Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου σε όρνιθες για αυγά καλύτερης ποιότητας – Ελληνικό ερευνητικό έργο

Εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου βελτιώνει την ηπατική υγεία και ευζωία ορνίθων και έτσι παράγονται αυγά υψηλής αξίας - Το έργο «HepaHealth_Egg».

Πως λειτουργεί ένα εστιατόριο AI;

Διαβάστε για το πρώτο στον κόσμο εστιατόριο με τεχνητή νοημοσύνη σε χώρο αεροδρομίου.

Βουβαλοτροφία στην Ελλάδα: Ραγδαία άνοδος με την αναγνώριση του βουβαλίσου κρέατος και γάλακτος, ως ανώτερης ποιότητας

Σε δυναμική τροχιά η βουβαλοτροφία στην Ελλάδα - Τι έδειξε το έργο «Quality Bubalis».

Το μέλλον των αγορών τροφίμων: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός που αλλάζει τις καταναλωτικές συνήθειες

Ο ρόλος της τεχνολογίας και του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Εντομοφαγία: Είναι πρόθυμοι οι Έλληνες να φάνε εγκεκριμένα από την ΕΕ έντομα;

Διαπολιτισμικές προοπτικές για τα τρόφιμα με βάση τα έντομα - Πληροφορίες από καταναλωτές στην Ελλάδα και την Ιρλανδία.

Ζελεδάκια με ρίγανη προ των πυλών – Πλούσια σε φαινολικές ενώσεις και με ισχυρές αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Ανάπτυξη και αξιολόγηση Gummy Jellies με βάση τη ζελατίνη εμπλουτισμένων με έλαιο ρίγανης.

Εντομοφαγία: Και οι Έλληνες επιστήμονες τάσσονται υπέρ – Τα πλεονεκτήματα και οι προκλήσεις της κατανάλωσης βρώσιμων εντόμων

Πολλά τα πλεονεκτήματα των βρώσιμων εντόμων αλλά απέχουμε πολύ από την αποδοχή τους από τους Ευρωπαίους.

Η EURIMAC λανσάρει την πρωτοποριακή σειρά της ΜΑΚΒΕΛ “Ζυμαρικά Χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη”!

Πιστοποιημένα, με 60% λιγότερα σάκχαρα αλλά χωρίς έκπτωση στη γεύση! Έτοιμα σε 4 λεπτά!

Live Shopping: Η νέα τάση που «σαρώνει» την αγορά – Τι πρέπει να γνωρίζουν επιχειρήσεις και καταναλωτές

Δισεκατομμύρια πωλήσεων μέσω Live Shopping στην Αμερική και Ασία- Άνοδος και στην Ευρώπη.

“Εκτυπωμένα” τρόφιμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επανάσταση στη μαγειρική

Η τρισδιάστατη τεχνολογία εκτύπωσης τροφίμων είναι μια σημαντική καινοτομία που έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στη μαγειρική.

 «Η πρώτη υποβολή καλλιέργειας βοείου κρέατος στην ιστορία της ΕΕ», έγινε από την Ολλανδική Mosa Meat

Η Ολλανδική εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων Mosa Meat, υπέβαλε την πρώτη αίτηση για έγκριση καλλιεργούμενου κρέατος, στην αγορά της ΕΕ.

Το νέο μοντέλο υγιεινής διατροφής με αναδιοργάνωση του συστήματος τροφίμων

Πώς να μειώσετε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις με τη διατροφή: μια μελέτη Politecnico που δημοσιεύτηκε στο Nature.

Προσδοκίες και στόχοι των καταναλωτών για το 2025 – Μεγάλη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Purdue

Έρευνα σε 1.200 καταναλωτές έδειξε ελλείψεις τροφίμων στα ράφια των σουπερμάρκετ το 2024 σε ποσοστό 9,5%.

Το μέλι Εύβοιας πρώτη ύλη για καινοτόμο συμπλήρωμα υγείας που δημιούργησε Βρετανικό Πανεπιστήμιο

Το πρώτο του είδους του τρισδιάστατο εκτυπωμένο συμπλήρωμα υγείας, με βάση ελληνικό μέλι και κακάο που βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τ. Γαϊτάνης (ΥΠΑΝ): Το 60% των ελληνικών επιχειρήσεων επενδύουν στην έρευνα και υιοθετούν καινοτόμες λύσεις

«Επιδίωξή μας η Καινοτομία να γίνει μια εθνική υπόθεση» δηλώνει ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Το “νέο” ψάρι που αντικαθιστά τον σολομό – Νόστιμο, θρεπτικό και πολύ πιο φθηνό!

Το "νέο" είδος ψαριού που αντικαθιστά τον σολομό είναι νόστιμο, πλούσιο σε βιταμίνες και πολύ πιο οικονομικό.

Μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύκια στην ξηρά;

Η λύση για τη μείωση των εκπομπών.

Τα πιο viral βίντεο φαγητών στο TikTok για το 2024

Ποια βίντεο ξεχώρισαν το 2024.

Τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας με τις περισσότερες πωλήσεις στα σουπερμάρκετ το 2024

Οι 10 κατηγορίες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας που σημείωσαν εντυπωσιακές πωλήσεις το 2024.

Η Νο1 τάση στα τρόφιμα που προβλέπεται για το 2025

Η λίστα με τις πέντε καταναλωτικές τάσεις που θα καθορίσουν την αγορά τροφίμων και ποτών το 2025.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ξυράφια μέσα σε βούτυρο – Όταν η “κακία” μολύνει τις συσκευασίες τροφίμων

Ξυράφια, βελόνες και βατράχια: Οι πιο σοκαριστικές υποθέσεις δολιοφθοράς τροφίμων

Ελαιόλαδο: “Πόρτα” από την EFSA σε ισχυρισμό υγείας για μείωση της χοληστερόλης

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων αξιολόγησε εάν ισχύει ο ισχυρισμός υγείας, ότι οι πολυφαινόλες ελαιολάδου συμβάλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών συγκεντρώσεων HDL-χοληστερόλης

Η αλήθεια για τα κατεψυγμένα: Τι κρατά τους καταναλωτές μακριά τους;

Γιατί οι καταναλωτές διστάζουν με τα κατεψυγμένα τρόφιμα – Τι δείχνουν τα στοιχεία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης