Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
21.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τυρί cottage: Επιστήμονες του Harvard αναιρούν τα διατροφικά του οφέλη

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΤυρί cottage: Επιστήμονες του Harvard αναιρούν τα διατροφικά του οφέλη
spot_img

Ειδικοί από το Harvard TH Chan School of Public Health προειδοποιούν για του κινδύνους από τη νέα καταναλωτική μανία για το cottage.

Πλούσιο σε υφή και γεμάτο πρωτεΐνη, το τυρί cottage αποτελεί ένα υπέροχο σνακ που άνετα τρώγεται και σκέτο σαν γιαούρτι. Και ενώ μια πρόσφατη τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβάλλει το τυρί cottage ως υγιεινή τροφή, οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορεί να περιέχει υψηλά επίπεδα νατρίου και λίπους , σύμφωνα με ειδικούς στο Harvard TH Chan School of Public Health.

- Advertisement -

Οι υποστηρικτές του τυριού κότατζ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα στο TikTok, λένε ότι το φαγητό είναι υγιεινό επειδή είναι χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε πρωτεΐνη. Ωστόσο, «Δεν είμαι σίγουρος ότι το τυρί κότατζ θα ήταν σημαντικά διαφορετικό από άλλα είδη τυριού», είπε ο Qi Sun , αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Διατροφής και στο Τμήμα Επιδημιολογίας , σε άρθρο της 30ης Ιουνίου στο CNBC. Είπε ότι ενώ το μεγαλύτερο μέρος του τυριού, συμπεριλαμβανομένου του τυριού cottage, περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και ασβέστιο , μπορεί επίσης να έχει υψηλά επίπεδα νατρίου και λίπους, γι’ αυτό συνιστά την κατανάλωση του με μέτρο.

Ο Έρικ Ριμ , καθηγητής στο Τμήμα Επιδημιολογίας, συμφώνησε σε άρθρο της 7ης Ιουλίου στους New York Times ότι οι άνθρωποι πρέπει να προσέχουν τα υψηλά επίπεδα νατρίου στο τυρί cottage. «Είναι κάπως σαν το ψωμί—είναι ένα από εκείνα τα κρυφά πράγματα, όπως «Ουάου, ποτέ δεν κατάλαβα ότι αυτό είχε τόσο πολύ νάτριο», είπε, προσθέτοντας ότι τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση θα πρέπει να είναι προσεκτικά όταν το τρώνε. Πρότεινε ότι όταν αγοράζουν τυρί cottage, οι άνθρωποι πρέπει να επιλέγουν τύπους που είναι χαμηλοί σε λιπαρά και δεν περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα