Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΥΠΑΑΤ: Αύξηση κονδυλίων για απόσταξη κρίσης στα 12,9 εκατ. ευρώ

ΑρχικήΝέαΥΠΑΑΤ: Αύξηση κονδυλίων για απόσταξη κρίσης στα 12,9 εκατ. ευρώ
spot_img

cibum team

Kατόπιν πρωτοβουλίας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσσυρόπουλο, με την οποία αυξάνεται το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού για το μέτρο απόσταξης κρίσης σε 12.900.000 € από 9.000.000 € που προέβλεπε η αρχική απόφαση.

 Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την ενίσχυση του οινοπαραγωγικού κλάδου που επλήγη από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, διατίθενται, επί πλέον των αρχικών ποσών,  1.755.000 ευρώ από τα διαθέσιμα κονδύλια του «Εθνικού Προγράμματος Στήριξης Αμπελοοινικού Τομέα 2019- 2023» και 2.145.000 ευρώ  εθνικών πόρων.

- Advertisement -

 Οι οινοπαραγωγοί που επιθυμούν να διαθέσουν ποσότητα οίνου προς απόσταξη έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση για ένταξή τους  στο πρόγραμμα από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έως και την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου μέσω της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ https://www.gov.gr/ipiresies/georgia-kai-ktenotrophia/georgike-epikheirematikoteta/aitese-apostaxes-oinou-2021

Τα κριτήρια για την ορθή υποβολή της αίτησης ένταξης παραμένουν ίδια με αυτά της αρχικής απόφασης. 

Δείτε επίσης: 

Επιστήμη: Πως οι γεύσεις δημιουργούν συνειρμικές αναμνήσεις 

Η κουλτούρα της ασφάλειας τροφίμων, οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, τι ψάχνουν οι ελεγκτές (Βίντεο)

Food Defence: οδηγός κάλυψης απαιτήσεων από το FSSC22000 

Ελληνικό γιαούρτι – «μαϊμού» σαρώνει την αγορά της Γερμανίας 

Έρευνα: Τα χημικά στα τρόφιμα η σημαντικότερη ανησυχία των καταναλωτών 

Ποια είναι η U.N. AQUA που ανοίγει το ιστορικό εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι  

 «Πλαστικά» μιας χρήσης από φύκια θα καταργήσουν το πλαστικό  

100 χρόνια ιστορίας για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Έκπληξη: Τελικά τα λιπαρά των γαλακτοκομικών μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο 

Ξεμένουν από κρέας τα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία λόγω έλλειψης διοξειδίου του άνθρακα! 

Επιχειρήσεις τροφίμων: Ο κώδικας για τη διαχείριση των τροφικών αλλεργιογόνων  

  Επιχειρήσεις: Το μέλλον της πώλησης βρίσκεται στις στοχευμένες προσφορές και στα προσωποποιημένα μηνύματα 



spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα