Σιμποφοβία ή αλλιώς τροφοφοβία είναι ο φόβος για το φαγητό και διάφορες πτυχές του. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτήν την ψυχική διαταραχή.
Η υπόθεση ενός κακοποιημένου λούτσου το 2010 και ο... παρολίγον νόμος, για το δικαίωμα των ζώων για υπεράσπιση σε δικαστήριο σε περίπτωση κακοποίησής τους
Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα, αλλά ο καφές με μανιτάρια χρησιμοποιείται εδώ και αρκετές δεκαετίες. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτόν.
Τη Γαλάζια σημαία ύψωσε ο Νίκος Γδοντέλης Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας AG ADVENT ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ AE και Διαχειριστής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του cibum
Με τον νέο Εκτελεστικό Κανονισμό (ΕΕ) 2022/1283, καταχωρίστηκε η ονομασία του Κυπριακού ζυμαρικού Μακαρόνια της Σμίλας/Μακαρόνια του Σκλινιτζιού στο μητρώο προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων.
Ένα καλαμπόκι στα χρώματα του ουράνιου τόξου που μοιάζει με πετράδι ανακαλύφθηκε «κατά λάθος», πάνω στην προσπάθεια ενός Ινδιάνου Τσερόκι να επανασυνδεθεί με τις ρίζες του.
Επιστημονική μελέτη διαπιστώνει ότι τα βιβλία μαγειρικής με τις καλύτερες πωλήσεις, προσφέρουν στους αναγνώστες λίγες χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τη μείωση των κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων.
Αν και το ψωμί αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής σε ολόκληρο τον πλανήτη, έχει πλέον γίνει όχι μόνο είδος πολυτελείας, αλλά και είδος υπό... εξαφάνιση!
Μια νέα μελέτη αξιολόγησε τους βακτηριακούς και μυκητιακούς πληθυσμούς σε προϊόντα F&V χρησιμοποιώντας μικροβιολογική ανάλυση που εξαρτάται από την καλλιέργεια και αλληλούχιση υψηλής απόδοσης, για να αποκρυπτογραφήσει τους μικροβιακούς πληθυσμούς που τα χαρακτηρίζουν.