Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η άγνωστη Μαρία Κάλλας – Η μανία με τη συλλογή συνταγών, οι σπεσιαλιτέ και ο αγώνας με τα περίσσια κιλά

ΑρχικήΟικιακάLIFEΗ άγνωστη Μαρία Κάλλας - Η μανία με τη συλλογή συνταγών, οι σπεσιαλιτέ και ο αγώνας με τα περίσσια κιλά
spot_img

Οι καλεσμένοι της λάτρευαν τα στρείδια, το φιλέτο γλώσσας και τις τούρτες σοκολάτας που έφτιαχνε με τα χεράκια της

Η αείμνηστη σοπράνο Μαρία Κάλλας δεν είχε μόνο ξεχωριστή φωνή… Είχε πάθος και με την μαγειρική και λάτρευε να μαγειρεύει και να συγκεντρώνει συνταγές από διάσημους σεφ, ενώ οι καλεσμένοι της είχαν να λένε για το πόσο καλή οικοδέσποινα ήταν.

Η κουζίνα της στο Μιλάνο ήταν εξοπλισμένη με τα πιο παράξενα μαγειρικά σκεύη της εποχής. Και όπως κάθε καλός μάγειρας που σέβεται τον εαυτό του, η Μαρία Κάλλας απολάμβανε το φαγητό και δεν ήταν λίγες οι φορές που αναγκάστηκε να ακολουθήσει εξαντλητικές δίαιτες προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα της στις δημόσιες εμφανίσεις.

Χαρακτηριστικά, το 1954 κατάφερε να χάσει τριάντα κιλά με σκληρή προσπάθεια που περιελάμβανε δίαιτα και γυμναστική και να δημιουργήσει μια κομψή σιλουέτα προκειμένου να χωράει στις δημιουργίες των μεγάλων σχεδιαστών.

Στην ανάρτησή του στο instagram ο δημοσιογράφος Άρης Λούπασης γράφει χαρακτηριστικά:

“Η Μαρία Κάλλας στην κουζίνα του σπιτιού της στο Μιλάνο το 1956 σε μια εικόνα διαφορετική από αυτή την οποία έχει συνηθίσει το κοινό μέσα από τις καλλιτεχνικές και κοσμικές εμφανίσεις της.

Η μεγαλύτερη σοπράνο όλων των εποχών είχε πάθος για την μουσική αλλά και μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, την ζαχαροπλαστική και το καλό φαγητό και υπήρξε μια τέλεια οικοδέσποινα που την ευχαριστούσε ιδιαίτερα να ετοιμάζει πρωτότυπα και ξεχωριστά πιάτα για τους καλεσμένους της.

Όπως αναφέρεται, υπήρξε “γερό πιρούνι” με προτίμηση σε στρείδια, φιλέτο γλώσσας, μπριζόλα αλά φιορεντίνα συνδυασμένη με βραστά ή ωμά λαχανικά, κέικ, πουτίγκες και μια πεντανόστιμη τούρτα σοκολάτας που έφτιαχνε η ίδια ενώ αγόραζε τα πιο παράξενα μαγειρικά σκεύη περνώντας ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα όταν το επέτρεπαν οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις.

Συγκέντρωνε με μανία συνταγές από εκατοντάδες περιοδικά από όλο τον κόσμο και σε κάθε φιλική ή κοινωνική συγκέντρωση συνήθιζε να ζητάει από τους σεφ τις συνταγές, δημιουργώντας μια τεράστια συλλογή που κατάφερε να διασωθεί μετά τον χαμό της σε ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 2006 με τίτλο “La Divina in Cucina”.

Παρά την μεγάλη αγάπη της στο συγκεκριμένο είδος, κατάφερε μετά από σκληρή γυμναστική και δίαιτα να χάσει το 1954 τριάντα κιλά και να δημιουργήσει μια κομψή σιλουέτα που αναδείχτηκε υπέροχα μέσα από μυθικά σύνολα των μεγαλύτερων οίκων μόδας στον κόσμο και να κατακτήσει δύο χρόνια αργότερα μια θέση ανάμεσα στις δέκα πιο φινετσάτες γυναίκες στον κόσμο.

Η Μαρία Κάλλας αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της όπερας με ευρύ φωνητικό εύρος και ιδιαίτερη χροιά που της επέτρεπε να τραγουδάει από ρόλους στο δραματικό ρεπερτόριο μέχρι πιο λυρικούς και ευαίσθητους, κατακτώντας μία θέση ανάμεσα στις σπουδαιότερες φωνές της όπερας.

Η αφοσίωσή της στην τέχνη και η τελειομανία της την έκαναν πρότυπο για γενιές καλλιτεχνών ενώ είχε την ικανότητα να μετατρέπει κάθε ρόλο σε μία βαθιά συναισθηματική εμπειρία για το κοινό.

Η προσωπική της ζωή επίσης τράβηξε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, προσθέτοντας στη μυθική της φήμη. Υπήρξε μία και μοναδική στο είδος της.”

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο