Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
21.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνελήφθη φοιτήτρια για τη δηλητηρίαση γεύματος σε Πανεπιστήμιο της Γερμανίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣυνελήφθη φοιτήτρια για τη δηλητηρίαση γεύματος σε Πανεπιστήμιο της Γερμανίας
spot_img

Επτά μήνες μετά τη δηλητηρίαση περισσότερων από επτά ατόμων σε γερμανικό πανεπιστήμιο, οι αρχές συνέλαβαν μια φοιτήτρια που τώρα αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Πρόκειται για μια 32χρονη με ψυχιατρικά προβλήματα, η οποία σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της αστυνομίας και της εισαγγελίας του Ντάρμσταντ «Υπάρχει η υποψία ότι η κατηγορούμενη… δεν ευθύνεται για τις πράξεις της λόγω ψυχικής ασθένειας».

- Advertisement -

Μετά από μεγάλη έρευνα των αρχών και ανακρίσεις σε πάνω από 1000 άτομα, η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα πως η ύποπτη βρισκόταν στο κτίριο την ημέρα του συμβάντος ενώ βρέθηκαν και τα αποτυπώματά της στο σημείο. Επιπλέον αισθάνθηκε “διωκόμενη” από τα θύματα τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν στο προσωπικό του Πανεπιστημίου. Μάλιστα τα ονόματά τους βρέθηκαν σε σημειώσεις της φοιτήτριας.

Η κατηγορούμενη κατάγεται από το Μάιντς, κρατείται σε ψυχιατρικό ίδρυμα και σπουδάζει Επιστήμη Υλικών στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο στο Darmstadt στη δυτική Γερμανία από το 2017.

Τα θύματα παρουσίασαν έντονη αδιαθεσία στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο TU Darmstadt στην πανεπιστημιούπολη Lichtwiese και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα μέθης και μπλε αποχρωματισμό των άκρων, ενώ η υγεία ενός 30χρονου φοιτητή ήταν κρίσιμη.

Η εξέταση δειγμάτων αίματος και ούρων που ελήφθησαν από τα θύματα έδειξε επιβλαβείς ουσίες σε έξι περιπτώσεις που πιθανότατα προέρχονται από μολυσμένα τρόφιμα. Μεταξύ 20 και 23 Αυγούστου πολλά χαρτοκιβώτια γάλακτος και δοχεία νερού, που υπήρχαν σε αποθήκες και εστιατόρια της Πανεπιστημιούπολης, αναμίχθηκαν με μια βλαβερή ουσία που είχε έντονη «πικάντικη» μυρωδιά.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα