Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταναλωτής

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτής

Άρχισαν τα όργανα! Κίνδυνος πνιγμού από τα χάρτινα καλαμάκια – Προειδοποιήσεις από τις Αρχές

Προειδοποιήσεις για κίνδυνο πνιγμού από Αρχές Ασφάλειας Τροφίμων και προστασίας καταναλωτών

Μελέτη-ανασκόπηση ερευνά τη συμπεριφορά των καταναλωτών απέναντι σε ΠΟΠ-ΠΓΕ προϊόντα

Προτίμηση στα πιστοποιημένα από την ΕΕ προϊόντα δείχνουν οι Νοτιοευρωπαίοι παρά την υψηλότερη τιμή

Προειδοποίηση ΕΟΦ για προϊόντα κατά της τριχόπτωσης

Δράση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων κατά συγκεκριμένης ιστοσελίδας

Το κρασί και η καρδιοπάθεια

Έρευνα Ελλήνων επιστημόνων από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Επιστήμη: Τα μικρότερα ποτήρια μειώνουν τη συνολική κατανάλωση κρασιού

Έρευνα για την επίδραση στην κατανάλωση όταν χρησιμοποιούνται μικρότερα ποτήρια και μικρότερα μπουκάλια κρασιού

ΕΟΦ: Ανάκληση γνωστού φαρμάκου κατά της αναιμίας

Η ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων

Χρήσιμες και… άγνωστες πληροφορίες για το βράσιμο των ζυμαρικών

Για πιο υγιεινά και πιο νόστιμα πιάτα

Η πρώτη πιστοποιημένη κάψουλα espresso για οικιακή κομποστοποίηση

Η κάψουλα HOME COMPOST της Coffeeway δεν περιέχει PLA, αλουμίνιο ή ορυκτό πλαστικό

Θαυματουργό το μαύρο τσάι – Μειωμένος ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου

Νέα επιστημονική έρευνα - Στοιχεία από μισό εκατομμύριο ανθρώπους

ΕΟΦ: Ανάκληση συμπληρώματος διατροφής – Περιέχει μη εγκεκριμένη ουσία

Πρόκειται για συμπλήρωμα μαγνησίου

Η γυμναστική σε… χάπι και τα μόρια που αδυνατίζουν

Λίγα λόγια για το μόριο που παράγεται κατά τη διάρκεια της άσκησης

5 τρόποι να ανοίξετε ένα κρασί χωρίς τιρμπουσόν

Ένα αρκετά επιμορφωτικό βίντεο για το πώς να ανοίξετε ένα κρασί χωρίς τιρμπουσόν.

Κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής: Έρευνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του ΑΠΘ και της ΑΠΣΙ Πίνδος

Το σύστημα ελεύθερης βοσκής βελτιώνει την απόδοση ανάπτυξης και ενισχύει την ποιότητα του κρέατος, προσφέροντας μια υψηλής διατροφικής αξίας πρόταση διατροφής, στον καταναλωτή.

Τι είναι το “γάλα μαρουλιού” – Οφέλη και κίνδυνοι

Το "όπιο μαρουλιού" ή αλλιώς "γάλα μαρουλιού" είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις ηρεμιστικές και αναλγητικές ιδιότητές του

Starbucks: Ο μεσαίος και ο μικρός καφές περιέχουν την ίδια ποσότητα καφέ!

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στα Starbucks σύμφωνα με εργαζόμενη της αλυσίδας που κινδυνεύει πλέον να χάσει τη δουλειά της...

Νερό βρύσης: Σε ποιες χώρες είναι επικίνδυνο – Στην πρώτη πεντάδα και η Κύπρος

Η κατανάλωση μολυσμένου νερού είναι ένας εύκολος τρόπος να αρρωστήσετε όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό - Σε ποιους προορισμούς πρέπει να αποφεύγουμε την κατανάλωση νερού από τη βρύση;

Οι γευστικές σας προτιμήσεις θα μπορούσαν να οφείλονται στα γονίδιά σας

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι ο λόγος δεν έχει να κάνει μόνο με τις κουλτούρες των ανθρώπων ή ακόμα και με τους γευστικούς τους κάλυκες... Σημαντικό ρόλο παίζουν και τα γονίδιά τους.

Αποσύρεται ακατάλληλη τοστιέρα του Jumbo – Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και φωτιάς!

Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών της Κύπρου πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι έχει εντοπίσει τοστιέρα που δεν συμμορφώνεται με τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας της οδηγίας για τον Ηλεκτρολογικό Εξοπλισμό Χαμηλής Τάσης (LVD).

Μελέτη για την Επισήμανση των Αλλεργιογόνων και των Ισχυρισμών “Χωρίς Αλλεργιογόνα” σε Επώνυμα Τρόφιμα της Ελλάδας

Ο Ελληνικός Θησαυρός Τροφίμων (Hellenic Thesaurus of Branded Food Composition Data - HelTH) ξεκίνησε το 2019 από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι μία δυναμική βάση δεδομένων, και σήμερα περιλαμβάνει ήδη περισσότερα από 4.000 συσκευασμένα τρόφιμα.

Μικροβιακή τροφική αλυσίδα: Διατροφικές αλληλεπιδράσεις που προάγουν την περιοδοντίτιδα

Ερευνητές με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Οσάκα στην Ιαπωνία, διευκρινίζουν τον νέο ρόλο του στοματικού μικροβίου Fusobacterium nucleatum στην ανάπτυξη της περιοδοντίτιδας.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης