Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αγρότες

ΑρχικήΝέαΑγρότες

“Δυναμικό μπάσιμο” από τον νέο ΥπΑΑΤ Γιώργο Γεωργαντά

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΥΠΑΑΤ, Υπουργείου Παιδείας, ΕΛΓΟ- Δήμητρα, Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Ιδρύματος Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου

Το γαλανό/άσπρο κεράσι Αρχαγγέλου Έδεσσας, διεκδικεί τον τίτλο του ΠΟΠ

Τα ειδικά και υψηλά σάκχαρα που περιέχουν τα γαλανά κεράσια, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα, δίνουν στα είδη ζαχαροπλαστικής μια ιδιαίτερη νοστιμιά

Η Καθιέρωση σήματος πιστοποίησης για το Ελληνικό μέλι στο επίκεντρο σύσκεψης στο ΥΠΑΑΤ

Σ. Κεδίκογλου: Επιβεβλημένη η καθιέρωση ειδικού σήματος που θα πιστοποιεί την ελληνικότητα του μελιού"

ΕΕ: Νέοι κανόνες για την αύξηση της χρήσης βιολογικών φυτοφαρμάκων

Οι νέοι κανόνες για τη χρήση μικροοργανισμών ως δραστικών ουσιών σε φυτοπροστατευτικά προϊόντα θα παρέχουν στους γεωργούς της ΕΕ πρόσθετες επιλογές για υποκατάσταση χημικών προϊόντων

Για ποιους Έλληνες αγρότες η ΕΕ ενέκρινε επιχορηγήσεις 33,8 εκατ. € για την πανδημία

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους δικαιούχους να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες ρευστότητάς τους και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους

Σύσκεψη στο ΥπΑΑΤ για την αύξηση του κόστους σε λιπάσματα και ζωοτροφές

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου

Γεωργία χαμηλού άνθρακα: Ανάγκη για βιώσιμο, εύκολο και επικερδές σύστημα πιστοποίησης

Η θέση της Ελλάδα στην άτυπη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ

Νέοι Αγρότες: Ολοκληρώθηκε το συνέδριο EUandU της ΕΕ στην Ελλάδα

Η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα, διοργάνωσε στις 4 Φεβρουαρίου διαδικτυακά το 4ο ετήσιο συνέδριο EUandU.

Οι ντόπιες φυλές αιγοπροβάτων, συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής κτηνοτροφίας

Οι ντόπιες ελληνικές φυλές αιγοπροβάτων, διαθέτουν το κατάλληλο γενετικό υπόβαθρο και είναι πιο ανθεκτικές στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Αισθητήρες για την ταχεία ανίχνευση φυτικών ορμονών αυξίνης στις καλλιέργειες

Βελτίωση της γεωργικής παραγωγής και περαιτέρω κατανόησή της διαδικασίας ανάπτυξης των φυτών.

Γαλακτοπαραγωγή: Βοσκότοποι εναντίον εσωτερικών χώρων στέγασης – Επιστημονική έρευνα

Mελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου Universidad de Costa Rica αξιολόγησε τις πρακτικές και τις απόψεις των Σκωτσέζων γαλακτοπαραγωγών σχετικά με συστήματα που βασίζονται σε βοσκότοπους και συστήματα εσωτερικού χώρου. 

Έρευνα: Υιοθέτηση πρακτικών που κάνουν καλό στη βιωσιμότητα αλλά και στην τσέπη του αγρότη

Ερευνητές διαπίστωσαν ότι η υιοθέτηση οικολογικών πρακτικών θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση των κερδών της εκμετάλλευσης έως και 7 %.

Η ανακάλυψη ενός νέου γονιδίου βοηθάει στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής ασφάλειας

Ένα νέο γονίδιο, που ανακαλύφθηκε, θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη διατροφή ενός αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού.

Ο Σ. Λιβανός για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Ο κ. Λιβανός κάλεσε σε «εξαντλητικό διάλογο» τους αγρότες που είναι στα μπλόκα

Αγροοικολογία: Η μετάβαση προς eco-friendly γεωργία και συστήματα τροφίμων

Η αγροοικολογία επηρεάζει μεγάλο φάσμα γεωργικών πρακτικών, από τις ποικιλίες που χρησιμοποιούνται έως τις πρακτικές διαχείρισης του εδάφους και τις στρατηγικές διαφοροποίησης των καλλιεργειών

Λάρισα- Μαργαρίτης Σχοινάς: “Η Κοινή μας Αγροτική Πολιτική και η Θεσσαλία στο επίκεντρο της ψηφιακής και πράσινης ανάκαμψης”

"Η συζήτηση για το Μέλλον της Ευρώπης πρέπει να γίνει έξω από τις Βρυξέλλες"

Νέα μέτρα στήριξης των αγροτών ύψους 170 εκ ευρώ

Οι δηλώσεις του ΥΠΑΑΤ Σ. Λιβανού στην ΕΡΤ

Αποζημίωση 0,22 ευρώ για τους παραγωγούς πορτοκαλιών που επλήγησαν από τον παγετό

Επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σ. Λιβανού σε περιβόλια στην περιοχή Λεήμονα στη Σκάλα Λακωνίας

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο