Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
17.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιστορία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΙστορία Τροφίμων

Η καταγωγή της τηγανητής πατάτας

Και όχι δεν είναι από τη Γαλλία, όπως προδίδει το όνομα French Fries!

Γάλα: Ποια η διαφορά του εβαπορέ με το συμπυκνωμένο

Γάλα εβαπορέ: Το ακτοπλοϊκό ταξίδι που άλλαξε την ιστορία στα γαλακτοκομικά

Η άγνωστη και… θεότρελη ιστορία του baking Powder – Δωροδοκίες, φυλακίσεις και αδυσώπητος πόλεμος για τη… λευκή σκόνη!

Η ιστορία πίσω από την "θαυματουργή" λευκή ουσία κρύβει απαγορεύσεις, φυλακίσεις, δωροδοκίες εκατομμυρίων, βιομηχανική κατασκοπεία και αιματηρό πόλεμο εταιρειών Για το μεγαλύτερο μέρος της...

Μαστίχα: Ο “Λευκός Χρυσός” της Χίου

Από τα λίγα ελληνικά προϊόντα που η ζήτηση ξεπερνά κατά πολύ την προφορά!

Πως παράδοση και ταυτότητα μεταφέρονται μέσω του φαγητού

Η ποντιακή ταυτότητα, μεταφέρεται από γενιά σε γενιά μέσω της κατανάλωσης τροφής

Πορτογαλία: Το γλυκό των μοναχών που έγινε ΠΓΕ

Τον 19ο αιώνα, ποιητές και τραγουδιστές συρρέουν στο Μοναστήρι του Οδιβέλα για να αναζητήσουν ένα βλέμμα και έναν μικρό κύβο μαρμελάδας από τις μοναχές-ζαχαροπλάστες.

Πως και από τι φτιάχνεται η ζελατίνη

Πρώτες ύλες - Παραγωγική διαδικασία - Η σύνδεση με τη νόσο των τρελών αγελάδων

Πως φτιάχνονται τα marshmallows

Η μαγεία των marshmallows - Πως παρασκευάζεται το αγαπημένο γλύκισμα των παιδιών - Ιστορική αναδρομή

“Ταϊζοντας τον φασισμό” : Τα ζυμαρικά “όπλο” της προπαγάνδας του Μουσολίνι στη φασιστική Ιταλία

Η απαγόρευση των ζυμαρικών στη φασιστική Ιταλία και η μάχη για το Σιτάρι του Μουσολίνι

Το ακριβότερο και “επαναστατικότερο” τυρί στον κόσμο φτάνει και τα 800€!

Το Storico Ribelle είναι ένα τυρί με μεγάλη ιστορία και ποιότητα, αλλά και ένα από τα ακριβότερα τυριά που υπάρχουν στον κόσμο.

“Egging”: Γιατί τα αυγά έχουν γίνει σύμβολο διαμαρτυρίας εναντίον πολιτικών

Η ρίψη αυγών σε πολιτικά πρόσωπα έχει συνδεθεί με μιας μορφής εξευτελισμού τους. Αλλά τι πραγματικά εξυπηρετεί;

Οι σταθμοί στην ιστορία της τεχνολογίας τροφίμων

Πως οι εφευρέσεις της τεχνολογίας τροφίμων άλλαξαν την καθημερινότητά μας

Φούρνος «Ζορπάς»: Από μία αυλή στην Κύπρο κατέκτησε τη Νέα Υόρκη με 3.000 υπαλλήλους!

Η τεχνογνωσία και τα αγνά υλικά, η συνταγή επιτυχίας του Κυπριακού φούρνου Ζορπά

Ο “Φόβος της ντομάτας”: Ο άλλοτε απαγορευμένος καρπός, που τρόμαζε Ευρωπαίους και Αμερικάνους

Πως η ντομάτα, απέκτησε την φήμη του δολοφόνου της υψηλής κοινωνίας, αντιμετωπίστηκε ως θανατηφόρο νυχτολούλουδο και χρησίμευε μόνο για διακόσμηση...

Δοκιμαστές τροφίμων: Η πρώτη μορφή ασφάλειας των τροφίμων στην ιστορία

Μπορεί σήμερα να διαθέτουμε περισσότερους τρόπους να καθορίσουμε αν τα τρόφιμά μας είναι κατάλληλα για κατανάλωση, αλλά ακόμα υπάρχουν οι " Food Taster" που τα δοκιμάζουν για να προστατεύσουν υποψήφια θύματα δηλητηρίασης.

Το πρωτόκολλο που ακολουθούσε το παλάτι στα δείπνα για να μην δηλητηριάσουν την Ελισάβετ

Δεν πρόκειται για "food taster" τη μέθοδο που χρησιμοποιούσαν οι παλιοί βασιλείς, αλλά κάτι πιο απλό, αλλά αποτελεσματικό

Ο Μέγας Αλέξανδρος το πρώτο καταγεγραμμένο θύμα τροφικής δηλητηρίασης στην ιστορία!

Οι δηλητηριάσεις από παθογόνους μικροοργανισμούς στα τρόφιμα διαγράφουν μαύρες σελίδες στην παγκόσμια ιστορία

Οι Σκωτσέζοι τρώνε δημητριακά με γάλα από… τη νεολιθική εποχή!

Εντοπίστηκαν μπολ με δημητριακά και γάλα που χρονολογούνται γύρω στο 3600 με 3300 π.Χ. δηλαδή πριν από περίπου 5.500 χρόνια!

30 χρόνια από την φρικτή μαζική δολοφονία με τα δηλητηριασμένα τηγανόψωμα

Η σατανική νοικοκυρά που καταδικάστηκε υποστηρίζει μέχρι σήμερα ότι είναι αθώα

Το αγαπημένο γαλακτοπωλείο του Ωνάση, του Γιέλσιν και του Κων/νου Καραμανλή

Το παραδοσιακό γαλακτοπωλείο στην Κέρκυρα που έχει γλυκάνει βασιλιάδες, προέδρους χωρών, πρωθυπουργούς, αρχηγούς κομμάτων και γνωστούς μεγιστάνες

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης