Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
11.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

ΠΑΚΟΕ: Μικροβιολογικό φορτίο στο πόσιμο νερό από Κόρινθο έως Πάτρα

Ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα.

Η σοφία της Ελληνικής γης

“Κρήτες Ριζοτόμοι”.

Είναι η λευκή σοκολάτα… κανονική σοκολάτα;

Όσα πρέπει να ξέρετε για την αγαπημένη σοκολάτα της δημιουργικής ζαχαροπλαστικής.

Δεν έχουν τέλος οι δηλητηριάσεις μωρών από πουρέ μήλου

Αυξάνεται ο αριθμός των μικρών παιδιών με μέση ηλικία ενός έτους, που δηλητηριάζονται από πουρέ μήλου που περιέχει μόλυβδο και χρώμιο.

Γιαούρτι εμπλουτισμένο με αυγό – Ένα καινοτόμο προϊόν ζύμωσης υψηλής θρεπτικής αξίας

Επιστημονική μελέτη για την επίδραση της προσθήκης αυγού στα φυσικοχημικά, ποιοτικά, ζυμωτικά και αισθητηριακά χαρακτηριστικά του γιαουρτιού.

TÜV AUSTRIA Hellas: Ο αθέατος μηχανισμός της πιστοποίησης – Γιατί… πιστοποίηση δεν είναι μόνο επιθεώρηση

Όλοι οι άνθρωποι πίσω από τα "φώτα" της TÜV AUSTRIA Hellas, που εξασφαλίσουν το πολυπόθητο "χαρτί" της πιστοποίησης.

700 τροφικές δηλητηριάσεις στο εστιατόριο της Airbus – Βρέθηκε η αιτία

Νοροϊός η αιτία της δηλητηρίασης εκατοντάδων εργαζομένων στη Airbus στο Χριστουγεννιάτικο δείπνο.

All Greek to you: Οι “ταπεινές” φακές

Όσα πρέπει να μάθουν οι καταναλωτές για τις φακές.

Πως να διατηρήσετε τα μακαρόνια σας για 30 χρόνια και βάλε!

Ο τρόπος για να σιγουρευτείτε ότι μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη και άλλα τρόφιμα θα αντέξουν για μήνες ή και για χρόνια.

Φυτοφάρμακα στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο: Η έκθεση της EFSA

Αναλύσεις για παρουσία φυτοφαρμάκων σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που διακινείται στην ΕΕ.

Η ασφάλεια των τροφίμων δεν είναι παίξε γέλασε…

Ειδήσεις που συγκλονίζουν και πρέπει να κινητοποιούν.

Quo vadis Norvegiae?

Θέμα χρόνου να μολυνθεί η τροφική αλυσίδα...

Δηλητηρίαση από Bongkrekic Acid: Μία τρομερή ανερχόμενη απειλή για την ασφάλεια τροφίμων

Η δηλητηρίαση από Bongkrekic acid (BKA) έχει μακροχρόνιο ιστορικό πρόκλησης σοβαρών έως θανατηφόρων εστιών τροφιμογενών ασθενειών. 

“Μποϊκοτάζ” σε… επιθεωρητές εστιατορίων! Τα πάνω κάτω στο Maine επειδή μπήκε λουκέτο σε δημοφιλές εστιατόριο

Πρωτόγνωρη αντιμετώπιση εναντίον επιθεωρητών επειδή έκλεισαν εστιατόριο που είχε κατσαρίδες στην κουζίνα.

Πάνω από μισό εκατομμύριο πρόστιμο στη FrieslandCampina Hellas (ΝΟΥΝΟΥ) για αθέμιτη κερδοφορία

Πρόστιμο 561.000 ευρώ στη ΦΡΗΣΛΑΝΤ για μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους από όσα επιτρέπει η ελληνική νομοθεσία.

Ενεργειακά ποτά: Οδηγούν και σε κακή ποιότητα ύπνου

Νέα μελέτη έδειξε πως η υψηλότερη κατανάλωση ενεργειακών ποτών συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο κακής ποιότητας και μικρής διάρκειας ύπνου.

Γιατί δεν χαλούσαν τα δόντια των προγόνων μας παρόλο που δεν τα έπλεναν;

Λιγότερο από το 1% των δοντιών αρχαίων ανθρώπων που μελετήθηκαν, είχαν σημάδια τερηδόνας.

Τοπογραφία στα κρασιά

Ιδέα για τους Έλληνες οινοποιούς.

Δεν πεινάτε… διψάτε! Πως η αφυδάτωση “στραγγίζει” τα όργανα μας

7 πράγματα που συμβαίνουν στον οργανισμό από τη δίψα.

Γαριδάκια: Τι είναι το πρόσθετο “αννάτο” και τι μπορεί να προκαλέσει

Είναι ασφαλής για την υγεία η χρωστική τροφίμων E160b;

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο