Επιστημονική μελέτη διαπιστώνει ότι οι καταναλωτές συνδέουν διαφημίσεις υψηλότερου τόνου με πιο υγιεινά προϊόντα διατροφής ενώ αντίθετα, συσχετίζουν λογότυπα ήχου και διαφημίσεις χαμηλού τόνου με ανθυγιεινά προϊόντα διατροφής.
Οι επιστήμονες από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληροφοριών για τα Τρόφιμα (EUFIC) εκφράζουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις μελέτες που θεοποιούν την κατανάλωση ελαιόλαδου και τις ευεργετικές επιδράσεις του
Μια νέα επιστημονική μελέτη εξέτασε το εάν οι καταναλωτές, θα αποδέχονταν την αντικατάσταση των τυπωμένων ημερομηνιών λήξης πάνω στα γαλακτοκομικά προϊόντα, από τους κωδικούς QR που σαρώνονται από κινητά
Τα άτομα με τροφικές αλλεργίες διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Αντίθετα, η παχυσαρκία και ο υψηλός δείκτης μάζας σώματος είναι παράγοντες κινδύνου για μόλυνση, ενώ όσοι πάσχουν από άσθμα δεν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.
Η αυξανόμενη ζήτηση από τον πληθυσμό για ασφαλή και πλήρως φυσικά φάρμακα, η προσοχή των ερευνητών έχει στραφεί στα Nutraceuticals και τα λειτουργικά τρόφιμα.
Ομάδα ερευνητών εστιάζει στο πώς οι μετακινήσεις των ζώων όλο και πιο κοντά στον άνθρωπο, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, μπορεί να συμβάλλει στη μετάδοση περισσότερων ιών
Τα κατεψυγμένα, παναρισμένα, έτοιμα για μαγείρεμα προϊόντα κοτόπουλου έχουν εμπλακεί σε αρκετές εστίες σαλμονέλλωσης - H διαφορά πριν και μετά το μαγείρεμα
Οι πρωτεογλυκάνες από ρινικό χόνδρο σολομού παρουσιάζουν βιολογικές ιδιότητες όπως αντιγήρανση, αναστολή της αγγειογένεσης και εξασθένιση φλεγμονωδών αποκρίσεων.
Η ανάλυση DNA είναι η καλύτερη προσέγγιση για τον έλεγχο ταυτότητας ειδών σε προϊόντα θαλασσινών και για την αποκάλυψη της απάτης που βασίζεται στην υποκατάσταση των ειδών.
Νέες θερμικές τεχνολογίες, όπως η ωμική θέρμανση, τα μικροκύματα, οι ραδιοσυχνότητες και οι υπέρυθρες τεχνολογίες, έρχονται να αντικαταστήσουν τις συμβατικές και να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες απαιτήσεις της βιομηχανίας και των καταναλωτών
Ο καινοτόμος χαρακτήρας της νέας αναλυτικής μεθόδου που προτείνουν οι Ισπανοί ερευνητές, έγκειται στο γεγονός ότι προτείνει γεωγραφικούς δείκτες που έχουν μελετηθεί ελάχιστα μέχρι σήμερα για το σκοπό αυτό.
Σε μια νέα μελέτη, το διαιτητικό φλεγμονώδες δυναμικό αξιολογήθηκε με τη βοήθεια του διαιτητικού φλεγμονώδη δείκτη (DII) με βάση τη διαιτητική ανάκληση 24 ωρών.
Νέα επιστημονική μελέτη για θρεπτικά στοιχεία επιβεβαιώνειν ότι τα αμυλούχα λαχανικά προσφέρουν συγκρίσιμη θρεπτική αξία με τα μη αμυλούχα λαχανικά καθώς και με τα ολόκληρα φρούτα
Μελέτη του Πανεπιστημίου του Newcastle έδειξε ότι το ρόφημα πρωτεΐνης γάλακτος, επιβραδύνει τη γρήγορη πέψη των τροφίμων και διεγείρει τις ορμόνες ώστε να αποτρέπουν την γρήγορη αύξηση των επιπέδων σακχάρου
Πολλές δημοφιλείς επιλογές στερούνται σημαντικών θρεπτικών συστατικών και μπορεί να σας αφήσουν να αισθάνεστε πεινασμένοι πολύ πριν από την επόμενη ευκαιρία σας να φάτε.
Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.