Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
26.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΦΕΤ: Το νέο Μοντέλο Ενεργειών Συμμόρφωσης για τις επιχειρήσεις τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕΦΕΤ: Το νέο Μοντέλο Ενεργειών Συμμόρφωσης για τις επιχειρήσεις τροφίμων
spot_img

cibum team


Σε εφαρμογή του άρθρου 149 του Ν.4512/2018 για τον καθορισμό πλαισίου εποπτείας των οικονομικών δραστηριοτήτων ο ΕΦΕΤ προχώρησε στην ανάπτυξη Μοντέλου Ενεργειών Συμμόρφωσης – ΜΕΣ το οποίο εγκρίθηκε με την 161/30-06-2021 Απόφαση του Δ.Σ του ΕΦΕΤ.

Η χρήση του ΜΕΣ έχει στόχο να ενισχύσει την ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας και των κανόνων, να συμβάλει στην ομοιόμορφη εφαρμογή των μέτρων συμμόρφωσης, να συμβάλει στην κατάλληλη επιλογή μέτρων ώστε το αποτέλεσμα να είναι αναλογικό, αποτελεσματικό και αποτρεπτικό και να ενισχύσει τη διαφάνεια κατά τη λήψη των αποφάσεων μετά την ολοκλήρωση του επίσημου ελέγχου.

Το Μοντέλο Ενεργειών Συμμόρφωσης (ΜΕΣ) αφορά όλα τα στάδια παραγωγής. Μεταποίησης, διανομής και χρήσης τροφίμων και περιλαμβάνει:

ΕΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ:

  • Παροχή κατευθυντήριων γραμμών, οδηγιών και πληροφόρηση
  • Έγγραφες συστάσεις
  • Διοικητικά μέτρα περιορισμού ή απαγόρευσης διάθεσης στην αγορά τροφίμων
  • Αύξηση της συχνότητας των ιδίων ελέγχων και επίσημων ελέγχων
  • Αναστολή μερική ή ολική και ανάκληση λειτουργίας
  • Επιβολή διοικητικών κυρώσεων
  • Επιβολή ποινικών κυρώσεων

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

  • Επίπεδο συμμόρφωσης που προκύπτει από το φύλλο ελέγχου
  • Διαχωρισμός των δυνητικών σοβαρών κινδύνων που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα
  • Προσδιορισμός ζητημάτων συμμόρφωσης που δεν σχετίζονται με τον κίνδυνο
  • Εκτίμηση επιχειρηματικών παραγόντων

ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Δείτε όλο το ΜΕΣ ΕΔΩ 

Δείτε επίσης:

Καύσωνας: Πως να επιβιώσετε χωρίς κλιματισμό. Τα «ύπουλα» συμπτώματα της θερμοπληξίας

Εστίαση: Προτάσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στην εστίαση. Μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους. 

ΕΦΕΤ- Νέα ανάκληση: συσκευασμένο φιλέτο κοτόπουλο, λόγω σαλμονέλας 

Ποια είναι η ΒΑΠ που κατήγγειλε την Coca Cola 3Ε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού 

Ανιχνευτές μετάλλων στη βιομηχανία τροφίμων part 2: Επικύρωση, Επαλήθευση και Έλεγχος 

Vegan: Όσοι ΔΕΝ τρώνε κρέας κινδυνεύουν λιγότερο από τον covid

Δύσοσμες μασχάλες: Ποια τρόφιμα προκαλούν δυσοσμία. Πώς να τις αντιμετωπίσετε. 

Aπίστευτο: το Νο1 ποτό σε πωλήσεις στον κόσμο είναι… παγκοσμίως άγνωστο! 

Εστίαση: “Λουκέτο” για όρθιους πελάτες, ακόμη και από φωτογραφίες ή Video στα social media 

Vegan: ποιο είναι το ιδανικό υποκατάστατο του τυριού

Oξείδιο του αιθυλενίου: Συνεχίζονται οι ανακλήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη

Γιατί αλλάζει όνομα η γαλλική σαμπάνια στη Ρωσία 

Νέα υπηρεσία καταγγελιών για την ασφάλεια τροφίμων

Φάκελος Ισταμίνη: η τοξίνη που προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις 

Vegan: ποιο είναι το ιδανικό υποκατάστατο του τυριού 

Φάκελος Κουμαρίνη: γιατί ανακαλούνται τρόφιμα που περιέχουν κουμαρίνη 

ΕΦΕΤ: Αλλαγές στον τρόπο επιβολής προστίμων στις επιχειρήσεις τροφίμων

Έρευνα: επιμέλεια και επιμονή στην καθαριότητα, έφερε ο covid! 

Εστίαση: Πότε θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για τον έλεγχο των εμβολιασμένων

Β. Ρούσσος: Η Ειρήνη Παππά έπεσε στα πόδια του για ένα ζεϊμπέκικο! 

Δροσερή καλοκαιρινή μακαρονάδα με λεμόνι!

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα