Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
15.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαρώνουν τα αδήλωτα αλλεργιογόνα στη Βρετανία – Ευθύνονται για τις 9 από τις 10 τελευταίες ανακλήσεις

ΑρχικήΝέαΣαρώνουν τα αδήλωτα αλλεργιογόνα στη Βρετανία - Ευθύνονται για τις 9 από τις 10 τελευταίες ανακλήσεις
spot_img

Σοκ προκαλεί το ποσοστό τον τελευταίων 10 ανακλήσεων τροφίμων και ποτών που πραγματοποιήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω παρουσίας αδήλωτων αλλεργιογόνων, το οποίο αγγίζει το 90%.

Μια γρήγορη ματιά στις τελευταίες ανακλήσεις τροφίμων που έχουν ανακοινωθεί από τον Οργανισμό Προτύπων Τροφίμων – FSA, την αρμόδια αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου για την ασφάλεια των τροφίμων, προκαλεί προβληματισμό.

Το 90% των ανακλήσεων αυτών οφείλεται σε τουλάχιστον αδήλωτο αλλεργιογόνο που εντοπίστηκε να περιέχεται. Αυτό έχει φυσικά οικονομικό κόστος για την εκάστοτε εμπλεκόμενη εταιρεία, πλήττει την φήμη και την αξιοπιστία της, μα πάνω από όλα αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τις κατηγορίες καταναλωτών που έχουν ευαισθησία στα εν λόγω συστατικά.

Αναλυτικά οι ανακλήσεις που έχουν ανακοινωθεί είναι οι εξής:

  • Η Liroy B.V. ανακαλεί το GY Chongqing Instant Noodle Hot and Sour Flavour λόγω αδήλωτου γάλακτος (11 Μαΐου)
  • Η Cranswick Country Foods ανακαλεί διάφορα προϊόντα που περιέχουν κοτόπουλο επειδή έχει βρεθεί σαλμονέλα (12 Μαϊου)
  • Η SP Wholesale ανακαλεί τα Wonka Bar λόγω αδήλωτων αμυγδάλων και φιστικιών (17 Μαϊου)
  • Η Asian Traders Ltd ανακαλεί το Parle Premium Rusk λόγω αδήλωτου γάλακτος (17 Μαϊου)
  • Η Lidl NI ανακαλεί την Just Free Gluten Free Black Pudding και την Just Free Gluten Free White Pudding λόγω της παρουσίας γλουτένης (18 Μαΐου)
  • Η Lidl GB ανακαλεί την Starovice Czech Lager 5.0% λόγω αδήλωτου διοξειδίου του θείου (18 Μαΐου)
  • Η Aye Pickled Ltd  ανακαλεί το Aye Pickled Curried Kraut λόγω αδήλωτης μουστάρδας (21 Μαΐου)
  • Η Tesco ανακαλεί την Tesco κατεψυγμένα κρουασάν με βούτυρο λόγω αδήλωτου αμυγδάλου (23 Μαΐου)
  • Η Manning Impex Ltd ανακαλεί το JACK & JILL Mang Juan Chicharron – Espesyal Suka’t Sili λόγω αδήλωτων αλλεργιογόνων σόγιας, ψαριών, γάλακτος και αυγού (23 Μαΐου)
  • Η White Rabbit Pizza ανακαλεί τρεις τύπους πίτσας και καλτσόνε λόγω αδήλωτου γάλακτος (25 Μαΐου)

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο