Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για τέλεια φασολάκια 

ΑρχικήΟικιακάΤο μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για τέλεια φασολάκια 
spot_img

Εκτός από οφέλιμα για την υγεία όμως είναι και ιδιαίτερα νόστιμα. Κυρίως όταν είναι καλομαγειρεμένα και δεν κολυμπούν στο λάδι ή στο νερό.

Τα λαδερά φασολάκια είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό καλοκαιρινό κυρίως φαγητό που όμως έχει την τιμητική του και κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Τα φασολάκια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της LDL ( “κακής” χοληστερόλης) αλλά και της συνολικής χοληστερόλης. Μπορούν επίσης να υποστηρίξουν την υγεία της καρδιάς, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και τη φλεγμονή.

- Advertisement -

Εκτός από οφέλιμα για την υγεία όμως είναι και ιδιαίτερα νόστιμα. Κυρίως όταν είναι καλομαγειρεμένα και δεν κολυμπούν στο λάδι ή στο νερό.

Σύμφωνα με την αγαπημένη μαγείρισσα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου το μυστικό ώστε τα φασολάκια να κρατούν το σχήμα τους και η φρεσκάδα τους, το ελαιόλαδο σχεδόν να μη φαίνεται αλλά να νιώθει κάποιος την πλούσια γεύση του είναι να αποφύγετε το νερό. Όπως εξηγεί η μαγείρισσα, δεν βάζει ποτέ νερό στην κατσαρόλα. Αυτό είναι το μεγάλο της μυστικό, να τα αφήνει να βράζουν στα δικά τους υγρά και στο ζουμί της φρέσκιας ντομάτας.

Επιπλέον τα φασολάκια δε θέλουν ανακάτεμα στην κατσαρόλα. Μην τα ανακατεύετε στο σοτάρισμα και στο βράσιμο. Το μόνο που θα πετύχετε είναι να τα σπάσετε και να τα κάνετε κομμάτια. Συνιστάται, ελαφρύ κούνημα της κατσαρόλας από τα χερούλια και απαλή ανάδευση στο σοτάρισμά τους.

Το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, επίσης είναι απαραίτητο για να μη λιώσουν και να κρατηθούν ολόκληρα. Όσο για τη ντομάτα, θα τη ρουφήξουν οι πατάτες στο βράσιμο και το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα