Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Και η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος καταγγέλλει τις επικείμενες αυξήσεις στις τιμές του αλευριού

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΚαι η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος καταγγέλλει τις επικείμενες αυξήσεις στις τιμές του αλευριού
spot_img

Άμεση παρέμβαση της πολιτείας ζητά η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, έπειτα από πληροφορίες για επικείμενες αυξήσεις 7%-10% στις τιμές των αλευριών.

Μετά την επιστολή της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων, με την οποία αιτούταν αποτροπή της επικείμενης αύξησης στις τιμές του αλευριού και άμεση συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση, η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος τηρεί παρόμοια στάση στο φαινόμενο της ακρίβειας.

Συγκεκριμένα, με δελτίο τύπου της στις 8 Αυγούστου, η Ομοσπονδία αναφέρει πως έλαβε γνώση από τους προμηθευτές αλεύρων για επικείμενη αύξηση 7%-10% στις τιμές τους. “Ο κλάδος των αρτοποιών θεωρεί αδικαιολόγητη και βιαστική την απόφαση της αλευροβιομηχανίας για αυτές τις αυξήσεις την παρούσα χρονική στιγμή, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αποθέματα”, επισημαίνεται στο κείμενο.

“Ως εκ τούτου, διατηρούμε στάση αναμονής περιμένοντας τις εξελίξεις στην αγορά των αλεύρων και ζητούμε την παρέμβαση της πολιτείας”, καταλήγει η Ομοσπονδία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος είχε μιλήσει στο CNN για τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκονται αυτή την περίοδο τα ελληνικά αρτοποιεία, ποθ δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στα αυξημένα κόστη.

“Δεν έχουμε περιθώρια να προχωρήσουμε σε άλλες αυξήσεις στα προϊόντα μας προς τους καταναλωτές. Οι τελευταίες στο ψωμί έγιναν πέρσι τον Μάρτιο και έκτοτε έχουμε συγκρατήσει τις τιμές. Τα λουκέτα σε αρτοποιεία της χώρας, για οικονομικούς λόγους, που ξεκίνησαν μετά την ενεργειακή κρίση συνεχίζονται. Όσο το κόστος παραμένει υψηλό, εκτίμησή μου είναι πως τα επόμενα 2-3 χρόνια πάνω από το 30% των αρτοποιείων θα βάλει λουκέτο”, είχε πει στο ειδησεογραφικό μέσο o Μιχάλης Μούσιος.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο