Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Επιτέλους: Τσίχλα που κόβει τη λαχτάρα για γλυκό

Η πατενταρισμένη τσίχλα έχει γεύση μέντας και, χρειάζεται μόλις δύο λεπτά για να μπλοκάρει τους υποδοχείς ζάχαρης στη γλώσσα για έως και δύο ώρες

Οι επιλογές των καταναλωτών διαμορφώνουν τις επόμενες κινήσεις της βιομηχανίας τροφίμων

Τα στοιχεία ερευνών και δημοσκοπήσεων είναι αποκαλυπτικά για το τι θέλουν οι καταναλωτές

Το πρώτο φιλέτο vegan σολομού φέρνει τα πάνω κάτω στη βιομηχανία θαλασσινών

γιατί... «τα φυτά κάνουν τα καλύτερα ψάρια»!

Έρευνα: Πόσα γνωρίζουν οι έφηβοι για τα τρόφιμα;

Οι αντιλήψεις των παιδιών για την ποιότητα και την υγιεινή των προγραμμάτων διατροφής είναι ακόμα θολή. Τι γίνεται όμως με τους εφήβους;

Καινοτομία συσκευασίας: Τα πρώτα ασηπτικά χαρτοκιβώτια πλήρους φραγμού χωρίς αλουμίνιο

Τα υλικά συσκευασίας SIGNATURE EVO διασφαλίζουν ότι ακόμη και τα ευαίσθητα στο οξυγόνο προϊόντα προστατεύονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς την ανάγκη ψύξης

Καινοτομία: Συσκευασία μπάρας που ελέγχει τις μερίδες από την Cadbury – Ανοίγει και ξανακλείνει!

Η νέα τεχνολογία επιτρέπει, να κλείνει η συσκευασία και η υπόλοιπη μπάρα να διατηρεί τη γεύση, την υφή και το σχήμα της

Ένζυμα που τρώνε το πλαστικό! Η λύση στο πρόβλημα της ρύπανσης;

Αυτές οι ανακαλύψεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις βιομηχανίες συσκευασίας και διαχείρισης απορριμμάτων για την αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Εντομοφαγία: Γιατί οι Έλληνες πρέπει να εκμεταλλευτούν τα νέα δεδομένα

Οι ερευνητές αναζητούν τα αίτια της αποστροφής των ανθρώπων του Δυτικού Κόσμου απέναντι στην ιδέα της εντομοφαγίας προκειμένου να την κατανοήσουν και να την αναστρέψουν

Τα μη αλκοολούχα ποτά γίνονται mainstream

Μπορεί οι πωλήσεις ποτών με μηδέν αλκοόλ να ήταν κάποτε πολύ χαμηλές, όμως, τώρα υπάρχουν εκατοντάδες επωνυμίες - ακόμα και ολόκληρα καταστήματα - που δεν πωλούν τίποτα άλλο παρά ποτά χωρίς αλκοόλ.

Μελέτη Ελληνικών Πανεπιστημίων: Τροποποίηση και βελτίωση του πολυστυρενίου για χρήση σε ενεργές συσκευασίες

Το πολυστυρένιο θα μπορούσε να τροποποιηθεί, να βελτιωθεί και να εμφανίζει χαρακτηριστικά πρόληψης της οσμής τροφίμων προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές σε συσκευασίες ενεργών τροφίμων

Eggcheff: Η επαναστατική συσκευή που φτιάχνει αυγό και ομελέτα σε 60 δευτερόλεπτα – Ιδανική για εστιατόρια ξενοδοχεία και catering

Η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 10 χρόνια έρευνας για τη συσκευή που έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Three wishes: Το brand δημητριακών που ξεκίνησε από μια απογοητευμένη μαμά και τώρα αξίζει εκατομμύρια

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε με μια απλή ερώτηση: Αν οι μαμάδες είναι αυτές που ταΐζουν δημητριακά στα παιδιά τους, γιατί δεν τα φτιάχνουν οι ίδιες;

Συσκευασία τροφίμων χωρίς PFAS: Προετοιμασία για την επόμενη μέρα

Η βιομηχανία συσκευασίας τροφίμων θα πρέπει να βρει εναλλακτικές λύσεις, και να προετοιμαστεί για μια πιθανή απαγόρευση

Εστίαση: Τα απούλητα γεύματα βρίσκουν “σπίτι” – 17 χώρες αξιοποιούν πλέον το “Too Good To Go”

Τα πλεονάζοντα τρόφιμα πωλούνται στην εφαρμογή για το ένα τρίτο της τιμής και διατίθενται στις λεγόμενες «Μαγικές σακούλες», αφού οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν τι υπάρχει μέσα

SAS: Οι 6 τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2022

Ηθική Τεχνητή Νοημοσύνη, Διατάραξη της εφοδιαστικής αλυσίδας και Κλιματική Αλλαγή στο επίκεντρο του διαλόγου

Καλλιεργημένο κρέας: Θα μπορούσε να θεωρηθεί Halal ή Kosher;

Η βιομηχανία βρίσκεται σε συνομιλίες με τις θρησκευτικές αρχές για τα θέματα αυτά από τότε που παρουσιάστηκε το πρώτο μπιφτέκι από βόειο κρέας που καλλιεργήθηκε στο εργαστήριο το 2013.

Νέα καινοτομία στη συσκευασία: Δίσκος “Piranha” με… δόντια που αντικαθιστούν το πολυαιθυλένιο!

Τα υπερυψωμένα δόντια διατηρούν την ακεραιότητα της σφράγισης

Συσκευασία: Κατασκευή χαρτοκιβωτίων χωρίς πλαστικά καπάκια – Η αντίδραση των καταναλωτών

Σουηδική γαλακτοβιομηχανία αποφάσισε να αφαιρέσει τα καπάκια σε όλα τα κουτιά βιολογικού γάλακτος και στη συνέχεια να αφήσει τα στοιχεία των πωλήσεων και τις αντιδράσεις των καταναλωτών να καθορίσουν εάν η αλλαγή θα πρέπει να είναι μόνιμη.

Καινοτομία: Τα υποπροϊόντα από την απόσταξη τζιν χρησιμοποιούνται για τυρί

Το τυρί Crafter's Juniper, που φτιάχνει η Liviko σε συνεργασία με τη φάρμα τυριών Andre, χρησιμοποιεί τα μούρα αρκεύθου που έχουν απομείνει από την απόσταξη τζιν.

Mekila: Η ελληνική τεκίλα από φραγκόσυκα

Ο Αντώνης Βεκρής, είναι δικαίως περήφανος που δημιούργησε ένα ελληνικό προϊόν, το οποίο μπορεί να ανταγωνιστεί το δημοφιλές ποτό τεκίλα.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μην το φοβάστε… Πέντε φλιτζάνια καφέ κάνουν καλό σε άτομα με καρδιακή αρρυθμία

Ερευνητές παρακολούθησαν 2.400 ανθρώπους με κολπική μαρμαρυγή για τρία χρόνια.

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο