Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οινοτουρισμός: Σύνδεση της Αθωνικής οινοποιίας με το Μπορντώ

ΑρχικήΝέαΟινοτουρισμός: Σύνδεση της Αθωνικής οινοποιίας με το Μπορντώ
spot_img

cibum team

Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες οινικής δικτύωσης της ανατολικής Χαλκιδικής με οινοτόπους του γεωγραφικού άξονα Αρκασόν- Μπορντώ- Λιμπούρν, μιας μητροπολιτικής αμπελουργικής περιοχής που συγκεντρώνει σχεδόν 1,25 εκατ. κατοίκους, στη διάρκεια επιχειρηματικής επίσκεψης που πραγματοποίησαν ο Δήμος Αριστοτέλη και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στο Μπορντώ της Γαλλίας.

   Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος παρουσίασε σε τουριστικά γραφεία του Μπορντώ τους οινικούς σταθμούς της περιοχής του στην Αρναία, τη Μεγάλη Παναγία, το Γομάτι και την Ιερισσό προϊδεάζοντας τους οινοταξιδευτές για την εικόνα των αθωνικών αμπελοκαλλιεργειών.

   Ο κ. Βαλιάνος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη μοναδικότητα της αθωνικής οινικής κληρονομιάς, όπως αυτή απαντάται στην αγιώνυμη πολιτεία αλλά και πριν από αυτήν, ενώ η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Κορίνα Ζολά, εστίασε στον τρόπο με τον οποίο η επαγγελματική κοινότητα του Νομού στηρίζει την καινοτομία και την εξωστρέφεια.

   Στην ίδια παρουσίαση, εκτός του οίνου προωθήθηκε και το τσίπουρο ενώ αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, οι τσιπουρογιορτές του φθινοπώρου στα τοπικά τσιπουροκάζανα. Ως προϊόν Π.Ο.Π. Αρναίας έγινε λόγος για τη μουντοβίνα, που αποτελεί απόσταγμα από κηρύθρα και παράγεται κάθε χρόνο από ντόπιους μελισσοκόμους στις αρχές του καλοκαιριού.

   Οι Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες αναμένεται να επισκεφτούν τον δήμο Αριστοτέλη τον ερχόμενο Οκτώβριο προκειμένου να δουν και να ζήσουν από κοντά όσα άκουσαν στην παρουσίαση, ώστε να προωθηθεί ο οινοτουρισμός.

   «Τολμούμε να αναμετρούμε τη μοναδικότητα των εικόνων του Άθωνα και του δήμου Αριστοτέλη με τις εικόνες καθιερωμένων οινικών τόπων ανά τον κόσμο, επικεντρώνοντας την προωθητική μας καμπάνια στα αυθεντικά χαρακτηριστικά των ντόπιων αμπελουργών. Πέραν της ποιοτικής οινικής μας παραγωγής, ο μύθος των αγιορειτών να συλλέγουν καρπούς και να οινοποιούν από τον 11ο αιώνα συμπληρώνει τα σκηνικά που διαδραματίζονται στα φθινοπωρινά γλέντια των τσιπουροπαραγωγών αλλά και στα καζάνια παραγωγής μουντοβίνας από τους μελισσοκόμους του ορεινού όγκου. Όλες αυτές τις συνήθειες τις μετατρέπουμε σε τουριστικό προϊόν», δηλώνει ο κ. Βαλιάνος.

   Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης προσθέτει πως «η δικτύωση με την γαλλική πρωτεύουσα της οινοποιίας, αποτελεί για τον δήμο Αριστοτέλη και το Επιμελητήριο μια πρόκληση που αναβαθμίζει και τοποθετεί την περιοχή στον παγκόσμιο χάρτη του οινοτουρισμού».

Δείτε επίσης: 

ΕΦΕΤ: Ανάκληση ΜΠΙΣΚΟΤΑ κανέλας ΑΛΛΑΤΙΝΗ λόγω κουμαρίνης 

Βόειο κρέας: Χαμηλά τα επίπεδα μόλυνσης από Campylobacter, Salmonella και STEC  

Έρευνα: Τελικά η σοκολάτα γάλακτος αδυνατίζει!  

Ποτά κάνναβης: Η νέα τάση στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών 

Η Dole ανακαλεί βατόμουρα και μύρτιλλα λόγω Cyclospora.

Παγωτό: η επιτυχία της βιομηχανικής παραγωγής κρίνεται στην λεπτομέρεια 

McDonald’s: αυξάνει τους μισθούς για να βρει υπαλλήλους 

Πρόγραμμα πιστοποίησης προϊόντων του Β. Αιγαίου ως ΠΟΠ- ΠΓΕ- ΕΠΙΠ 

Εκατοντάδες κρούσματα σαλμονέλωσης από πουλερικά στις ΗΠΑ 

Υποχρέωση αναλυτικής ετικέτας στα αλκοολούχα ποτά. Αλλάζει ο Καν 1169/2011

Ο FAO προειδοποιεί για δηλητηριάσεις από ψάρι γλυκού νερού

Απαγορεύονται οι διαφημίσεις ανθυγιεινών τροφίμων στη Βρετανία

Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη δεν είναι για όλους

Μυκοπρωτεΐνη: Η super star του ‘80 που προσπαθεί ακόμα να κάνει μεγάλη καριέρα!

ΕΦΕΤ: Απαγορεύεται η χρήση bamboo στα πλαστικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα 

Που οφείλεται η μεγάλη μείωση των τροφικών δηλητηριάσεων. 

Σκόπελος: Κατάπιε γυαλί πίνοντας καφέ 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα