Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2024
11.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αριστερό Εξτρέμ

ΑρχικήΑριστερό Εξτρέμ

Το τσάι κάνει καλό στην καρδιά!

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Λίμερικ ως προς την καρδιοπροστατευτική δράση ποτών και ροφημάτων

Οι συνέπειες του πολέμου και η επισιτιστική κρίση

Για χώρες, όπως η Ελλάδα, που χρειαζόμαστε λιπάσματα αλλά και πρώτες ύλες για την παραγωγή ζωοτροφών, οι συνέπειες είναι ακόμα άγνωστες.

Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι “πέντε δυνάμεις του Porter” τις επιχειρήσεις τροφίμων

Ένα χρήσιμο εργαλείο για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του πολέμου από τις επιχειρήσεις τροφίμων

To jamón Ibérico και η… Ελλάδα – Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο!

Ο πλούτος των ελληνικών προϊόντων παραμένει ανεκμετάλλευτος

Η καρδιοπροστατευτική δράση του γιαουρτιού

Πως προκαλείται η αναστολή της συσσωμάτωσης των αιμοπεταλίων

Συσκευασία: Τα πολυμερή, οι φθαλικές ενώσεις και ο καρκίνος

Η επικινδυνότητα ορισμένων υλικών που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα είναι πλέον αποδεδειγμένη

Ο εθισμός του καταναλωτή και ο ρόλος της βιομηχανίας τροφίμων

Ο ρόλος της βιομηχανίας τροφίμων είναι εξαιρετικά σημαντικός στη διαμόρφωση καταναλωτικών τάσεων.

Τα νεότερα από το “μέτωπο” του… Nutriscore

Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το Nutriscore είναι επιστημονικά λανθασμένος με αποτέλεσμα τρόφιμα όπως το ελαιόλαδο να κατατάσσεται στο γράμμα C που καταλαμβάνει την μεσαία θέση

Ουκρανικό: Επάρκεια τροφίμων και συνέπειες στην Ελλάδα

Πόσο πρέπει να εμπλακεί ή να μην εμπλακεί η χώρα μας στην πολεμική σύρραξη;

Οι καταγγελίες στον Ιρλανδικό ΕΦΕΤ (FSAI) και το HACCP

Από γυαλί σε κουάκερ και chips γλυκοπατάτας, τρίχες σε takeaway, μέταλλο σε ψητά φασόλια, σκουλήκι σε σούπα και μια μεταλλική βίδα σε χοιρινά παϊδάκια!

Mια Ελληνική μελέτη που αξίζει της προσοχής μας

Ανάλυση δεδομένων 20 ετών για την αξιολόγηση της διατροφικής έκθεσης σε χημικές προσμίξεις στην περιοχή της Θεσσαλίας

Οι ευθύνες και ο ρόλος της βιομηχανίας τροφίμων σχετικά με την παχυσαρκία

Γιατί η προσφορά της βιομηχανίας τροφίμων πρέπει εκτός όλων των άλλων να είναι και κοινωνική

Ξέρεις από βέσπα;

Πως να κολυμπήσετε με επιτυχία στον... "μπλε ωκεανό" του marketing τροφίμων

Τρόφιμα εναντίον covid: Ήρθε η ώρα της καινοτομίας

Είναι καιρός να επανεξετάσουμε τον ρόλο των βιταμινών αλλά και όλων των αντιφλεγμονοδών τροφίμων

Το ανόργανο αρσενικό στη τροφική αλυσίδα – Τι πρέπει να προσέξει η βιομηχανία τροφίμων

Ο αριθμός των αποτελεσμάτων αναζήτησης στο scopus, για το «inorganic arsenic» είναι εντυπωσιακός!

Οι καρδιοπροσταυτικές δράσεις των ιχθυηρών

Απαραίτητη γνώση για τις εταιρείες παραγωγής ωμών ή θερμικά επεξεργασμένων ιχθυηρών

ΕΦΕΤ: Ποιος και γιατί πρέπει να τον βοηθήσει

Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι έλεγχοι σήμερα;

Βαρέα μέταλλα στην τροφική αλυσίδα: Πόσο (εξ-)ασθενεί η βιομηχανία τροφίμων;

Η ασημαντότητα της προέλευσης των βαρέων μετάλλων και η αρχή της προφύλαξης

Μας ακούει η βιομηχανία τροφίμων;

Η λύση που προτείνουν οι ειδικοί για την ρύπανση από πλαστικά

Πόσο «πράσινο» είναι το Tetrapak;

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Tetrapak ανακυκλώνεται. Αλλά πόσο ακριβές είναι αυτό;

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα ελληνικά λαχανικά και φρούτα που περιέχουν απαγορευμένα φυτοφάρμακα αποκάλυψαν οι νέοι έλεγχοι του ΥΠΑΑΤ

Αποτελέσματα ελέγχων Οκτωβρίου για παρουσία απαγορευμένων φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά ελληνικής παραγωγής.

Η αποκαλυπτική ομοιότητα της ζύμωσης τροφίμων με τις “ζυμώσεις” στον ΣΥΡΙΖΑ – Του Δρ Φ. Γαΐτη

Τί σχέση μπορεί να έχει η συμπεριφορά των μικροβίων σε ένα προϊόν ζύμωσης, με την αλληλουχία γεγονότων στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση Τσίπρα.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Δεκάδες μολύνσεις από σαλμονέλα μετά την κατανάλωση ωμών λαχανικών

Η μόλυνση των λαχανικών μπορεί να συμβεί μέσω μολυσμένου εδάφους, κοπριάς ή νερού
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο