Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
10.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

VEGANism

Παγκόσμια Ημέρα Vegan: Ο Πυθαγόρας ήταν υπέρμαχος μιας διατροφής χωρίς κρέας και ζωικά προϊόντα

Η ίδρυση του όρου και οι αναφορές από την αρχαιότητα.

Οι μικρές αλλαγές στο γεύμα μας που μπορούν να σώσουν τον πλανήτη

Κοτόπουλο αντί για βοδινό, και φυτικό γάλα αντί για αγελαδινό είναι μικρές παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να περιορίσουν σημαντικά τις εκπομπές άνθρακα και να βελτιώσουν ταυτόχρονα την υγεία μας σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Οι αντιλήψεις vegan και κρεατοφάγων καταναλωτών για τα υποκατάστατα κρέατος

Αξιολόγηση φυτικού και καλλιεργημένου κρέατος από τους καταναλωτές.

Για πρώτη φορά: Η Δανία εκπονεί Εθνικό σχέδιο δράσης για τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης

Η κυβέρνηση της Δανίας δημοσίευσε το πρώτο στο κόσμο εθνικό σχέδιο δράσης που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μπορεί να μεταβεί προς ένα σύστημα τροφίμων με βάση τα φυτά.

Η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών οδηγεί την ανάπτυξη των vegan συστατικών ψησίματος

Πως να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Η αυξανόμενη αγορά του φυτικού τυριού

Ποιοι παράγοντες καθοδηγούν την τάση;

Η χορτοφαγία είναι τελικά θέμα… γονιδίων!

Η επιλογή του να είμαστε χορτοφάγοι μπορεί να οφείλεται εν μέρει στα γονίδιά μας, διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ανοικτής πρόσβασης «Plos One».

Οι μεγάλες εταιρείες τροφίμων εμποδίζουν την μετάβαση στη φυτική διατροφή λέει κορυφαίος επιστημονικός σύμβουλος της ΕΕ

Ο καθηγητής Eric Lambin σε άρθρο του στο περιοδικό της ΕΕ HORIZON λέει ότι η παραγωγή και η κατανάλωση τροφίμων πρέπει αλλάξουν ριζικά.

Αμφισβήτηση της μελέτης της ProVeg για τα οφέλη των φυτικών κρεάτων

Οι περισσότερες εναλλακτικές λύσεις κρέατος, αλλά και υποκατάστατα γάλακτος, είναι υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα, με πολλά πρόσθετα, λέει ο ιδρυτής της TastyBasics.

Vegan εστιατόρια στην Ελλάδα: Το άλλο με τον τοτό το ξέρεις;

Χαρτογράφηση των Vegan εστιατορίων από τη HellasVeg - Μόνο 6 αυστηρώς χορτοφαγικά εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη.

Είναι η κάνναβη το superfood που περίμεναν οι vegan;

Επιστημονική ανασκόπηση για τον ρόλο της κάνναβης ως λειτουργικής τροφής στη χορτοφαγική διατροφή.

Παράδοξο! Οι ετικέτες vegan απωθούν τους καταναλωτές ακόμα και αν δεν είναι κρεατοφάγοι

Η αφαίρεση των ετικετών "vegan" θα μπορούσε να κάνει τις φυτικές επιλογές τροφίμων πιο ελκυστικές.

Πόσα χρήματα μπορεί να γλυτώσετε αν ακολουθήσετε μία Vegan διατροφή

Η στροφή σε μια vegan διατροφή μπορεί να βοηθήσει τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν χρήματα και να χάσουν βάρος, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.

Βιγκανοφοφία: Οι προκαταλήψεις και η εχθρική συμπεριφορά εναντίον όσων ακολουθούν Vegan τρόπο ζωής

O στιγματισμός και οι αρνητικές συμπεριφορές – Ποιοι είναι οι Vegaphobe.

Τόφου: Σημαντική φυτική πηγή πρωτεΐνης όμως είναι πραγματικά καλό για εσάς;

Η επιστήμη καταρρίπτει τις παραφιλολογίες.

ΤΕΡΚΕΝΛΗΣ: Πιστοποίηση για τα Vegan τσουρέκια από τη Letrina

Έξι προϊόντα τσουρεκιού έλαβαν στο σήμα "Vegan Label by Letrina".

Πόσο ασφαλείς είναι οι έτοιμες σαλάτες;

Πως να προφυλαχθείτε από παθογόνους μικροοργανισμούς που μπορεί να βρίσκονται στις συσκευασίες σαλάτας.

Είναι το ψωμί vegan;

Πώς καταλαβαίνουμε αν το ψωμί είναι vegan;

Ποια ζυμαρικά δεν είναι vegan

Τι πρέπει να προσέξουν όσοι ακολουθούν vegan διατροφή.

Φυτικό «γάλα»: Αναξιόπιστες οι διατροφικές πληροφορίες στην ετικέτα

Αξιολόγηση της ακρίβειας της διατροφικής ετικέτας και της χημικής σύστασης των προϊόντων φυτικού γάλακτος.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο