Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μυτιλήνη: ξεκίνησε ο Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου Athena International Olive Oil

ΑρχικήΝέαΜυτιλήνη: ξεκίνησε ο Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου Athena International Olive Oil
spot_img

cibum team

   Από το εμβληματικό Μουσείο ελαιουργίας Βρανά στον Παπάδο της Γέρας ξεκίνησε στη Λέσβο ο Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου Athena International Olive Oil. Το κύριο μέρος του διαγωνισμού που διεξάγεται για πρώτη φορά στη Λέσβο και έκτη φορά στην Ελλάδα θα γίνει στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευής.

«Είναι περισσότερο μια διαδικασία πιστοποίησης παρά κούρσας και μάχης, λόγω της διάκρισης των δειγμάτων από μια διεθνή επιτροπή υψηλού κύρους» επεσήμανε ο Ντίνος Στεργίδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας Vinetum που διοργανώνει τον διαγωνισμό. Και εξήγησε ότι οι συμμετοχές από χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία, αποτελούν κίνηση αναγνώρισης της Ελλάδας ως αξιολογήτριας χώρας, ως προς το ελαιόλαδο.

Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Δυτικής Λέσβου Στρατής Ζαφείρης τόνισε ότι οι πολλές συμμετοχές των ελαιοπαραγωγών του νησιού μας αποδεικνύουν ότι «οι παραγωγοί μας δεν φοβούνται τον διεθνή στίβο». «Στόχος είναι το λάδι της Μυτιλήνης να αποκτήσει brand name» πρόσθεσε ο κ. Μουτζούρης.

Ας σημειωθεί ότι το 48% των συμμετοχών στο διαγωνισμό είναι από χώρες του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η “μυστική” και απλή μέθοδος να τρώτε ζυμαρικά και να αδυνατίζετε…

Πολλές μελέτες δικαιώνουν τα ζυμαρικά ως τροφή απώλειας βάρους, μείωσης σακχάρου και προστασίας του εντέρου, υπό μία πολύ απλή και βολική προϋπόθεση.

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο