Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η μαγιονέζα αιτία μαζικής τροφικής δηλητηρίασης με δύο νεκρούς

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓια δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η μαγιονέζα αιτία μαζικής τροφικής δηλητηρίασης με δύο νεκρούς
spot_img

Δύο θάνατοι μεταξύ 253 θυμάτων τροφικής δηλητηρίασης σε Σαουδική Αραβία και Ινδία από μαγιονέζα.

    Μοιραία κατάληξη για μια γυναίκα στην Ινδία, είχε τροφική δηλητηρίαση που προκλήθηκε στην περιοχή Thrissur της Κεράλα, με τους ειδικούς να υποψιάζονται τη μαγιονέζα, σύμφωνα με το TheEconomicTimesOfIndia. Άλλοι 178 άνθρωποι επηρεάστηκαν αφού κατανάλωσαν πιάτο τύπου Biryani από τοπικό εστιατόριο στην περιοχή Perinjanam. Τα θύματα εισήχθησαν σε νοσοκομεία με συμπτώματα όπως διάρροια και εμετό, ενώ η γυναίκα αρχικά νοσηλεύτηκε στο Ιατρικό Κολλέγιο Thrissur για σοβαρό στομαχόπονο και εμετό.

   Οι αξιωματούχοι υποψιάζονται ότι η τροφική δηλητηρίαση προκλήθηκε από μαγιονέζα που σερβίρεται με «kuzhimanthi», ένα πιάτο εμπνευσμένο από την Υεμένη που αποτελείται από αρωματισμένο ρύζι και κρέας, που συνήθως διατίθεται σε μη χορτοφαγικά εστιατόρια στην Κεράλα. Μετά το περιστατικό, οι αρχές σφράγισαν το εστιατόριο, δήλωσε στο PTI ένας αξιωματικός από το αστυνομικό τμήμα Kaipamangalam.

   Περίπου 15 ημέρες νωρίτερα, 75 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν, εκ των οποίων ο ένας κατέληξε, σε εστιατόριο γρήγορου φαγητού στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Και σε αυτήν τη περίπτωση, οι εργαστηριακές αναλύσεις κατέληξαν στο βακτήριο clostridium botulinum που προκαλεί αλλαντίαση, το οποίο εντοπίστηκε σε μια μάρκα μαγιονέζας.

   Βέβαια, στο περιστατικό της Ινδία δεν έχουν καταλήξει ακόμη με βεβαιότητα στην αιτία της δηλητηρίασης, αφού σύμφωνα με αναφορές, μια ομάδα με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Kala από το Περιφερειακό Ιατρικό Γραφείο, μαζί με τον αξιωματικό IDSP Dr. Geeta, συγκέντρωσαν στοιχεία στο εστιατόριο. Έχουν συλλεχθεί δείγματα τροφίμων και τα αποτελέσματα θα προσδιορίσουν την αιτία της τροφικής δηλητηρίασης, ενώ ήδη τα προκαταρκτικά ευρήματα αποκάλυψαν ότι το εστιατόριο λειτουργούσε κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο