλωτές με διάφορα κόλπα.

“Καίνε” οι αυξήσεις στα τρόφιμα: +25,3% στα γαλακτοκομικά +20.4 το λάδι +18,7% το ψωμί τον Δεκέμβριο

Στο +7,2% ο Δείκτης τιμών καταναλωτή Δεκεμβρίου.

‘Αλλη μια κοροϊδία… το food pass!

Food pass και fuel pass...

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα για καταγγελίες καταναλωτών και για την ασφάλεια τροφίμων

Οι επώνυμες καταγγελίες θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα.

Ενημέρωση από τον ΕΟΦ για τα εναλλάξιμα φάρμακα όταν υπάρχει έλλειψη

Οδηγίες του Εθνικού οργανισμού Φαρμάκων για τη περίπτωση έλλειψης σε συγκεκριμένα φάρμακα.

Σκληρό vs μαλακό νερό – Ποια η διαφορά

Το σκληρό και το μαλακό νερό είναι δύο πολύ διαφορετικοί τύποι νερού. Πώς όμως θα καταλάβετε ποιο είδος έχετε στο σπίτι σας ή ποια είναι η διαφορά;

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ – Σοβαρός κίνδυνος από τα ψεύτικα κοσμήματα

Προσοχή στα φθηνά Κοσμήματα – Περιέχουν επικίνδυνες τοξικές ουσίες - Εκατοντάδες ενημερώσεις στο RAPEX και ανακλήσεις σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

ΕΕ: Οριστικό ΤΕΛΟΣ στη δισφαινόλη Α (BPA) στα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

Ο "κύβος ερρίφθη" την περασμένη εβδομάδα και τα κράτη μέλη ενέκριναν την πρόταση της Επιτροπής για απαγόρευση της Δισφαινόλης Α σε συσκευασίες τροφίμων και ποτών.

Ένας εντερόκοκκος μπορεί να “εξοντώσει” τις καρκινογόνες αφλατοξίνες – Νέα επιστημονική ανακάλυψη

Βιολογική αποτοξίνωση της αφλατοξίνης Β 1 από Enterococcus faecium HB2-2.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης