Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μετά το καλλιεργημένο κρέας τώρα και… μούρα εργαστηρίου!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΜετά το καλλιεργημένο κρέας τώρα και… μούρα εργαστηρίου!
spot_img

Ισραηλινή startup δημιουργεί μούρα από ολόκληρα κύτταρα.

Την ιδέα του καλλιεργημένου από κύτταρα σε εργαστήριο, κρέατος που σπάει ταμεία (τουλάχιστον στα ΜΜΕ για τους καταναλωτές θα δείξει…) «έκλεψε» ισραηλινή startup που παράγει μούρα σε εργαστήριο.

Πρόκειται για την ισραηλινή εταιρεία Nutritech Novella, που βρίσκεται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης ενώσεων μούρων από κύτταρα που καλλιεργούνται εκτός του φυτού χρησιμοποιώντας «καινοφανή, ελεγχόμενη με ακρίβεια τεχνολογία περιβάλλοντος», όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Οι ερευνητές που χρησιμοποιούν την τεχνολογία “Deep tech Novella” προσπαθούν να πάρουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία του φρούτου χωρίς να χρησιμοποιήσουν ολόκληρο το φυτό, επιλέγοντας το καλύτερο φυτικό ιστό και στάδιο ανάπτυξης που θα προσφέρει τη μέγιστη συγκέντρωση μικροθρεπτικών συστατικών.

Tα πλεονεκτήματα αυτής της προσπάθειας σύμφωνα με την εταιρεία είναι πως χρησιμοποιεί διαφανή, ανιχνεύσιμη, στείρα καλλιέργεια, ξεπερνά τους περιορισμούς του κλίματος, του νερού, του καιρού κ.λπ. η τοπική παραγωγήσυρρικνώνει δραματικά την εφοδιαστική αλυσίδα και δεν παράγονται τόνοι φυτικών αποβλήτων.

Αυτή η προσπάθεια δεν είναι η μοναδική. Τον περασμένο μήνα επιστήμονες από τη Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσαν  την καλλιέργεια εργαστηριακών φρούτων,  ώστε να χρησιμοποιούν λιγότερους πόρους και να βελτιώσουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της παραγωγής τροφίμων μέσω της επιστήμης. Επί του παρόντος καλλιεργούν φυτικά κύτταρα για να δημιουργήσουν εργαστηριακά φρούτα όπως βατόμουρα, μήλα, κεράσια, feijoas, ροδάκινα, νεκταρίνια και κύτταρα σταφυλιού. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο