Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Ελληνικό μέλι: Ένας διατροφικός θησαυρός!

Μια ολοκληρωμένη έρευνα φαινολικών ενώσεων που αναφέρονται σε ένα πολύ ευρύ φάσμα μονοανθών μελιών από διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο

Μελέτη: Η κατανάλωση κρέατος πρέπει να μειωθεί τουλάχιστον κατά 75%

Αλλά ταυτόχρονα είναι λάθος και μαζική στροφή στην απόλυτη χορτοφαγία

Τηγανιτές πατάτες με κρύο τηγάνισμα: Η νέα τάση

Τέλειες τηγανητές πατάτες, με λιγότερο λάδι, σε σύγκριση με το παραδοσιακό, ζεστό τηγάνισμα

Έχει περισσότερη καφεΐνη ο καφές ή το τσάι;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα δύο δημοφιλή ροφήματα

Κinder: όταν τα συστήματα HACCP πάνε… άπατα

Μία ιστορία που θα πρέπει να υπενθυμίζει, να κινητοποιεί και να διδάσκει

Γλυφοσάτη: Οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να υπάρχει και στα δημητριακά, εκτός από τα φρούτα και λαχανικά!

Το 90% της πίτσας, το 88% του αλεύρου σίτου, το 84% των κράκερ, το 84% των φρέσκων ζυμαρικών, το 80% των αποξηραμένων ζυμαρικών, το 70% του αλεύρου από ρεβίθια και το 67% από τις φακές που ελέγχθηκαν το 2019 ήταν μολυσμένα με γλυφοσάτη

Τα τεχνητά γλυκαντικά και ο έλεγχος του βάρους

Έχει σημασία να δούμε για πιο λόγο οι καταναλωτές επιλέγουν προϊόντα που περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά

Colomba Pasquale: το ιταλικό πασχαλινό ”τσουρέκι” κι άλλα 17 εδέσματα απ’ όλο τον Κόσμο

Το τσουρέκι από την Ελλάδα συναντά το Colomba Pasquale, την ιταλική εκδοχή του τσουρεκιού, που θυμίζει περισσότερο πανετόνε και φτιάχνεται σε ειδική φόρμα που του δίνει σχήμα περιστεριού.

Γιατί τσουγκρίζουμε τα αυγά

Τι κρύβεται πίσω από κάθε "σύγκρουση" μεταξύ κόκκινων αυγών

Αρτοποιοί και εργαζόμενοι σε φούρνους: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε πριν ακολουθήσετε αυτόν τον κλάδο

Πως είναι πραγματικά η δουλειά σε έναν φούρνο και για τους υπαλλήλους αλλά και για τους ιδιοκτήτες

FDA: Το νέο μέγιστο όριο για το φθόριο σε εμφιαλωμένο νερό – Στόχος η αποτροπή τερηδόνας

Το νέος κανόνας για τα επίπεδα προσθήκης φθορίου στο εμφιαλωμένο νερό θα αποτρέψει την τερηδόνα αποφεύγοντας παράλληλα την υπερέκθεση στο φθόριο.

Κοκορέτσι Παρνασσού: Βήμα-βήμα η διαδικασία παρασκευής

Μικρά μυστικά και μεγάλες αλήθειες για το «Παρνασσιώτικο» κοκορέτσι. Του Κώστα Παπαρούντα*

Οι κίνδυνοι που κρύβει η κατανάλωση ωμού ή μισοψημένου κρέατος – Πώς να προστατευτείτε

Τα τελευταία χρόνια, η αύξηση της δημοτικότητας ορισμένων διαιτών, όπως η raw meat keto, έχουν επαναφέρει τη συζήτηση για τα θετικά και τα αρνητικά του ωμού κρέατος

Γαλλία: Πρόστιμο 375.000 € στην Deliveroo για κατάχρηση της ιδιότητας του ελεύθερου επαγγελματία στους διανομείς

Καταδικάστηκαν δύο πρώην διευθυντές της εταιρείας καθώς σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, η ιδιότητα του εργαζομένου παρέχει δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων ανεργίας, της κοινωνικής ασφάλισης και των συνταξιοδοτικών εισφορών

Επιστημονική ανακάλυψη: Φυσική γεύση άγριας φράουλας από… μύκητες σταφίδας!

Γερμανοί ερευνητές παρήγαγαν γεύση που μοιάζει με άγρια ​​φράουλα χρησιμοποιώντας μύκητες καφέ σήψης ( Wolfiporia cocos ) ζυμώνοντας ευρωπαϊκή μαύρη σταφίδα

Ανακοινώθηκε το φετινό θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων στις 7 Ιουνίου

Ένας από τους στόχους της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας Τροφίμων φέτος είναι να αυξήσει την ευαισθητοποίηση όλων για τη θεμελιώδη σημασία της ασφάλειας των τροφίμων για τον μετασχηματισμό των συστημάτων τροφίμων

Εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης και νέες τεχνολογίες παραγωγής: Η νέα πρόκληση της Βιομηχανίας Τροφίμων

Σε έργο που χρηματοδοτείται από την ΕΕ μελετήθηκαν οι απόψεις Ευρωπαϊκών εταιρειών για τις εναλλακτικές πρωτεΐνες

Ένας στους δύο γονείς δίνουν στα παιδιά συμπληρώματα, λόγω των ανατιμήσεων στα θρεπτικά τρόφιμα!

Ο συνεχώς αυξανόμενος πληθωρισμός φαίνεται πως επηρεάζει τη διατροφή των παιδιών σε όλο τον κόσμο

Η Δανία η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθετεί ετικέτα για το κλίμα στα τρόφιμα

Με την ανάπτυξη μιας τέτοιας ετικέτας, η κυβέρνηση στοχεύει να βοηθήσει τους πολίτες να κάνουν πιο πράσινες επιλογές όταν ψωνίζουν

Προσοχή: Ως και 1196 θερμίδες σε ένα μόνο μιλκσέικ – Ισοδυναμεί 4 burger

Τα μιλκσέικ που πωλούνται σε δημοφιλείς αλυσίδες μπορούν να περιέχουν τόσες θερμίδες όσες και τέσσερα cheeseburger και περισσότερο αλάτι από δύο μερίδες πατάτες McDonald's, δείχνει η ανάλυση της MailOnline

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο