Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
7.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Τεχνητή νοημοσύνη στις παραγγελίες drive-thru των McDonald’s. Έρχεται και η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου;

Η McDonald's ήδη δοκιμάζει παραγγελίες μέσω κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.

Εναλλακτικά τρόφιμα: Το εμπορικό μέλλον του καλλιεργημένου κρέατος

"Το καλλιεργημένο κρέας θα φθάσει σε ισοτιμία με το κανονικό κρέας, μόλις επιτευχθεί παραγωγή σε βιομηχανική κλίμακα"

EFSA: Πράσινο φως στη διαδικασία ανακύκλωσης deSter για τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

Τα υλικά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ποσοστό έως και 100% για την κατασκευή νέων πλαστικών σκευών.

Φυτική μοτσαρέλα σε πίτσα: απλώνεται, βγάζει φυσαλίδες και λιώνει… απολαυστικά!

Γαλακτοκομικά προϊόντα φυτικής προέλευσης που δεν έχουν διαφορά από τα συμβατικά, σε γεύση, υφή, λειτουργία και θρεπτικό περιεχόμενο

Παραγωγή τυριού τύπου φέτας, χαμηλών λιπαρών και χαμηλού νατρίου

Παραγωγή τυριού τύπου φέτας, χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και νάτριο, με μερική ή ολική αντικατάσταση του λίπους και του NaCl

Everest – Polygreen: Πρόγραμμα αξιοποίησης υπολειμμάτων καφέ

Τα υπολείμματα του καφέ που συλλέγονται από τα everest μετατρέπονται σε βελτιωτικό για τις καλλιέργειες

Καινοτομία: Ήρθε ο “απόλυτος” πάγος – είναι αντιμικροβιακός, δεν λιώνει και… επαναχρησιμοποιείται!

Επανάσταση στη συντήρηση και μεταφορά φρέσκων προϊόντων

Εστιατόρια: Οι νέες τάσεις στα μενού για το 2022

Μενού με επίκεντρο την υγεία και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Σταραμάκι: Το Ελληνικό καλαμάκι από σιτάρι – Συνεργασία με τη Nescafe

Το ΜΟΝΟ καλαμάκι από σιτάρι που καλλιεργείται και παράγεται στην Ελλάδα.

Διαδικτυακή Ημερίδα “Έντομα και Φύκη: Εναλλακτικές Πηγές Τροφίμων και Ζωοτροφών” Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ  Κ & Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ “Έντομα και Φύκη: Εναλλακτικές Πηγές Τροφίμων και Ζωοτροφών” “Insects and Algae: Alternative Food and Feed Sources” Δευτέρα 22 Νοεμβρίου...

Φυτικά τρόφιμα: Το «κλειδί» της επιτυχίας για τις νέες πρωτεϊνούχες τροφές

Η αγορά φυτικών εναλλακτικών λύσεων κρέατος έχει αυξηθεί κατά 39% τον τελευταίο χρόνο

Johnnie Walker: Ξεκινούν οι ψηφιακές δοκιμές για το νέο μπουκάλι

Το νέο μπουκάλι του δημοφιλούς ουίσκι θα είναι πιο ελαφρύ χωρίς να επηρεαστεί το σχήμα και η αντοχή του.

O vegan τόνος στη λίστα του ΤΙΜΕ με τις 100 καλύτερες ανακαλύψεις του 2021

O φυτικός τόνος κατηγορίας σούσι λύνει πολλά προβλήματα στην παραδοσιακή βιομηχανία θαλασσινών, όπως η υπεραλίευση και η πλαστική ρύπανση

Καινοτομία: Βρεφική τροφή από ελληνικό τραχανά

Οι εξαγωγές της οικογένειας Κλημάνη επεκτείνονται στις περισσότερες χώρες της νότας Ευρώπης

Whiskey: Τρελές επενδύσεις σε σπάνιες εμφιαλώσεις – Στο ζενίθ οι δημοπρασίες – Έτοιμη να σκάσει η «φούσκα»

Τα πολυτελή μπουκάλια είναι «σημάδι πλούτου και status», κάτι που εξηγεί την τεράστια αύξηση της τιμής

Ελληνική startup: Ελληνικά βότανα σε… κάψουλες εσπρέσο!

Χάρη στην ελληνική καινοτομία ποικιλίες από δεκάδες βότανα όπως ο ιβίσκος, η λουίζα, το κάρδαμο, το χαμομήλι, η τσουκνίδα «σερβίρονται» στο φλιτζάνι σε μερικά δευτερόλεπτα, με το πάτημα ενός κουμπιού.

CNN Greece: Η συζήτηση για το Food Sustainability και τις νέες τάσεις στην διατροφή

Μια συζήτηση με πρωτοβουλία του φορέα πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD) στο CNN Greece

Γάλα πατάτας: Η μεγαλύτερη διατροφική τάση για το 2022

Στις νέες τάσεις εντάσσονται επίσης πάστα Unami, οι κονσέρβες ψαριών, σκουμπρί και γαύρος, καθώς και το ψητό καρπούζι!

Ετικέτες τροφίμων: “Ψήνεται” η υποχρεωτική αναγραφή για το αποτύπωμα άνθρακα

Οι βαθμολογίες αποτυπώματος άνθρακα σε μενού και συσκευασίες κυμαίνονται από το Α (πολύ χαμηλό) έως το E (πολύ υψηλό)

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού

Το είδος τσιπούρας που προκαλεί παραισθήσεις παρόμοιες με LSD

Η κατανάλωση αυτού του ψαριού μπορεί να σας κάνει να "ταξιδεύετε" για μέρες...
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο