Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιστορία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΙστορία Τροφίμων

Η ανατρεπτική ιστορία της μαργαρίνης

Και όμως, η προέλευση του ονόματος της μαργαρίνης είναι Ελληνική!

Μπισκότα Παπαδοπούλου: 100 χρόνια ιστορίας – Η επιχείρηση “πόρτα πόρτα” που έγινε κολοσσός

Τα μπισκότα Παπαδοπούλου κλείνουν έναν αιώνα το 2022. Η πορεία από τη Μικρασιατική καταστροφή στην κορυφή του κόσμου και τα μελλοντικά σχέδια

Γαλοπούλα: Γιατί καθιερώθηκε ως το παραδοσιακό φαγητό της ημέρας των ευχαριστιών

Περίπου 45 έως 46 εκατομμύρια γαλοπούλες καταναλώνονται κάθε χρόνο την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ

Η ιστορία του Κυριακάτικου ψητού, μετράει ήδη 100 χρόνια!

Το ψητό έχει γίνει κάτι σαν κεντρικό κομμάτι του οικογενειακού τραπεζιού και πλέον περιλαμβάνει οτιδήποτε.

Νέο ΠΓΕ σκόρδο από την Πορτογαλία, με ιδιότητες συντηρητικού τροφίμων

Το «Alho da Graciosa» υποβλήθηκε σε δοκιμές ως αναστολέας της Listeria monocytogenes με πολύ καλά αποτελέσματα

Η σκληρότερη ποινή σε υπόθεση ασφάλειας τροφίμων – Ξεκίνησε από ισόβια και έγινε 28 χρόνια χωρίς αναστολή!

Τι μπορεί να μας διδάξει η υπόθεση σαλμονέλας της Peanut Corporation

Πίτσα Μαργαρίτα: Η Ιστορία της πιο δημοφιλούς πίτσας στον κόσμο

Τι λέει ο θρύλος για τη Βασίλισσα Μαργαρίτα που είχε κουραστεί από την γκουρμέ γαλλική κουζίνα του παλατιού

Το πιτόγυρο στη Νέα Υόρκη λέγεται σάντουιτς… Η δικαίωση του Σαλονικιού!

Οι 5 ορισμοί του σάντουιτς, σύμφωνα με το νόμο- Ποιος και που μπορεί να χρησιμοποιεί τη λέξη σάντουιτς

Cheesecake: Η καταγωγή του είναι από τη… Σάμο! Η απλή συνταγή του Αθηναίου του Ναυκρατίτη

Το δημοφιλές γλυκό προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα και μετράει περισσότερα από 4.000 χρόνια ζωής

Όταν ο Ρούσβελτ κήρυξε πόλεμο στις μπανανόφλουδες!

Ο τρόμος της μπανάνας στις αρχές του 20ου αιώνα στη Νέα Υόρκη

Πατητήρι κρασιού 2.700 ετών ανακαλύφθηκε στο Ιράκ

Το παλαιότερο βιομηχανικό οινοπιεστήριο στη βόρεια Μεσοποταμία

Dorito’s: Η ιστορία του μεξικάνικου σνακ που γεννήθηκε στη Disneyland

Το success story του… εύφλεκτου πλην δημοφιλούς σνακ

Πέθανε ο “πατέρας του τιραμισού” σε ηλικία 93 ετών

«Μαζί του κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας του Τρεβίζο»

Ο τσιγκούνης Τζακ και η απίστευτη ιστορία της κολοκύθας του Halloween!

Οι δοξασίες και οι Ιρλανδικοί μύθοι για την τρομακτική κολοκύθα

Πριν από 2.700 χρόνια οι ευρωπαίοι κατανάλωναν ροκφόρ και μπύρα!

Η αγάπη του ανθρώπου για το τυρί και τη μπύρα κρατάει σχεδόν τρεις χιλιετίες.

Bar code: Κοντεύει τα 50 και δίνει τη σκυτάλη στους… “απογόνους” του !

Νέα επανάσταση στις αγορές των καταναλωτών

Παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών: το πιο… «ευέλικτο» τρόφιμο

Κάθε Ιταλός καταναλώνει 27 κιλά ζυμαρικά το χρόνο… μόνος του!

Iαπωνικό ουίσκι: H “αθόρυβη” Παγκόσμια άνοδος και αναγνώριση- Ένα Yamazaki κοστίζει 257.000€!

Η ιστορία του πρώτου Ιαπωνικού αποστακτηρίου ουίσκι.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φέτα: Αξιολόγηση ποιότητας σε συνάρτηση με το δοχείο ωρίμανσης – Μελέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Έλληνες επιστήμονες συνέκριναν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά φέτας που ωρίμασε σε ξύλινο βαρέλι, σε δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα και σε δοχείο από κασσίτερο.

Κοροϊδεύουν επίσημα το φυτικό γάλα: Καταγγελία για την περιπαικτική διαφήμιση “γάλα από ξύλο”

Μαίνεται ο "πόλεμος" μεταξύ της γαλακτοβιομηχανίας και της βιομηχανίας φυτικών ροφημάτων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης