cibum team
Ένα καινοτόμο εγχείρημα, το οποίο φιλοδοξεί να μυήσει στην τέχνη της μαγειρικής, προσφέροντας σπιτικό ποιοτικό φαγητό, έχει βάλει σε τροχιά υλοποίησης ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη.
Ο λόγος για τη δημιουργία του πρώτου «Πάρκου Φαγητού», το οποίο θα κατασκευαστεί στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η λειτουργία 10 δημόσιων κουζινών και ζαχαροπλαστείου με παρασκευαστήριο και αίθουσα κοινού, για να μπορεί να παρακολουθεί τις παρασκευές των γευμάτων, λαχανόκηπου και ορνιθώνα από όπου θα διασφαλίζονται οι πρώτες ύλες.
Πρόκειται για το έργο «Ελάτε να μαγειρέψουμε -Cook4U-Good4U», που προϋποθέτει τη δημιουργία ενός πρότυπου πάρκου που θα επιδιώξει να έχει κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο, αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, καθώς βασικός πυλώνας του σχεδιασμού είναι το μεγάλο μαγειρείο στο οποίο θα μπορούν να μαγειρεύουν εθελοντικά οι πολίτες και τα παιδιά, προσφέροντας το φαγητό σε άπορους πολίτες και ανήμπορους.
Παράλληλα, πολλά προϊόντα που θα καταλήγουν στην κουζίνα του μαγειρείου θα παράγονται μέσα από τον οπωρώνα, το λαχανόκηπο και τον ορνιθώνα, που θα δημιουργηθούν εντός του πάρκου.
Το κτίριο του πρώην στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο οποίο θα στηθεί το Πάρκο Φαγητού, φιλοξενεί ήδη πολλές δράσεις του δήμου, αθλητικές εγκαταστάσεις και θερινό σινεμά, ενώ εκτός από φαγητό οι πολίτες και τα παιδιά θα απολαμβάνουν ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις και ομαδικές επισκέψεις σχολείων και νηπιαγωγείων, καθώς θα λειτουργεί και οικολογικός παιδότοπος.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 2,4 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότησή του θα εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου και θα ενταχθεί το σύνολο του έργου.
«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, καθώς το κτίριο στο χώρο του πρώην στρατοπέδου είναι στα παραχωρητέα προς το δήμο, ενώ ο φάκελος του έργου για να λάβει την απαιτούμενη χρηματοδότηση είναι και αυτός σε πολύ καλό στάδιο» τόνισε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.
Δείτε επίσης:
Ποιοι Ευρωπαίοι καταναλώνουν την περισσότερη μπίρα (όχι δεν είναι οι Γερμανοί) Το έριξαν στη… σοκολάτα κατά τη διάρκεια των lockdown οι Έλληνες
ΕΦΕΤ: Αλλαγές στον τρόπο επιβολής προστίμων στις επιχειρήσεις τροφίμων
Ο εσπρέσο…. απειλεί τον ελληνικό καφέ
Δροσερή καλοκαιρινή μακαρονάδα με λεμόνι!
Πλαστικά μίας χρήσης: Τέλος χρόνου! Από αύριο η μεγάλη αλλαγή
Ήρθε ο καφές… σε φακελάκι του τσαγιού
Η Ευρώπη μειώνει τη ζάχαρη σε αναψυκτικά, παγωμένο τσάι και έτοιμα ποτά
Η αγορά για τα εναλλακτικά τρόφιμα θα φτάσει τα 290 δισ. δολάρια
Καύσωνας: Ποια τρόφιμα ενυδατώνουν, πως μπορούμε να παραμείνουμε δροσεροί τη μέρα και τη νύχτα.
Τελικά πρέπει να τηγανίζουμε με ελαιόλαδο; ή μήπως όχι;
ΕΦΕΤ: Ανάκληση ΜΠΙΣΚΟΤΑ κανέλας ΑΛΛΑΤΙΝΗ λόγω κουμαρίνης
Βόειο κρέας: Χαμηλά τα επίπεδα μόλυνσης από Campylobacter, Salmonella και STEC
Έρευνα: Τελικά η σοκολάτα γάλακτος αδυνατίζει!
Η Dole ανακαλεί βατόμουρα και μύρτιλλα λόγω Cyclospora.
Παγωτό: η επιτυχία της βιομηχανικής παραγωγής κρίνεται στην λεπτομέρεια
Υποχρέωση αναλυτικής ετικέτας στα αλκοολούχα ποτά. Αλλάζει ο Καν 1169/2011
Απαγορεύονται οι διαφημίσεις ανθυγιεινών τροφίμων στη Βρετανία
Ήρθε ο καφές… σε φακελάκι του τσαγιού
Έρχονται νέες αυξήσεις σε τρόφιμα, προϊόντα και υπηρεσίες, προειδοποιεί η ΓΣΕΒΕΕ