cibum team
Η Heineken UK, η Muntons Malt και η Future Food Solutions ξεκινούν μια νέα προσπάθεια με αγρότες που καλλιεργούν κριθάρι, για να διερευνήσουν πώς το κύριο συστατικό της μπύρας μπορεί να καλλιεργηθεί με πιο βιώσιμο τρόπο με στόχο τη μείωση των σχετικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.
Από τα τέλη του 2021, 10 αγρότες θα καλλιεργήσουν περίπου 7.000 στρέμματα χειμερινών και ανοιξιάτικων ποικιλιών κριθαριού, αποδίδοντας έως και 25.000 τόνους σιτηρών – αρκετά για να παρασκευάσουν σχεδόν 145 εκατομμύρια μπίρας.
Η προσπάθεια αποτελεί μέρος του στόχου της Heineken να μειώσει τις εκπομπές αερίου, που σχετίζονται με τις φωτιές κατά 33% έως το 2030 και να καταστεί μια επιχείρηση μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2040.
Η Heineken θα εξετάσει μια ποικιλία γεωργικών πρακτικών κατά τη διάρκεια της δοκιμής, συμπεριλαμβανομένης της καλλιέργειας μεταξύ των σειρών, της καλλιέργειας μειγμάτων καλλιεργειών με φακελία, ραπανάκι και τριφύλλι, χρησιμοποιώντας λιγότερο επεμβατικά μέτρα για την προετοιμασία της γης και βελτιστοποίηση της χρήσης αζώτου των καλλιεργειών.
Ο γίγαντας της ζυθοποιίας έχει ήδη συνεργαστεί στενά με την Future Food Solutions για να βοηθήσει τους αγρότες να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι προηγούμενες προσπάθειες την βοήθησαν να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα της αλυσίδας εφοδιασμού με κριθάρι κατά 32% τα τελευταία 12 χρόνια.
Πηγή: agfundernews.com
Γιώργος Βάρσος: Οι “πικρές” στιγμές της γλυκιάς ιστορίας της θρυλικής οικογένειας των ζαχαροπλαστών
Αυξήσεις στην τιμή των ζυμαρικών λόγω της αυξανόμενης τιμής σκληρού σίτου.
Νέο Βιβλίο: Qualitative Analysis of Food Products
H Ελλάδα χάνει τη μάχη και για το ελληνικό γιαούρτι
Vertical Farming: Γιατί λένε οι ειδικοί πως ήρθε για να μείνει;
Βρετανία: Κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας βοοειδών σε αγρόκτημα
Δεκάδες παιδιά με τροφική δηλητηρίαση από κολατσιό σε κυλικεία
ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τα νέα σήματα πιστοποίησης AGRO
Το καινοτόμο κριτσίνι του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Τα εργοστάσια τροφίμων του μέλλοντος.
Η παγκόσμια εξάπλωση της Salmonella enteritidis μέσω των πουλερικών
e – supermarket: πρώτος στο μυαλό των καταναλωτών ο Σκλαβενίτης