cibum team
Eνδιαφέρον από Αυστραλιανές επιχειρήσεις για Κρητικά προϊόντα με έμφαση στο ελαιόλαδο και το μέλι.
Εθιμοτυπική επίσκεψη, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, πραγματοποίησε ο πρέσβης της Αυστραλίας, Αθανάσιος Σπύρου, ο οποίος επισκέπτεται το νησί στο πλαίσιο των εορτασμών της Μάχης της Κρήτης. Ο πρέσβης της Αυστραλίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Γιώργο Γιακουμάκη και τον οικονομικό του επόπτη, Γιώργο Πολιουδάκη, γιο του αείμνηστου Μάρκου Πολιουδάκη, συγγραφέα της Μάχης της Κρήτης, πρωτεργάτη της ανάπτυξης της Ελληνοαυστραλιανής φιλίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων και πραγματοποίησης επενδύσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και γενικότερα η ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων του Ρεθύμνου και της Αυστραλίας. Ο πρέσβης της Αυστραλίας, αφού αναφέρθηκε στην ισχυρή φιλία των δυο λαών, η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο των κοινών αγώνων για ελευθερία, τόνισε το αυξανόμενο ενδιαφέρον Αυστραλιανών επιχειρήσεων για Κρητικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Έδωσε μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στη δυνατότητα προώθησης του Κρητικού ελαιόλαδου και μελιού στην Αυστραλιανή αγορά. Επίσης, αναφέρθη στην αυξητική πορεία του τουριστικού ρεύματος από την Αυστραλία, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί κατά τα προσεχή έτη.
Ο Γιώργος Γιακουμάκης ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της οικονομίας του Ρεθύμνου και τις σημαντικές ευκαιρίες, σε συγκεκριμένους τομείς της τοπικής επιχειρηματικότητας, στους οποίους θα μπορούσαν να υλοποιηθούν Ελληνο- Αυστραλιανές επιχειρηματικές συνεργασίες. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Διοίκηση του Επιμελητηρίου έχει την πρόθεση να στηρίξει πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ανάπτυξη των συνεργασίων αυτών.
Δείτε: Νέες ημερομηνίες διεξαγωγής του 7ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου
Δείτε:Παγκόσμιο πρωτάθλημα πίτσας: ποιος εκπροσωπεί την Ελλάδα
Δείτε: Τα χάρτινα κουτιά της Coca cola και το κρέας φυτικής προέλευσης της Pizza hut
Δείτε:Η αρτοποιία «Το Μάννα» Τσατσαρωνάκη πήρε το εργοστάσιο της «Κατσέλης» στις Αχαρνές
Δείτε:Ποιο είναι το φρούτο που έχει τετραπλάσια ποσότητα καφεΐνης από τον καφέ!
Δείτε:Εντομοφαγία προ των πυλών: Και όμως ήδη καταναλώνετε έντομα!
Δείτε: food films: αυθεντικές γεύσεις και μυρωδιές στη μεγάλη οθόνη
Δείτε: EFSA: νέα εποχή με διαφάνεια στις αξιολογήσεις κινδύνου στην αλυσίδα τροφίμων
Δείτε: food films: αυθεντικές γεύσεις και μυρωδιές στη μεγάλη οθόνη
Δείτε: Mπισκότα Βιολάντα: το success story του μικρού αρτοποιείου από τα Τρίκαλα