Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
27.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα

Hrušovský lepník: Νέο προϊόν ΠΓΕ από τη Σλοβακία – Πίτα αλμυρή ή γλυκιά

Με τον νέο Εκτελεστικό Κανονισμό (ΕΕ) 2022/1289 καταχωρίστηκε η ονομασία του προϊόντος «Hrušovský lepník» στο μητρώο των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ).

Θέση εργασίας για Ελεγκτή Ποιότητας στην Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε.

Η επιχείρηση Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., επιθυμεί να προσλάβει Ελεγκτή Ποιότητας για το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη.

Παιδιατρικό αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο: Προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των κινδύνων του καλοκαιριού

Η Sante Publique της Γαλλίας, θορυβημένη από τα συνεχόμενα κρούσματα αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου σε παιδιά της χώρας, μιας σοβαρής μολυσματικής ασθένειας που συνήθως προέρχεται από τρόφιμα, εξέδωσε μια χρήσιμη λίστα με προληπτικά μέτρα.

Επαναλειτουργία της μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού Λουτρακίου Κορινθίας

Εγκαινιάστηκε εχθές, 27 Ιουλίου, η επαναλειτουργία της μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού Λουτρακίου Κορινθίας, από την Nu Aqua και την PepsiCo.

Τα βοοειδή και το (στραβό μας το) κλήμα

Απλά μαθηματικά περιβάλλοντος και κτηνοτροφίας

Σε εφαρμογή το δωρεάν πρόγραμμα «Διατροφή και Υγεία» στα Πολυδύναμα Δημοτικά Ιατρεία των Αθηνών

Με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της παχυσαρκίας -που εδώ και δεκαετίες αποτελεί συχνότατη πάθηση σε όλες τις ηλικίες με σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία- αλλά και την ενίσχυση της σωστής διατροφής, ο Δήμος Αθηναίων ενεργοποιεί, μέσα από τα Δημοτικά Ιατρεία του, το δωρεάν πρόγραμμα «Διατροφή και Υγεία».

Eurostat: Εμπορευματικές συναλλαγές της ΕΕ με Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία

Υπό το πρίσμα της εξέτασης των υποψηφιοτήτων νέων χωρών για προσχώρηση στην ΕΕ, η Eurostat δημοσίευσε κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά για τη Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία.

Δημιουργείται Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Διεπαγγελματικών Κρέατος με Ιδρυτικό μέλος την ΕΔΟΚ

Σε συμφωνία για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διεπαγγελματικών Κρέατος, που θα εκπροσωπεί το σύνολο του κλάδου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο κατέληξαν η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) με τη αντίστοιχη γαλλική, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΔΟΚ, Λευτέρης Γίτσας.

Enginomics στο σχεδιασμό ποιότητας τροφίμων: Σχεδιάζοντας το φαγητό του μέλλοντος

Η γνώση του τρόπου χρήσης των υπερδυνάμεων των φυτικών τροφίμων, που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, έχει καταστεί ζωτικής σημασίας για το βιώσιμο μέλλον της διατροφής.

Τις ελληνικές εγκαταστάσεις του ομίλου Σαράντη πιστοποίησε η TÜV Hellas (TÜV Nord)

Τις εγκαταστάσεις σε Μαρούσι, Οινόφυτα και Αυλώνα της εταιρείας Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ (μητρικής του Ομίλου Σαράντη) πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD), σύμφωνα με το πρότυπο ISO 45001:2018 για το Σύστημα Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία.

EFSA: Τροποποίηση του υφιστάμενου ανώτατου ορίου υπολειμμάτων για το deltamethrin στον αραβόσιτο/καλαμπόκι

Έπειτα από αίτημα της εταιρείας Bayer SAS, η EFSA κατέληξε σε αιτιολογημένη γνώμη σχετικά με το ΑΟΚ του deltamethrin στον αραβόσιτο.

Συνάντηση του ΥφΑΑΤ Σ. Κεδίκογλου με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών

Με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου προκειμένου να συζητήσουν  αιτήματα και θεσμικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο

“Θερίζουν” τα αλκαλοειδή τροπανίου στην Ευρώπη – Κύμα ανακλήσεων σνακ

Τα αλκαλοειδή τροπανίου φαίνεται πως αποτελούν μια αναδυόμενη ανησυχία στους κόλπους της ασφάλειας τροφίμων. Ανακλήσεις σε Βέλγιο, Γαλλία και Λουξεμβούργο.

Ίδρυμα GOES: Το πλανγκτόν είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για το κλίμα του πλανήτη

Εάν δεν μειώσουμε τα επίπεδα άνθρακα και δεν φροντίσουμε για την αναβίωση της θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας, κινδυνεύουμε να χάσουμε το 80-90% όλης της ωκεάνιας ζωής, αναφέρει αξιολόγηση από την επιστημονική ομάδα του Ιδρύματος GOES.

Παιδί: Τι είναι το πείραμα Marshmallow και τι δείχνει για την επιτυχία ή αποτυχία στην ενήλικη ζωή

Το τεστ Marshmallow του 1972 από το πανεπιστήμιο Stanford, αποτελεί ένα πείραμα για την αντίδραση των παιδιών στην ανταμοιβή, και πως αυτή η αντίδραση δίνει πληροφορίες για την μελλοντική του πορεία.

Οι ημερομηνίες λήξης των τροφίμων οδηγούν στο 20% της σπατάλης τροφίμων

Η αποφυγή των "αόρατων" μικροβιολογικών κινδύνων για τα τρόφιμα, είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι συχνά ελέγχουν τις ημερομηνίες λήξης στη συσκευασία των τροφίμων.

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε εταιρείες με αξεσουάρ μητρικού θηλασμού

Αυτεπάγγελτη έρευνα με στόχο τον εντοπισμό αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών

Ζητούνται μάγειρες ιταλικών εστιατορίων

Τα εστιατόρια La Pasteria ενδιαφέρονται να προλάβουν Μάγειρες για πλήρη απασχόληση.

Το Κατσικάκι Λήμνου στο δρόμο για την προστασία της ονομασίας ως ΠΓΕ

Μετά το Αρνάκι Λήμνου, σειρά παίρνει το Κατσικάκι Λήμνου, το οποίο επίσης διεκδικεί την καταχώριση της ονομασίας του ως Π.Γ.Ε.

KFC: Σάλτσα σοκολάτας με μέντα ως συνοδευτικό για το τηγανητό κοτόπουλο!

Η KFC της Νοτίου Κορέας λάνσαρε μια νέα σάλτσα ντιπ για το κοτόπουλο που επιτρέπει στους πελάτες της να απολαμβάνουν γλυκό και αλμυρό μαζί.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μικροπλαστικά και σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ανεξάρτητα εάν είναι σε πλαστικό ή σε γυάλινο μπουκάλι!

Ανάλυση μικροπλαστικών σε εμπορικά φυτικά βρώσιμα έλαια από την Ιταλία και την Ισπανία.

Ψάρια: Ποια είναι τα πιο μολυσμένα με παράσιτα Anisakis – Στοιχεία από το RASFF τα τελευταία 23 χρόνια

Ειδοποιήσεις για Anisakis spp. στο σύστημα ταχείας ειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές (RASFF) που αναφέρθηκαν το 2001–2023.

Καταγγελίες για τροφική δηλητηρίαση σε κατασκήνωση στην Αττική – Παρέμβαση εισαγγελέα

Προκαταρκτική εξέταση της εισαγγελίας για τις καταγγελίες περί δηλητηρίασης σε κατασκήνωση στην Αττική.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης