Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
22.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

CDC, FDA και FSIS συλλέγουν στοιχεία για την εστία E.coli στο Οχάιο και το Μίσιγκαν

ΑρχικήPicksNews LineCDC, FDA και FSIS συλλέγουν στοιχεία για την εστία E.coli στο Οχάιο και το Μίσιγκαν
spot_img

Το CDC, αξιωματούχοι δημόσιας υγείας και ρυθμιστικών αρχών σε διάφορες πολιτείες, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA-FSIS) συλλέγουν διαφορετικούς τύπους δεδομένων για τον εντοπισμό της πηγής τροφίμων μιας επιδημίας λοιμώξεων από E. coli O157: H7.

Μέχρι στιγμής, ασθένειες έχουν αναφερθεί μόνο από το Μίσιγκαν και το Οχάιο. Δεν έχει εντοπιστεί ακόμη ένα συγκεκριμένο τρόφιμο ως η πηγή και αυτή η έρευνα συνεχίζεται.

- Advertisement -

Μέχρι τις 16 Αυγούστου 2022, συνολικά 29 άτομα που μολύνθηκαν με το στέλεχος της επιδημίας E. coli O157: H7 έχουν αναφερθεί στο CDC από 2 πολιτείες. Οι ασθένειες ξεκίνησαν σε ημερομηνίες που κυμαίνονται από τις 26 Ιουλίου 2022 έως τις 6 Αυγούστου 2022. Οι ασθενείς κυμαίνονται σε ηλικία από 6 έως 91 ετών, με διάμεση ηλικία τα 21 έτη, και το 38% είναι γυναίκες. Από τα 17 άτομα με διαθέσιμες πληροφορίες, τα 9 έχουν νοσηλευτεί, ενώ δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

Οι ερευνητές δημόσιας υγείας χρησιμοποιούν το σύστημα PulseNet για να εντοπίσουν ασθένειες που μπορεί να αποτελούν μέρος αυτής της επιδημίας. Το CDC PulseNet διαχειρίζεται μια εθνική βάση δεδομένων αποτυπωμάτων DNA των βακτηρίων που προκαλούν τροφιμογενείς ασθένειες. Η αποτύπωση DNA πραγματοποιείται σε βακτήρια χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που ονομάζεται αλληλούχιση ολόκληρου του γονιδιώματος (WGS).

Το Μίσιγκαν και το Οχάιο έχουν αναφέρει και τα δύο μεγάλες αυξήσεις στον αριθμό των λοιμώξεων από E. coli στις πολιτείες τους. Ορισμένες από αυτές τις ασθένειες δεν έχουν ακόμη αναφερθεί στο σύστημα PulseNet, αλλά οι ερευνητές εργάζονται γρήγορα για να τις προσθέσουν, ώστε να προσδιορίσουν εάν μπορεί να αποτελούν μέρος αυτής της επιδημίας. Το WGS των ασθενειών στο PulseNet έδειξε ότι τα βακτήρια από δείγματα ασθενών είναι στενά συνδεδεμένα γενετικά, κάτι που υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι σε αυτή την εστία αρρώστησαν από το ίδιο τρόφιμο.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα