Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Το μεγαλύτερο αμοιβαίο κεφάλαιο για επενδύσεις στη βιομηχανία τροφίμων – 280 εκατ. ευρώ!

Η Synthesis Capital με έδρα το Λονδίνο κάνει θραύση στον χώρο της τεχνολογίας τροφίμων και των εναλλακτικών πρωτεϊνών με ένα εναρκτήριο ταμείο 300 εκατομμυρίων δολαρίων!

Πρόκειται περί… παρεξήγησης! Οι καταναλωτές δεν αντιλαμβάνονται τη βαθμολογία του Nutriscore

Σε μπάρες δημητριακών που είχαν την επισήμανση Nutriscore, η συντριπτική πλειοψηφία (78%)  επέλεξε τις μπάρες με το δεύτερο χειρότερο επίπεδο θρεπτικής αξίας! - Που πρέπει να επικεντρωθούν οι επιχειρήσεις για να αυξήσουν τις πωλήσεις

Όλα όσα πρέπει να αλλάξει μια επιχείρηση τροφίμων για να γίνει πιο παραγωγική

Η περίοδος που διανύουμε, παρά τις δυσκολίες της είναι ιδανική ευκαιρία να κάνει η κάθε επιχείρηση μια ενδοσκόπηση στο τι πρέπει να κρατήσει και τι πρέπει να αλλάξει

Είναι πράγματι, τα χάρτινα μπουκάλια μία πιο βιώσιμη επιλογή;

Οι βιώσιμες, χάρτινες συσκευασίες είναι πρωτίστως, για τις εταιρείες, θέμα μάρκετινγκ αλλά υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν αποτελούν όντως μία καλή εναλλακτική έναντι των πλαστικών

Φλεγμονώδης Διατροφή και Διαβήτης – Νέα μελέτη

Συσχέτιση της διατροφής με το ενδεχόμενο νόσησης με διαβήτη 2

Π. Τσαβαρή: Η “viral” μαγείρισσα από τη Σύμη, που… “σπάει τα κοντέρ” των social media

Με κίνητρο το πάθος και οδηγό την αγάπη της για τη Σύμη, η κ. Πόπη Τσαβαρή κατάφερε να κάνει γνωστή τη Συμιακή κουζίνα εντός και εκτός Ελλάδας

Η επιβεβαίωση των οφελών της Μεσογειακής Διατροφής

Με αμείωτο ρυθμό όλο συνεχίζονται οι έρευνες που επιβεβαιώνουν τα πολλαπλά και πολύπλευρα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής

Πώς να “σώσετε” το αβοκάντο σας

Χρήσιμες συμβουλές για να διατηρηθεί το αβοκάντο περισσότερο χρόνο ακόμα και εάν είναι καθαρισμένο

Καινοτομία AquaStop: 100% Αδιάβροχο χαρτί για συσκευασίες τροφίμων

Κατάλληλο για συσκευασίες ηλεκτρονικού εμπορίου, για προϊόντα όπως φρούτα και λαχανικά και για τη μεταφορά και αποθήκευση προϊόντων ψύξης

Βιώσιμη Τεχνολογία Τροφίμων: Αλεύρι από ζαχαρόνερο που “πετάει” η βιομηχανία τροφίμων

Ένα μπολ με ζυμαρικά από ζαχαρόνερο έχει τόση πρωτεΐνη όσο ένα στήθος κοτόπουλου, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και δεν έχει επεξεργασμένους υδατάνθρακες

Για να μην τρώμε «χυλόπιτα» από την EFSA

Οι προϋποθέσεις για να εγκριθεί ένας ισχυρισμός υγείας από τις Αρχές

Πόσιμο νερό: Διαδικτυακή παρακολούθηση για E. coli – Τεχνολογία χρηματοδοτούμενη από την ΕΕ

Επιστήμονες ανέπτυξαν έναν νέο αισθητήρα ποιότητας νερού που μπορεί να παρέχει συνεχή παρακολούθηση και αυτοματοποιημένη ανίχνευση του Escherichia coli σε πηγές πόσιμου νερού.

Το φαινόμενο «Salted Caramel» και η αίσθηση της “Ηδονικής Κλιμάκωσης”

Όλο και περισσότερες εταιρείες επενδύουν σε προϊόντα με γεύση αλατισμένης καραμέλας, καθώς ο εκρηκτικός συνδυασμός αλμυρού με γλυκού προκαλεί στον καταναλωτή μια εντυπωσιακή αίσθηση

Παγωτό από… ρεβίθια! Εσείς θα το τρώγατε;

Η InnovoPro , παραγωγός διαλυμάτων πρωτεΐνης ρεβιθιού, και η φυτική μάρκα Milkdamia συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν παγωτό από ρεβίθια

Μωρό 2 ετών έκλεψε το κινητό της μαμάς του και… έκανε μία τεράστια παραγγελία από τα McDonald’s!

Ένα δίχρονο αγοράκι πήρε το τηλέφωνό της μαμάς του για να παραγγείλει 31 cheeseburger McDonald's.

Νέες τάσεις στη διατροφή: Τα καινούργια προϊόντα που λανσάρουν μεγάλες εταιρείες

Η εξέλιξη και η καινοτομία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και οι εταιρείες τροφίμων το γνωρίζουν πολύ καλά

Food Deserts: Οι “έρημοι” των τροφίμων

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο αλλά "έρημοι" τροφίμων υπάρχουν και στην Ελλάδα

“Πλαστό” Ελληνικό γιαούρτι σε Τσεχία και Ιαπωνία – Καταγγελία του βουλευτή Β. Αποστόλου

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στη Βουλή έκανε λόγο για επιθέσεις παραπλάνησης και σφετερισμού που δέχονται τα ελληνικά προϊόντα και κυρίως το γιαούρτι

Εξετάσεις: Ποιο είναι το κατάλληλο πρωινό ; Μπορεί το φαγητό να βελτιώσει την βαθμολογία;

Ποια τρόφιμα βοηθούν στη μνήμη και τη συγκέντρωση; Οι επιπτώσεις της αφυδάτωσης. Ο ρόλος του σωστού ύπνου.

Ferrero: Σε τι μπελάδες μπορεί να μας μπλέξει η… Salmonella

Λάθη στην τελική αξιολόγηση του συστήματος διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο πονοκέφαλο στην εταιρεία και τεράστιο οικονομικό κόστος

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο