Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
19.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο σε ψητοπωλείο στο Ναύπλιο – Πουλούσε κατεψυγμένο γύρο κοτόπουλο, ως φρέσκο

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠρόστιμο σε ψητοπωλείο στο Ναύπλιο – Πουλούσε κατεψυγμένο γύρο κοτόπουλο, ως φρέσκο
spot_img

Έλεγχος από τους επιθεωρητές της ΠΕ Αργολίδας.

Το θέμα των κατεψυγμένων που πωλούνται χωρίς σχετική ενημέρωση προς τους καταναλωτές είναι συχνό φαινόμενο και πολλά πρόστιμα έχουν επιβληθεί το τελευταίο καιρό για αυτήν την παράβαση των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σύμφωνα με τους οποίους «Ειδικά για τα τρόφιμα-γλυκά, θα πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη επισήμανση αν το πωλούμενο προϊόν είναι κατεψυγμένο».

- Advertisement -

Τελευταίο περιστατικό συνέβη στο Ναύπλιο στο ψητοπωλείο «Ψητό Λεμόνι». Με απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, επεβλήθη στην επιχείρηση, χρηματικό πρόστιμο ύψους 500€. Οι επιθεωρητές τη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας σε έλεγχο που έκαναν στην εν λόγω επιχείρηση διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε η ένδειξη «κατεψυγμένο» » στον τιμοκατάλογο για το είδος «γύρο κοτόπουλο», κατά παράβαση της παρ. 3Β του άρθρου 71 της Υ.Α. 91354/17 «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)».

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου η περιφέρεια Αττικής είχε βεβαιώσει πρόστιμα σε εστιατόρια, για τον ίδιο λόγο, την ίδια ημέρα, στην ίδια οδό στο κέντρο της Αθήνας, για έλλειψη ενδείξεων “κατεψυγμένο” σε κατεψυγμένα προϊόντα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα