Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Heineken στρέφεται στη βιώσιμη καλλιέργεια κριθαριού

ΑρχικήΝέαΗ Heineken στρέφεται στη βιώσιμη καλλιέργεια κριθαριού
spot_img

cibum team

Η Heineken UK, η Muntons Malt και η Future Food Solutions ξεκινούν μια νέα προσπάθεια με αγρότες που καλλιεργούν κριθάρι, για να διερευνήσουν πώς το κύριο συστατικό της μπύρας μπορεί να καλλιεργηθεί με πιο βιώσιμο τρόπο με στόχο τη μείωση των σχετικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Από τα τέλη του 2021, 10 αγρότες θα καλλιεργήσουν περίπου 7.000 στρέμματα χειμερινών και ανοιξιάτικων ποικιλιών κριθαριού, αποδίδοντας έως και 25.000 τόνους σιτηρών – αρκετά για να παρασκευάσουν σχεδόν 145 εκατομμύρια μπίρας.

Η προσπάθεια αποτελεί μέρος του στόχου της Heineken να μειώσει τις εκπομπές αερίου, που σχετίζονται με τις φωτιές κατά 33% έως το 2030 και να καταστεί μια επιχείρηση μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2040.

Η Heineken θα εξετάσει μια ποικιλία γεωργικών πρακτικών κατά τη διάρκεια της δοκιμής, συμπεριλαμβανομένης της καλλιέργειας μεταξύ των σειρών, της καλλιέργειας μειγμάτων καλλιεργειών με φακελία, ραπανάκι και τριφύλλι, χρησιμοποιώντας λιγότερο επεμβατικά μέτρα για την προετοιμασία της γης και βελτιστοποίηση της χρήσης αζώτου των καλλιεργειών.

Ο γίγαντας της ζυθοποιίας έχει ήδη συνεργαστεί στενά με την Future Food Solutions για να βοηθήσει τους αγρότες να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι προηγούμενες προσπάθειες την βοήθησαν να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα της αλυσίδας εφοδιασμού με κριθάρι κατά 32% τα τελευταία 12 χρόνια.

Πηγή: agfundernews.com

 

 

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο