Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Budweiser: Καινοτόμο κουτί μπύρας με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα

ΑρχικήΝέαBudweiser: Καινοτόμο κουτί μπύρας με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα
spot_img

cibum team

Την έναρξη ενός πιλοτικού προγράμματος, με το οποίο θα παραχθεί κουτί μπύρας της AB InBev με το χαμηλότερο για την εταιρία αυτή, αποτύπωμα άνθρακα μέχρι σήμερα, ανακοίνωσαν οι εταιρείες EN+, Canpack, ElvalHalcor και Budweiser Brewing Group.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέσω του εν λόγω πιλοτικού προγράμματος θα προκύψει η παραγωγή πέντε εκατομμύριων κουτιών μπύρας Budweiser χωρητικότητας 440 ml, με ιδιαίτερα χαμηλές απαιτήσεις σε άνθρακα με τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας αδρανούς ανοδίου (inert anode), το οποίο θα παράγεται με την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Τα κουτιά που θα παραχθούν, θα έχουν το χαμηλότερο μέχρι σήμερα αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα κουτιά της AB InBev και αναμένεται να είναι διαθέσιμα στα καταστήματα λιανικής του Ηνωμένου Βασιλείου από το φθινόπωρο του 2021.

Το χαμηλών απαιτήσεων σε άνθρακα κουτί, αποτελεί προϊόν συνεργασίας των εταιριών EN+, Canpack, ElvalHalcor και Budweiser Brewing Group. Οι εταιρείες αυτές, έχουν σαφή προσανατολισμό στη βιώσιμη ανάπτυξη και συνεργάστηκαν προκειμένου να υλοποιήσουν την πιλοτική αυτή πρωτοβουλία στην Ευρώπη. Τα κουτιά θα παραχθούν από την Canpack UK, η οποία θα αξιοποιεί 100% ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, ενώ βασικό υλικό της παραγωγής θα είναι ελάσματα αλουμινίου της Εlval. Για την παραγωγή του μετάλλου των κουτιών το πρωτογενές αλουμίνιο που συνήθως χρησιμοποιείται, αντικαταστάθηκε από το Allow Inerta – αλουμίνιο ιδιαίτερα χαμηλών απαιτήσεων σε άνθρακα – το οποίο παράγεται από την Rusal με την χρήση της πρωτοποριακής και μηδενικών ρύπων τεχνολογίας αδρανούς ανοδίου (inert anode).
Η πλήρωση των κουτιών θα γίνει στα εργοστάσια ζυθοποιίας της Budweiser Brewing Group UK&I στο Magor της Νότιας Ουαλίας καθώς και στο Samlesbury του Lancashire στη Μ. Βρετανία, αξιοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η οποία εκτείνεται σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας, η πορεία παραγωγής των κουτιών μπύρας θα είναι πλήρως ορατή και ιχνηλατήσιμη ήδη από την πηγή της. Η παραγωγική διαδικασία ξεκινάει με το Allow Inerta, το οποίο παράγεται με την πρωτοποριακή τεχνολογία αδρανούς ανοδίου (inert anode), και στη συνέχεια αναμειγνύεται με ανακυκλωμένο αλουμίνιο. Αυτή η νέα διαδικασία εξασφαλίζει το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με όλα τα προηγούμενα κουτιά αλουμινίου της ΑΒ InBev μέχρι σήμερα. Το νέο κουτί θα είναι πλήρως ανακυκλώσιμο για πάντα, φέρνοντας στους καταναλωτές το μέλλον των βιώσιμων συσκευασιών χαμηλού άνθρακα.

Τα νέα κουτιά χαμηλού άνθρακα θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη διαδικασία απεξάρτησης από τον άνθρακα μέσω της δυνατότητας συνεχούς ανακύκλωσης που θα παρέχουν. Περίπου ¾ του συνολικού αλουμινίου που έχει παραχθεί μέχρι σήμερα είναι ακόμα σε χρήση, με τις διαδικασίες απεξάρτησης από τον άνθρακα να επιταχύνονται συνεχώς, αποδεικνύοντας ότι οι καταναλωτές μπορούν να εμπιστεύονται το αλουμίνιο ως ένα υλικό συσκευασίας χαμηλών απαιτήσεων σε άνθρακα.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των φιλόδοξων παγκόσμιων στόχων βιωσιμότητας που έχει θέσει, η Budweiser Brewing Group UK&I στοχεύει επίσης στην παραγωγή της πιο βιώσιμης μπύρας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ήδη από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η εταιρεία παράγει όλα της τα προϊόντα στο Ηνωμένο Βασίλειο κάνοντας χρήση 100% ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία προέρχεται από την ιδιόκτητη ανεμογεννήτρια και τα δύο φωτοβολταϊκά της πάρκα. Επιπλέον, στο πλαίσιο επένδυσης, η οποία ανήλθε σε 115 εκατ. δολ, η εταιρεία αφαίρεσε όλο το πλαστικό από το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο και παράλληλα κατάφερε να παράγει μπύρες από 100% εγχώριο κριθάρι, μειώνοντας έτσι τους ρύπους άνθρακα και παράλληλα υποστηρίζοντας την τοπική γεωργία.

 

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο