Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ραγδαία ανάπτυξη στην αγορά vegan σοκολάτας τα επόμενα χρόνια

ΑρχικήPicksNews LineΡαγδαία ανάπτυξη στην αγορά vegan σοκολάτας τα επόμενα χρόνια
spot_img

Η παγκόσμια αγορά vegan σοκολάτας αποτιμήθηκε στα 507,42 εκατομμύρια ευρώ το 2022

Μελέτη της TMR ( εταιρεία έρευνας αγοράς) προβλέπει ότι η αγορά vegan σοκολάτας που αναπτύσσεται ραγδαία θα αυξηθεί κατά 10,5% CAGR κατά την επόμενη δεκαετία, σε συνολικά 1,44 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2032.

Η ανάπτυξη θα είναι σταθερή καθώς οι καταναλωτές αναζητούν μια ολοένα μεγαλύτερη σειρά από σειρές προϊόντων που είναι καλύτερα για την υγεία τους, στρέφονται στη vegan διατροφή και επιλέγουν προϊόντα που η παρασκευή και επεξεργασία τους σέβεται το περιβάλλον.

Ενώ οι πωλήσεις των vegan προϊόντων ζαχαροπλαστικής και σοκολάτας παραμένουν επί του παρόντος κάπως χαμηλότερες από την παγκόσμια αγορά σοκολάτας συνολικά – η οποία έχει αξία κατηγορίας περίπου 170 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η αναπτυξιακή τροχιά για τέτοιες φιλικές προς τον πλανήτη υποκατηγορίες παρουσιάζει συνεχή βελτίωση.

Η παγκόσμια αγορά vegan σοκολάτας έχει διαιρεθεί σε βιολογική και συμβατική. Το συμβατικό τμήμα κατείχε σημαντικό μερίδιο 86,3% το 2022 και αναμένεται να αυξηθεί σε τιμή CAGR 10,3% κατά την περίοδο πρόβλεψης. Η ζήτηση για βιολογική vegan σοκολάτα αναμένεται να φτάσει τα 216,8 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2032, με τιμή CAGR 11,5%. Η βιολογική vegan σοκολάτα παράγεται χωρίς τη χρήση επιβλαβών φυτοφαρμάκων ή χημικών. Οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται τη βιολογική σοκολάτα ως μια ασφαλή και πιο υγιεινή εναλλακτική της συμβατικής σοκολάτας. Αυτό αναμένεται να τονώσει την παγκόσμια αγορά βιολογικής vegan σοκολάτας τα επόμενα χρόνια.

Όσον αφορά το είδος, η βίγκαν αγορά σοκολάτας έχει ταξινομηθεί σε vegan σοκολάτα γάλακτος, vegan μαύρη σοκολάτα και vegan λευκή σοκολάτα. Το τμήμα της μαύρης σοκολάτας κυριάρχησε στην αγορά το 2022 με μερίδιο 52,9%, καθώς η μαύρη vegan σοκολάτα είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή, τα οποία συμβάλλουν στην ενίσχυση των γνωστικών λειτουργιών. Επιπλέον, οι άνθρωποι επιδιώκουν όλο και περισσότερο να προσθέσουν διατροφικά οφέλη ενώ καταναλώνουν σοκολάτες. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει επίσης λιγότερη ζάχαρη σε σύγκριση με τη σοκολάτα γάλακτος και τη λευκή σοκολάτα. Το τμήμα της vegan σοκολάτας γάλακτος αναμένεται να σημειώσει το ταχύτερο CAGR της τάξης του 10,9% κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων αξιοσημείωτων τάσεων, οι μελέτες διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών παραγωγής σοκολάτας που αναπτύσσουν την Ε&Α τους για την ανάπτυξη προϊόντων που ικανοποιούν τους καταναλωτές, ενισχύοντας τις προοπτικές την αγορά της vegan σοκολάτας. Οι επωνυμίες έχουν προωθήσει τα διατροφικά οφέλη, όπως ο ρόλος της σοκολάτας στις δίαιτες για την ανύψωση της διάθεσης και την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και της υγείας της καρδιάς.

Η παγκόσμια αγορά vegan σοκολάτας είναι ενοποιημένη, με μεγάλους πωλητές να ελέγχουν την πλειοψηφία του μεριδίου. Οι περισσότεροι κατασκευαστές επενδύουν μεγάλα ποσά σε ολοκληρωμένες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης, κυρίως για την ανάπτυξη προϊόντων φιλικών προς την ετικέτα, την επέκταση των χαρτοφυλακίων τους και τη δημιουργία καινοτόμων vegan γεύσεων σοκολάτας.

Barry Callebaut, Chocoladefacriken Lindt & Sprungli AG, Nestle, Alter Eco, Taza Chocolate, Theo, TCHO, Equal Exchange Coop, Goodio, Montezuma’s Direct Ltd., Sjaak’s, Plamil Foods Ltd., Dylan’s Creative N Candy Bar, Ltd είναι μερικοί από τους εξέχοντες παίκτες στην παγκόσμια αγορά vegan σοκολάτας.

Οι μελέτες σημείωσαν επίσης ότι η μαύρη vegan σοκολάτα παρουσιάζει μια τεράστια κερδοφόρα οδό την οποία οι παίκτες στην αγορά θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν, δεδομένης της ξεχωριστής γεύσης και των αισθητηριακών προφίλ του βουτύρου κακάο που υπάρχει σε αυτές τις σειρές.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο