Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έλλειψη σιδήρου: Η νέα τάση του Tik Tok με την προσθήκη σιδερένιου αντικειμένου στο βράσιμο

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΈλλειψη σιδήρου: Η νέα τάση του Tik Tok με την προσθήκη σιδερένιου αντικειμένου στο βράσιμο
spot_img

Ίσως έχει και επιστημονική βάση.

   Μια πρόσφατη τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αφορά τα τρόφιμα, ισχυρίζεται ότι κάνει καλό στην υγεία σας, ειδικά για όσους έχουν εμφανίσει συμπτώματα χαμηλού σιδήρου, όπως κόπωση ή ζάλη. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή “προσθήκη” στο αγαπημένο σας γεύμα, ένα σιδερένιο ψάρι.

  Το βίντεο δείχνει ανθρώπους που προσθέτουν αυτό το μη βρώσιμο, σιδερένιο ψάρι στις σούπες και τα μαγειρευτά τους έχουν κυκλοφορήσει σε όλα τα social media. Η σκέψη πίσω από αυτό είναι ότι αυτό το επιπλέον βήμα μαγειρέματος εμποτίζει το φαγητό σας με σίδηρο, το οποίο με τη σειρά του βοηθά στην αποφυγή των συμπτωμάτων της έλλειψης σιδήρου.

   Λοιπόν, σε αντίθεση με πολλές άλλες τάσεις στα τρόφιμα, υπάρχει στην πραγματικότητα κάποια επιστήμη που υποστηρίζει αυτήν την τάση. Μιλώντας στο SELF, η Cara Harbstreet, MS, RD, LD, της Street Smart Nutrition είπε: «Το σιδερένιο ψάρι, ένας τύπος πλινθώματος που κατασκευάζεται με σίδηρο κατάλληλο για τρόφιμα, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την έλλειψη σιδήρου σε ορισμένους πληθυσμούς». Η ειδικός τόνισε μια ανασκόπηση που πραγματοποιήθηκε το 2021, η οποία αξιολόγησε μελέτες στις οποίες οι συμμετέχοντες έτρωγαν φαγητό που είχε μαγειρευτεί με κάποιο είδος σιδερένιου εργαλείου, τέσσερις από τις οποίες ανέφεραν σημαντική αλλαγή στα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης στο αίμα (μια πρωτεΐνη που μπορεί να σχηματιστεί μόνο με σίδερο).

   Συσκευές όπως το σιδερένιο ψάρι λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο με τα σιδερένια τηγάνια, με το σίδερο να ξεπλένεται από τον εξοπλισμό μαγειρέματος πριν μπει στο φαγητό ενώ μαγειρεύεται. Η ποσότητα σιδήρου που προσθέτει εξαρτάται από παράγοντες όπως το πόσα υγρά χρησιμοποιείτε και ο χρόνος μαγειρέματος. Όμως, παρά τα φαινομενικά θετικά αποτελέσματα της ανασκόπησης, οι συγγραφείς της κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για την πλήρη αξιολόγηση των επιπτώσεων του σιδερένιου ψαριού.

@violet.cooks

My little iron fishy, he doesn’t have a name yet what should I call him? iron anemia hairloss

♬ Young Folks – Shindig Society

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο