Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
12.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Οι δικαιούχοι του προγράμματος 135 εκατ. ευρώ για μεταποίηση γεωργικών προϊόντων – Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων

Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση/ εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων.

Ποιος έχει “επιστημονικά κότσια”;

Οι ανοικτές εξορύξεις επιμολύνουν το νερό και τις ζωές μας με τοξικές ενώσεις.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Food Defense training course σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Ποια ομάδα καταναλωτών κρέατος διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου παχέος εντέρου – Μελέτη σε 70.000 ανθρώπους

Μεγάλης κλίμακας μελέτη διερευνά τη γενετική σχέση μεταξύ του καρκίνου του παχέος εντέρου και της πρόσληψης κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος.

Ποια σοκολάτα επιβαρύνει περισσότερο το περιβάλλον – Αξιολόγηση Κύκλου Ζωής της Σοκολάτας

Υπάρχουν καυτά περιβαλλοντικά σημεία στον κύκλο ζωής (Life Cycle Assessment - LCA) της σοκολάτας

Lidl CZ: Απάτη και παραποίηση Τροφίμου

Πουλούσε κράνμπερι που δεν ήταν κράνμπερι...

Nestlé: Οι μέτοχοι την «απειλούν» για να κάνει τα προϊόντα της πιο υγιεινά

3 στις 4 παγκόσμιες πωλήσεις της Nestlé είναι ανθυγιεινές με υψηλά επίπεδα αλατιού, ζάχαρης και λιπαρών.

Έρευνα για τις αιτίες που οι καταναλωτές δεν θέλουν να τρώνε… μέδουσες  

Οι μέδουσες ως βιώσιμη πηγή τροφής: Μια διαπολιτισμική μελέτη.

Πρόστιμα σε 6 φούρνους στην Αττική! Σωρεία παραβάσεων

Μπαράζ ελέγχων από την Περιφέρεια Αττικής – Στο στόχαστρο μεγάλοι και μικροί φούρνοι μεταξύ των οποίων ΒΕΝΕΤΗΣ και ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ.

IFS Food Check: Η νέα πρόκληση της βιομηχανίας τροφίμων

Τι είναι το νέο IFS Food Check; Ρωτήσαμε τον TÜV HELLAS και μάθαμε.

ΕΕ: Τα καλλυντικά στην κορυφή της λίστας των επικίνδυνων προϊόντων του Safety Gate το 2023

Το 2023, τα καλλυντικά ήταν ο πιο συχνός τύπος προϊόντος που κοινοποιήθηκε ως επικίνδυνος για την υγεία.

Το χημικό που έχουν οι κατεψυγμένες γαρίδες και δεν έχουν τα καλαμάρια, τα μύδια και τα χταπόδια

Διαβάζοντας τα συστατικά των κατεψυγμένων θαλασσινών διαπιστώνουμε πως από όλα τα θαλασσινά μόνο οι γαρίδες περιέχουν με θειώδη.  

Τροποποιείται ο Κανονισμός 10/2011 για τα πλαστικά υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα 

Επικαιροποίηση των κανόνων ποιοτικού ελέγχου.

Καμπανάκι για το κρέας εργαστηρίου και την εντομοφαγία

Θα σώσουν άραγε τον πλανήτη μας;

Προσοχή: Καρκινογόνα ουσία σε οικιακό πλαστικό μπολ που πωλείται στην Ελλάδα – Ειδοποίηση από την ΕΕ

Ειδοποίηση RASFF για χημικό κίνδυνο από οικιακό σκεύος που πωλείται σε πολλά καταστήματα στην Ελλάδα.

Επιθεώρηση Εργασίας: Σε λιανεμπόριο, ξενοδοχεία και εστίαση, οι περισσότερες καταγγελίες για βία και παρενόχληση στην εργασία

Το 2023 η πλειονότητα των καταγγελιών αφορούσε σε περιστατικά βίας και μόλις το 5% σε σεξουαλική παρενόχληση.

Είναι πραγματικά ασφαλή τα τρόφιμα στην Ελληνική αγορά;

Οι συγγραφείς μελέτης σε ελληνικό σουπερμάρκετ έστειλαν την μελέτη στον ΕΦΕΤ;

Καταγγελία για την ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας” – Η απάντηση της ΔΟΕΠΕΛ σε άρθρο Αγροτικού Συνεταιρισμού “Ένωση Μεσσηνίας”

Άμεση αντίδραση της Εθνικής ΔΟΕΠΕΛ σχετικά με το άρθρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού “Ένωση Μεσσηνίας” για το ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας”/PDO “Elia Kalamatas”. 

Η άβολη αλήθεια για το Tetrapak

Πόσο "πράσινα" είναι τα "πράσινα" υλικά συσκευασίας;

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο