Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Mediterranean Combo: Λαχανικά από την Κρήτη προωθούνται στο εξωτερικό μέσω διακρατικού προγράμματος

ΑρχικήΝέαΕξαγωγέςMediterranean Combo: Λαχανικά από την Κρήτη προωθούνται στο εξωτερικό μέσω διακρατικού προγράμματος
spot_img

Αύξηση των εξαγωγών μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος Mediterranean Combo.

Ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές και μελιτζάνες από την Κρήτη και λωτοί από τη Βαλένθια της Ισπανίας προωθούνται και διαφημίζονται για τα οφέλη τους στην εσωτερική αγορά της ΕΕ, μέσω του διακρατικού ευρωπαϊκού προγράμματος «Mediterranean Combo».

   Τα αποτελέσματα του προγράμματος, που ξεκίνησε τον Μάιο του 2021 και ολοκληρώνεται φέτος, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσαν εκπρόσωποι των εταίρων, που είναι 7 συνεταιρισμοί της Κρήτης και ένας της Βαλένθια.

   Όπως διευκρίνισε ο Φώντας Δουλούμης από τον αγροτικό συνεταιρισμό «Ανατολή» στην Ιεράπετρα Κρήτης, μέσω του προγράμματος πέτυχαν αύξηση των εξαγωγών τους και, κυρίως, διαφήμιση των προϊόντων τους, στοχεύοντας στην ανάδειξη της ποιότητας και της γεύσης τους.

   «Μέσα στην τριετία, υπήρξε χρονιά που είχαμε αύξηση εξαγωγών 20% ενώ γενικότερα, στόχος μας είναι η ετήσια αύξηση κατά 4 με 5%», συμπλήρωσε.

   Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ. Δουλούμης τόνισε ότι οι παραγωγοί «νιώθουν στο πετσί τους» την κλιματική κρίση, κυρίως με την ανομβρία των τελευταίων χρόνων που τους αναγκάζει ακόμη και σε παύση καλλιεργειών. Παράλληλα, το κόστος παραγωγής έχει διπλασιαστεί, ενώ υπάρχει μεγάλη διαρροή εργατικού δυναμικού από την Κρήτη, που φτάνει μέχρι και το 60%.

   Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Νίκος Ταβουλάρης, μιλώντας στην εκδήλωση, εξήρε το διακρατικό πρόγραμμα προώθησης αγροτικών προϊόντων, υπογραμμίζοντας ότι μόνο με συνέργειες και συνεργασίες μπορεί να επιτευχθεί αύξηση των εξαγωγών.

   Στον λωτό, που γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλές φρούτο, αναφέρθηκε ο Λουί Πέρεζ από τον αγροτικό συνεταιρισμό στη Βαλένθια, όπου βρίσκεται ο αποκαλούμενος «Κήπος της Ισπανίας». Σημειώνεται ότι η περιοχή είναι διάσημη παγκοσμίως για την παραγωγή εσπεριδοειδών, αλλά και κερασιών, αβοκάντο και λωτών.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο