Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Less is more: Επώνυμα κρασιά χωρίς ετικέτα η νέα τάση – Μόνο με κωδικό QR!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςLess is more: Επώνυμα κρασιά χωρίς ετικέτα η νέα τάση - Μόνο με κωδικό QR!
spot_img

Η εταιρεία Denomination κάνει τη δική της βιώσιμη μετάβαση σε πιο οικολογικές ετικέτες, τοποθετώντας μόνο έναν κωδικό QR με λεπτομέρειες για τον καταναλωτή.

Φανταστείτε να πηγαίνετε σε ένα σουπερμάρκετ ή μια κάβα, με σκοπό να διαλέξετε ένα κρασί της αρεσκείας σας. Αλλά, ενώ συνήθως για να κάνετε τη σωστή επιλογή κοιτάτε την ετικέτα, πέφτετε πάνω σε μια μάρκα, η οποία δεν έχει παρά την ονομασία της!

Στην περίπτωση του κρασιού Crate δεν πρόκειται για κατασκευαστικό λάθος ούτε για κάποιον “κακόβουλο” πελάτη, αλλά για μια νέα τεχνολογία από την Denomination, αποκλειστικά για να φιλοξενήσει τα κρασιά ωριμασμένα σε βαρέλι από την Fourth Wave Wine.

Στόχος της αφαίρεσης των ετικετών είναι να μειωθεί η χρήση των μη βιώσιμων υλικών στην παραγωγή χάρτινων ετικετών κρατώντας αποκλειστικά τα απαραίτητα εξαρτήματα, αλλά πως θα διαβάζει ο καταναλωτής τις πληροφορίες; Απλώς θα σκανάρει έναν κωδικό QR για τις περαιτέρω πληροφορίες, ενώ στο εξωτερικό πέρα από τον κωδικό θα μπορεί να βρει το λογότυπο επωνυμίας, την ποικιλία και την περιοχή, μεταξύ άλλων.

Χωρίς πλαστικό, χαρτί και περιττά, επιβαρυντικά για το περιβάλλον υλικά η συσκευασία αναμένεται να εφιστήσει την προσοχή των καταναλωτών, ειδικά των πιο ευαισθητοποιημένων για το μέλλον. Όσο για το ίδιο το κρασί, η μινιμαλιστική συσκευασία δεν θα αφαιρέσει από την ποιότητα, σύμφωνα με δήλωση του Nicholas Crampton, συνιδιοκτήτης της Fourth Wave Wines, στο Packaging Europe.

Ωστόσο, η Denomination δεν είναι η μόνη που υιοθετεί μια πιο βιώσιμη προσέγγιση στη συσκευασία κρασιού. Το Packaging Europe είχε νωρίτερα φέτος μιλήσει με τον Rob Malin, συνιδρυτή της When In Rome σχετικά με τα χάρτινα μπουκάλια κρασιού της εταιρείας και τη συνεργασία τους με την Maison Perrier-Jouët και την Colourform του James Cropper για μια πολυτελή συσκευασία δώρου από χαρτοπολτό και βλαστούς αμπέλου. Η Waitrose επίσης έκανε τη δική της “πράσινη μετάβαση” από γυάλινες φιάλες σε κουτιά αλουμινίου για τις σειρές κρασιών μικρού μεγέθους για τα δικά της κρασιά, εξοικονομώντας τόσο γυαλί όσο και διοξείδιο του άνθρακα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο