Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλούνται κάπαρη, πιπεριές και ελιές – Σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης εξαιτίας ακατάλληλης σφράγισης στα βάζα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνακαλούνται κάπαρη, πιπεριές και ελιές - Σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης εξαιτίας ακατάλληλης σφράγισης στα βάζα
spot_img

Τα προϊόντα βρίσκονται σε μη θερμοσφραγισμένες συσκευασίες οι οποίες μπορούν να επιτρέψουν την είσοδο μικροοργανισμών

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του FDA ανακαλούνται άμεσα προϊόντα τροφίμων ελιάς και κάπαρης της μάρκας Texas Olive Company, λόγω πιθανού κινδύνου μόλυνσης εξαιτίας ακατάλληλων μεθόδων σφράγισης στη συσκευασία. Συγκεκριμένα τα προϊόντα βρίσκονται σε μη θερμοσφραγισμένες συσκευασίες οι οποίες μπορούν να επιτρέψουν την είσοδο μικροοργανισμών, όπως Clostridium botulinum (σε αναερόβιο περιβάλλον → κίνδυνος αλλαντίασης) ή άλλων παθογόνων που προκαλούν τροφικές δηλητηριάσεις.

- Advertisement -

Αναλυτικά προϊόντα που ανακαλούνται:

Texas Olive Co. Pepperoncini – 16 oz γυάλινα βάζα

  • Αρ. Ανάκλησης: F-0726-2025
  • Ημερομηνία λήξης: Όλες πριν από 21/05/2025
  • Ποσότητα: 207 μονάδες
  • Αιτία: Μη θερμοσφραγισμένες συσκευασίες → πιθανός κίνδυνος μόλυνσης

Texas Olive Company Capers Capote

  • 8 oz πλαστικά δοχεία (λήξη πριν από 04/06/2025)
  • 16 oz γυάλινα βάζα (λήξη πριν από 21/12/2025)
  • Αρ. Ανάκλησης: F-0727-2025
  • Ποσότητα: 3.124 μονάδες
  • Αιτία: Όπως παραπάνω

Texas Olive Company Giardiniera – 16 oz γυάλινα βάζα

  • Αρ. Ανάκλησης: F-0728-2025
  • Ημερομηνία λήξης: Πριν από 14/06/2025
  • Ποσότητα: 811 μονάδες
  • Αιτία: Όπως παραπάνω

Αυτά τα προϊόντα διανέμονταν στις πολιτείες του Τέξας και του Μισισιπή σε επίπεδο λιανικής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας όποιος έχει αγοράσει κάποιο από αυτά τα βάζα με αυτές τις ημερομηνίες λήξης, δεν πρέπει να καταναλώσει. Μπορεί να τα πετάξει σε έναν ασφαλή κάδο απορριμμάτων ή να τα επιστρέψει πίσω στο κατάστημα από όπου τα αγόρασε για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα