Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Τροποποίηση του υφιστάμενου ανώτατου ορίου υπολειμμάτων για το deltamethrin στον αραβόσιτο/καλαμπόκι

ΑρχικήΝέαEFSA: Τροποποίηση του υφιστάμενου ανώτατου ορίου υπολειμμάτων για το deltamethrin στον αραβόσιτο/καλαμπόκι
spot_img

Έπειτα από αίτημα της εταιρείας Bayer SAS, η EFSA κατέληξε σε αιτιολογημένη γνώμη σχετικά με το ΑΟΚ του deltamethrin στον αραβόσιτο.

Σύμφωνα με τον κανονισμού (ΕΚ) 396/2005, η αιτούσα Bayer SAS υπέβαλε αίτηση στην αρμόδια εθνική αρχή της Αυστρίας για την τροποποίηση του υφιστάμενου ανώτατου ορίου καταλοίπων (ΑΟΚ) για τη δραστική ουσία deltamethrin στον αραβόσιτο/καλαμπόκι.

Τα στοιχεία που υποβλήθηκαν προς υποστήριξη της αίτησης κρίθηκαν επαρκή για τον καθορισμό πρότασης ΑΟΚ για το προϊόν. Διατίθενται κατάλληλες αναλυτικές μέθοδοι για την επιβολή της νομοθεσίας για τον έλεγχο των καταλοίπων του deltamethrin (cis-deltamethrin) στον υπό εξέταση αραβόσιτο/καλαμπόκι στο επικυρωμένο όριο ποσοτικού προσδιορισμού (LOQ) των 0,01 mg/kg και στις ζωικές μήτρες στην επικυρωμένη ποσοτική δεξαμενή αναζήτησης των 0,01 mg/kg.

Με βάση τα αποτελέσματα της αξιολόγησης κινδύνου, η EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη πρόσληψη καταλοίπων που προκύπτουν από τη χρήση της δελταμεθρίνης σύμφωνα με τις αναφερόμενες γεωργικές πρακτικές είναι απίθανο να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών. Η εκτίμηση επικινδυνότητας θεωρείται ενδεικτική και επηρεάζεται από μη τυπικές αβεβαιότητες.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την αιτιολογημένη γνώμη της EFSA, πατήστε εδώ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο