Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, 2024
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φονικά κρεμμύδια στα McDonald’s: “Ανθρωποκυνηγητό” των αρχών για τον εντοπισμό του αγρότη

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΦονικά κρεμμύδια στα McDonald’s: "Ανθρωποκυνηγητό" των αρχών για τον εντοπισμό του αγρότη
spot_img

“Αθώος” ο αγρότης που βρέθηκε στο στόχαστρο του FDA.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες την Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων των ΗΠΑ FDA, για τις τροφικές δηλητηριάσεις από Burger της McDonald’s που προκάλεσαν έναν θάνατο και 90 ασθένειες από E. coli  εκ των οποίων 27 νοσηλεύτηκαν και δύο εμφάνισαν αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS).

Αν και ο FDA εντόπισε το παθογόνο βακτήριο στις εγκαταστάσεις της Taylor Farms που διανέμει κρεμμύδια σε πολλές αλυσίδες Fast food εντούτοις δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει τον καλλιεργητή. Ένα αγρόκτημα στην  πολιτεία της Ουάσιγκτον που ελέγχθηκε δεν βρέθηκε να σχετίζεται με την επιδημία. Η Tayror Farms έχει ανακαλέσει όλα τα κρεμμύδια της από την αγορά ενώ για λίγες ημέρες εκτός από τα Mcdonald’s, πολλές και κορυφαίες αλυσίδες όπως  Pizza Hut  Taco Bell, KFC και Burger King απέσυραν τα κρεμμύδια από τα πιάτα τους. Εντωμεταξύ έχουν ήδη κατατεθεί οι πρώτες αγωγές εναντίον του κολοσσού Fast food

Τι είναι το E. coli

H λοίμωξη από Escherichia coli  μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές και να οδηγήσει σε αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS) Το βακτήριο E.coli προκαλεί γενικά κράμπες στο στομάχι, απότομη έναρξη υδαρούς διάρροιας, συχνά αιμορραγικής, εμετό και πυρετό, που πάντως δεν είναι πολύ υψηλός, συμπτώματα με διάρκεια τριών ως τεσάρρων ημερών. Οι περισσότεροι εξ όσων μολύνονται αναρρώνουν χωρίς θεραπεία, όμως ορισμένοι μπορεί να παρουσιάσουν επιπλοκές, ακόμη και να πεθάνουν. Στη χώρα μας η νόσηση από E. coli είανι σπάνια σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ωστόσο ήταν η αιτία θανάτου ενός 8χρονου παιδιού από τη Λαμία τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα μας σε σύγκριση με άλλες χώρες οφείλεται στο γεγονός σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, στην υποδήλωση στα συστήματα επιτήρησης, τις διαφορές στη δυνατότητα εργαστηριακής διάγνωσης μεταξύ των χωρών, καθώς και τις διαφορετικές διατροφικές συνήθειες του πληθυσμού. Για παράδειγμα σε πολλές χώρες είναι σύνηθες να καταναλώνεται τυρί από νωπό γάλα (μη παστεριωμένο) ενώ στην Ελλάδα αυτό είναι σπάνιο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ευρωπαϊκή επιδημία σαλμονέλας από ντομάτες – Έκτακτη ανακοίνωση EFSA και ECDC

Mε μία έκτακτη ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ενημερώνουν για ευρωπαϊκή επιδημία σαλμονέλας από Ιταλικές ντομάτες.

“Τρελός” επιστήμονας κατάπιε 15 χημικές ουσίες PFAS για να δει τι θα πάθει!”

Για το πόσο γρήγορα τα PFAS απεκκρίνονται από τον οργανισμό, τα ζωικά πειράματα έχουν περιορισμένη αξία γι αυτό και ο επιστήμονας από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων πήρε το θέμα πάνω του

Βαρέα μέταλλα σε μπαχαρικά: Τι έδειξαν έλεγχοι σε 64 δείγματα – Τι συμβαίνει με την σκόπιμη νοθεία με μόλυβδο

Τα πολύ υψηλά επίπεδα μολύβδου στα μπαχαρικά μπορεί να είναι δυνητικά επιβλαβή για την υγεία και μπορεί επίσης να αποτελούν ένδειξη δόλιας πρακτικής σύμφωνα με γερμανική έρευνα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο