Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μυκοτοξίνη σε χυμό μήλου που προκαλεί βλάβη σε ήπαρ, σπλήνα, νεφρά και ανοσοποιητικό – Επείγουσα ανάκληση

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΜυκοτοξίνη σε χυμό μήλου που προκαλεί βλάβη σε ήπαρ, σπλήνα, νεφρά και ανοσοποιητικό - Επείγουσα ανάκληση
spot_img

Η πατουλίνη σχηματίζεται όταν εμφανίζεται μπλε μούχλα στα μήλα.

Ο χυμός μήλου δεν είναι μόνο δροσιστικός και νόστιμος—προσφέρει και πολλά οφέλη για την υγεία, καθώς περιέχει πολυφαινόλες που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και ορισμένων μορφών καρκίνου, βιταμίνη C και άλλα φυσικά φυτοθρεπτικά στοιχεία που υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, πεντίνη και ήπια καθαρτική δράση που βοηθά σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας.

- Advertisement -

Ωστόσο, ο χυμός μήλου Martinelli που ανακαλεί o FDA στις ΗΠΑ είναι πιθανά μολυσμένος με πατουλίνη, μια μυκοτοξίνη που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ήπαρ, τη σπλήνα, τα νεφρά και το ανοσοποιητικό σύστημα. Η πατουλίνη σχηματίζεται όταν εμφανίζεται μπλε μούχλα στα μήλα. Η βλάβη στο σώμα συμβαίνει μόνο με παρατεταμένη και παρατεταμένη έκθεση στη μυκοτοξίνη. Η εταιρεία ανάκλησης είναι η S Martinelli & Company of Watsonville, Καλιφόρνια.

Ο ανακαλούμενος χυμός μήλου πωλήθηκε σε επίπεδο λιανικής στις πολιτείες: Αλαμπάμα, Αρκάνσας, Αριζόνα, Καλιφόρνια, Κονέκτικατ, Ντέλαγουερ, Φλόριντα, Τζόρτζια, Αϊόβα, Ιλινόις, Ιντιάνα, Κάνσας, Κεντάκι, Λουιζιάνα, Μίσιγκαν, Μιζούρι, Μισισιπή, Βόρεια Καρολίνα, Νιού Χάμσαϊρ, Νιού Γιορκίν, Νιού Τζέρσεϊ, Νιού Τζέρσεϊ, Νιού Τζέρσεϊ Γιούτα, Βιρτζίνια και Ουισκόνσιν.

Το προϊόν συσκευάζεται σε διαφανή/ημιδιαφανή βολβώδη/στρογγυλά γυάλινα μπουκάλια των 10 ουγκιών με λευκό μεταλλικό βιδωτό καπάκι στο επάνω μέρος. Ο αριθμός UPC για αυτό το προϊόν είναι 0 41244 04102 2, με βέλτιστη ημερομηνία κατανάλωσης στις 05 ΔΕΚ 2026.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ανάκλησης ο χυμός δεν πρέπει να καταναλωθεί αλλά να απορριφθεί ή να επιστραφεί στο κατάστημα από όπου αγοράστηκε για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα