Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία / Τάσεις

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις

Τεχνολογία βακτηριακού “rapid test” στα τρόφιμα πριν φύγουν από το εργοστάσιο – Αποτέλεσμα σε μία ώρα!

Ιάπωνες επιστήμονες αναπτύσσουν τεχνολογία ανίχνευσης παθογόνων, πριν τα τρόφιμα φύγουν από τις εγκαταστάσεις παραγωγής.

Επιστήμονες ανέπτυξαν συστατικό που μπορεί να αντικαταστήσει  το φοινικέλαιο στα προϊόντα αρτοποιίας

Πιο υγιεινό και πιο φιλικό προς το περιβάλλον, διατηρώντας παράλληλα την υφή, τη γεύση και το χρώμα στα αρτοσκευάσματα.

Ψωμί πίτσα και ζυμαρικά από αλεύρι… αγκινάρας!

 Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το αλεύρι από απόβλητα επεξεργασίας αγκινάρας.

Στα σουπερμάρκετ το πρώτο 3D εκτυπωμένο τρόφιμο

Tο “THE FILET – Inspired by Salmon”, είναι τρισδιάστατος εκτυπωμένος Vegan σολομός και διατίθεται σε σουπερμάρκετ της Δανίας.

1,8 εκατομμύρια ευρώ επενδύσεις από την ΕΕ σε καλλιεργούμενο κρέας

Στόχος η δημιουργία τεχνολογίας για τη μείωση του κόστους στον εξοπλισμό.

Τα δημητριακά δεν είναι πια ο «βασιλιάς» του πρωινού

Η πτώση στις πωλήσεις δημητριακών πρωϊνού, οδηγεί τις μεγάλες εταιρείες σε αλλαγή τακτικής.

Γιαούρτι από… φάβα και φασκόμηλο από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Το φυτικό γιαούρτι «ProbiYogi» είναι από φάβα και καλύπτεται από μια καινοτόμα εδώδιμη μεμβράνη πρωτεϊνικής προέλευσης, στην οποία έχει εγκλωβιστεί εκχύλισμα από φασκόμηλο.

Χρησιμοποιούν καφέ για… τρισδιάστατες εκτυπώσεις

Άλλη μία χρήση για την μείωση και εκμετάλλευση των υπολειμμάτων καφέ, η απόρριψη των οποίων αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για το περιβάλλον.

Λειτουργικός καφές: H νέα τάση της προσθήκης βιταμινών αναγάγει τον καφέ σε superfood

H πρόσληψη βιταμινών και θρεπτικών συστατικών μέσα από τον πρωινό καφέ, αποτελεί τη νέα τάση στην βιομηχανία καφέ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο βάζει φρένο στη βιομηχανία βρώσιμων εντόμων

Ποια σημεία βελτίωσης επισημαίνουν ορισμένοι άνθρωποι του χώρου.

Smart Agro Lab: Διαγωνισμός καινοτομίας στον τομέα της αγροδιατροφής

Νέα θερμοκοιτίδα για νεοφυείς επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα.

Το γυαλί του μέλλοντος: Επιστήμονες δημιούργησαν γυαλί 10 φορές πιο ανθεκτικό και πολύ πιο βιώσιμο

Επιστήμονες του Penn State δημιούργησαν το LionGlass που απαιτεί σημαντικά λιγότερη ενέργεια για να παραχθεί, είναι πολύ πιο ανθεκτικό από το συμβατικό και 10 φορές πιο ελαφρύ.

Κυτταρική κηπουρική: Μετά το κρέας εργαστηρίου τώρα και φρούτα εργαστηρίου!

Ερευνητές εξερευνούν την δημιουργία φρούτων στο εργαστήριο από κύτταρα.

Κρέας εργαστηρίου: Ενός κακού μύρια έπονται…

Η πρωτοπόρος εταιρεία καλλιεργούμενου κρέατος Eat Just δεν μπορεί να πληρώσει τους προμηθευτές εξοπλισμού.

Ερευνητές έδωσαν γεύση κρέατος σε… κρεμμύδια!

Βρέθηκε η λύση για καλύτερη γεύση στο κρέας φυτικής προέλευσης και όχι μόνο.

Είναι το kokumi η ανερχόμενη νέα έκτη γεύση;

Η ανερχόμενη έκτη γεύση που ενισχύει τις υπόλοιπες.

“Ωμή” μπύρα: Η νέα τάση της μπύρας χωρίς βύνη

Η Cool Cousin Brewing παράγει μια βιώσιμη μπύρα, που δεν περιέχει καθόλου βύνη.

Παγκόσμια πρώτη: Προβιοτικό γιαούρτι μακράς διαρκείας σε ασηπτική συσκευασία – Δημιουργείται νέα κατηγορία προϊόντων

Μέχρι τώρα δεν ήταν δυνατή η ενσωμάτωση προβιοτικών σε ασηπτικές συσκευασίες, λόγω της αδυναμίας τους να επιβιώσουν στις κοινές θερμικές επεξεργασίες.

Γαλακτικό οξύ από απορριπτόμενους σπόρους jackfruit

Ελπιδοφόρα η νέα μέθοδος για τη βιομηχανία τροφίμων.

Επιστήμονες δημιούργησαν λειτουργικό ποτό με λουτεΐνη

Η λουτεΐνη (LC) είναι μια σημαντική βιολογικά ενεργή καροτενοειδής χρωστική ουσία που έχει πολλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης